Архиве ознака: traka za trčanje

Traka za trčanje omogućava treniranje bilo kada

Trčanje je jedan od najpopularnijih načina treniranja danas. Želite li jednostavno i udobno trenirati i kada je vani hladno, kišno ili pak prevruće, onda je dobro ulaganje i traka za trčanje koja vam omogućuje da cijeli trening obavite u sigurnosti i udobnosti vlastita doma!

Traka za trčanje

Srce trake za trčanje

Motor je srce svake trake za trčanje, njen glavni pokretač i najvažniji dio. Jačina motora odredit će koliko traka za trčanje brzo može raditi, ali i koliko će ona biti bučna dok radi. Ovaj je podatak posebno bitan živite li u zgradi, jer rad trake za trčanje lako može smetati sustanarima, ako je ona jako bučna. Razmislite o tome za što ćete koristiti traku za trčanje. Planirate li samo lagani jogging, ne treba vam jednako jak motor kao i za teške i intenzivne treninge na većoj brzini.

Bolje za zglobove

Jedan od razloga zašto se trčanje po traci za trčanje često predlaže ljudima s povišenom tjelesnom masom je i zato što većina traka za trčanje ima neki sustav ublaživanja udaraca tijekom trčanja. To znači da će stres na zglobove tijekom treninga biti manji, što je dobro jer trčanje može biti itekako teško za koljena. Postoje razni sustavi ublaživanja udaraca na traci za trčanje, od opruga, gume pa sve do tvrde pjene. Najbolja je kombinacija pjene i gume koja najviše ublažava udarac, ali i čini trčanje tišim.

Kontrola treninga

Kontrola brzine i težine treninga veoma je bitna na trakama za trčanje. Što više mogućnosti imate, to ćete različitije moći koristiti traku. Standardni kompjuter na traci za trčanje omogućuje kontrolu nad brzinom trake i nagibom, kao i uvid u prijeđenu udaljenost, potrošnju kalorija i brzinu otkucaja srca. Ako želite pomoć u treningu, neke trake za trčanje dolaze s programima treninga koji automatski određuju brzinu i nagib, kao i individualizacijom treninga koja trening prilagođava vašim ciljevima, visini, težini i dobi.