Архиве ознака: zimska obuća

zimska obuća za sneg

Kakva obuća je najbolja kad čistite snijeg pred vašim domom?

Hrvatska je država, u kojoj možete živjeti na vrlo različitim geografskim lokacijama – to znači, da možete biti negdje uz more ili čak na kakvim otocima, pa ćete tako veći dio godine imati sunce na nebu, ako pak ne sunce, onda sigurno barem neke normalne temperature, koje će rijetko ili možda čak nikad pasti ispod nule. Ali naravno, postoji i kakva druga mogućnost, pa tako možete živjeti i u kakvim ravnim ili lagano brdovitim dijelovima u unutrašnjosti države, što vam može donijeti jaki vjetar, niske temperature u zimskim danima, a naravno uz sve to i puno snijega. Ako ste jedan od onih, koji na pragu svog doma svake godine imate snijeg, onda morate ponekad razmišljati i o tome, kakva obuća je u takvim trenutcima najbolje – naravno, onda mora biti topla. Ali tu je sada pitanje – dali je to dovoljno?

Pitanje, dali je dovoljno, da je na vašim nogama nešto, što će vas pogrijati, je sasvim na mjestu, jer to nije sve, kad je vani snijeg, led i mraz. Zamislite se, da je vani jako puno snijega, a vi imate nisku i toplu obuću – prije ili kasnije, kad ćete hodati po tom snijegu, on će vam doći do kože i postati, će vam jako hladno. Sljedeći primjer, koji vam možemo dati je led na pločnicima – u takvom primjeru je opet jako fino, ako imate na nogama nešto toplo, ali ni to vam ne koristi, ako je potplat napravljen iz slabe gume i oblikovan vrlo glatko – u takvom slučaju ćete jako brzo završiti na guzici, a postoji i mogućnost, da ozlijedite kakav dio vašeg tijela i morate na rehabilitaciju u bolnicu.

Baš zbog svega toga, gore napisanoga, potrebno je kod kupovanja biti jako pažljiv – za zimu uvijek kupite takve cipele, koje su iznutra jako tople, da će vas grijati na svakom koraku, naravno, moraju biti i nepromočive, jer ako hladna voda dođe do vas, opet nije u redu. Pored toga, uvijek gledajte kakav potplat imaju cipele – guma mora biti mekana, a na njoj neka bude neki profil, kako ćete sa njima što lakše hodati i po ledu i sačuvati svoje zdravlje! I na kraju – neka vaše cipele budu visoke, sa takvima ćete moći hodati u snijegu koliko god poželite!

Više o tom!