Архиве ознака: zima

trgačnje i five fingers

Patike Five fingers nisu baš najbolje za zimu

Dali se još sjećate, kako je nekad bilo, kad ste bili djeca i roditelji su vas pustili, da bosi trčite po travi i po dvorištu? Bilo je baš zanimljivo, udobno i ponekad bolno, ako ste stali na kakav oštar kamen ili na kakvu opasnu životinju. Ali ipak, to je bilo zdravo – kao prvo za vašu kožu, jer je disala i nije imala pritiska mnogih umjetnih materijala, a kao drugo, jer je takvo hodanje i trčanje dobro i za kralježnicu. A kako je danas kad ste narasli? Vjerojatno više ni od kupaone do dnevne sobe ne idete bosi, jeli tako? Sa vama su na svakome koraku neke šlape, pa onda tenisice za treninge i šetnje ili neka malo finija obuća za na posao i druge slične prigode!

Baš iz toga razloga, jer ljudi danas praktički i ne hodaju više bosi, napravile su se patike po imenu „Five fingers“. One su jako tanke, jako jednostavne i naravno, na svoj način jako posebne – na kraju nisu napravljene na okruglo, kao sva ostala obuća, već imaju pet prstiju. Ove patike ili tenisice, kako već ih možemo nazvati, su stvorene za sve one, koji se žele vratiti opet u dječje dane – šalu na stranu – one su napravljene za sve one, koji žele hodati pa skoro bosi. Jer su jako tanke i skoro da i nemaju potplat, u njima ćete se osjećati, kao da hodate ili da trčite potpuno bosi.

A sada dilema – koliko je sve to dobro za nas, za naše tijelo, za naša koljena, za našu kralježnicu? Neki stručnjaci govore, da je Five fingers obuća jako dobra za zdravlje, a opet drugi se pitaju, kako će naše tijelo doživjeti ovaj šok – pa cijeli život ste hodali u šlapama, tenisicama, cipelama, a sada skoro preko noći, počeli ste hodati skoro bosi. Nema veze kako vi razmišljate – naša preporuka je svakako, da sve to počnite upotrebljavati sa glavom, znači, da ih nemojte nositi odmah od početka na veliko, već polagano, da se vam noge i tijelo naviknu na novu obuću. Ako će vam se sve to sviđati i nećete imati problema, možete dodavati kilometre i uživati u bosonogim šetnjama i trčanju!

http://www.tenisice.hr/Five-Fingers/