Архиве ознака: tla

polaganje laminata

Kako jednostavno počistiti vaš laminat u tri poteza?

Danas živimo život, kada svatko od nas negdje žuri. Svi imamo jako malo vremena, jer kao prvo, moramo skoro svaki dan na posao, nakon toga dolazimo kući, neki od nas imaju posla sa djecom, neki sa sportovima, sa kojima se bave, a opet treći sa nečim sasvim drugim. Ako sada sve to skupa zbrojimo, za vidjeti je, da nam za neko redovito uzdržavanje stana ili kuće ostane jako malo vremena, pa je tako jako bitno, što sve imamo i kako sve to čistimo. Prvo pravilo svega ovoga je sigurno to, da morate imati u stanu ili kući što manje stvari, jer ćete ih tako moći lakše počistiti, a drugo pravilo je, da ono što se mora čistiti, neka omogućava jednostavnost.

Jedna od takvih stvari, koju je potrebno redovito uzdržavati je sigurno čišćenje podnih obloga. Što imate položeno na podovima? Možda laminat? Ako ga imate, evo vam način, kako u tri poteza počistiti sve, da će izgledati kao novo. Počnite sa usisavačem – najprije pokupite svu prašinu, koja se nalazi na podovima, u kutovima ili bilo gdje drugdje. Nakon toga uzmite neku metlu i mokru krpu, te pobrišite laminatnu podnu oblogu. Kad odradite i to, predlažemo, da u trećem koraku otvorite prozore i pustite, da se sve skupa posuši. Da bi sve bilo stvarno potpuno očišćeno, ponovite ovo još jednom i na kraju ćete biti stvarno zadovoljni.

Kao što vidite, ovo sve skupa izgleda jako jednostavno. Ne samo da izgleda, već je sve skupa stvarno jednostavno – tri poteza, malo dobre volje i vremena i vaš će se stan sjajiti kao nov. A pored čistoće, jako je bitno i to, da ćete na ovakav način iz stana ukloniti mnogo prašine, što znači, da ćete se u stanu puno bolje osjećati, jer ćete lakše disati, jer vas neće ništa dražiti. Eto, to je to, tri poteza do lakšeg, boljeg i čistijeg života – napravite sve to i vidjet ćete, da život može biti jednostavan i lijep!

za furnet morate briniti

Kad polažete furnet, trebat će vam ravna podloga

8Među nama ima takvih, koji su zadovoljnim bilo čime – nema veze, kako stvar izgleda, iz kakvih je materijala ili kako je napravljena! Ali među nama naravno ima i takvih, koji su perfekcionisti, znači, da za njih sve mora biti napravljeno tako kako mora biti, potpuno! Da bi i vaše podne obloge bile položene kvalitetno, potrebno je dovoljno znanja ili kvalitetan majstor. Bilo tko će vam obloge polagati, potrebno je najprije imati ravno tlo, da bi one na njemu stajale što ravnije, te da se nakon mjesec ili dva ne bi pojavljivali problemi i nezadovoljstvo!

Najviše puta je tako, da najveću preciznost i ravninu zahtijevaju prirodni materijali, možemo reći i drvo. Tu imamo u mislima parket, laminat i u posljednje vrijeme i furnet, kojeg ljudi sve više ugrađuju u svoje domove! Znači, da bi vaša nova podna obloga bila položena na ravnu površinu, morate nešto napraviti za to. Ako imate manje rupice, onda se mogu upotrijebiti mase, koje sve te rupice i neravnine izglade. Promiješate, stavite na pod, izravnate i počekate, da se sve skupa posuši. Kad prođe potrebno vrijeme, sve skupa će izgledati puno bolje i konkretnije za polaganje novih podova!

Da bi sve to stvarno napravili kvalitetno, idite sljedećim koracima – najprije počistite pod kojeg želite ravnati. Nakon toga nanesite željenu podlogu, smjesu, sa kojom želite vaš pod izravnati do kraja. Kad to imate napravljeno, sve skupa izgladite, poravnajte, da na podu više neće biti rupica i neravnina! Za kraj samo još počekajte, da se sve skupa posuši. Kad je sve to spremno, dolazi na red polaganje furneta – podna obloga, koja će u vaš dom donijeti prirodu, unikatnost i naravno nešto novo. Kad jednom sve to sredite, bit ćete zadovoljni sami sa sobom i naravno ponosni na svoj rad! Uživajte u tome!

http://floor-experts.rs/furnet-podne-obloge