Архиве ознака: web analitics

web analitika i digitalni marketing

Kako se uspostavi web analitika na vašoj stranici?

Imate blog? Imate Internet trgovinu? Ili možda samo kakvu malu stranicu, na kojoj ste napisali nešto o sebi ili vašoj familiji? Nema veze kakva je vaša stranica, prije ili kasnije će vas zanimati, što se na njoj događa, dali je opšte netko gleda, posjećuje, koliko je tih ljudi, od kuda dolaze, te mnogo drugih stvari. Da bi sve to mogli vidjeti, da bi mogli dobiti sve te i mnoge druge informacije, potrebna vam je neka web analitika, koja će pratiti događanje na vašoj stranici i negdje vam ponuditi sve te rezultate u brojkama, u grafovima, te na mnoge druge načine – znači, što odabrati i kako to postaviti na vašu stranicu?

Najviše puta je tako, da ljudi žele neku stvar, koja bi bila stvarno dobra, koja bi im davala sve što mogu zamisliti, a da bi ta stvar bila što jeftinija ili možda čak besplatna – sada sigurno mislite, da kod web analitike to nije moguće – ali moramo vam reći, da to je moguće – nešto jako dobro možete dobiti potpuno besplatno i sa time ćete moći vidjeti sve što želite i što ne želite, te još puno više, ako skratimo, možemo reći, da je to Google Analytics!

To je alat, do kojeg možete doći jako jednostavno – sve što morate napraviti je, da imate svoj „Google account“ – ako ga još nemate, napravite ga! Nakon toga upišete se sa njima u Google Analytics i nakon nekoliko klikova dobit ćete jadnu vrlo kratku HTML kodu, koju ćete nakon toga morati staviti u kodu od vaše stranice. Ako vam te stvarni nisu baš najbolje jasne, neka ih za vas napravi neki programer – kad će taj kod biti namješten na pravo mjesto, pričekat ćete koji dan ili dva, da se sve skupa provjeri i aktivira i nakon toga počet će dolazit brojke, grafovi i sve ostalo, što možete ili ne možete zamisliti – vaša analitika za vašu Internet stranicu!