Архиве ознака: tenisice

Neka trčanje postane omiljena aktivnost

U toplijim mjesecima u godini, često se na ulicama i oko njih može vidjeti jako puno trkača, žena i muškaraca. Neki trče jer uživaju u toj aktivnosti, neki jer žele ostati u dobroj formi, a neki trče i zbog zdravlja. Bez obzira koji im je cilj, za trčanje vam je potrebna kvalitetna obuća, odnosno odgovarajuće tenisice za trčanje. Mnogi tome ne pridaju veliku važnost pa trče u bilo kojim tenisicama koje im dođu pod ruku. No, ako će trčanje biti vaša česta aktivnost, itekako se isplati uložiti i kupiti tenisice za trčanje.

tek v naravi

Razlike između tenisica za trčanje i običnih tenisica

Tenisice za trčanje će nekome na prvi pogled izgledati kao klasične tenisice. I tu neće puno pogriješiti. Izgled je vrlo sličan, ali razlika je u ostalim detaljima. Prije svega, tenisice za trčanje izrađuju se od nešto lakših materijala kako bi tenisice bile što lakše i kako bi se trkači što manje umarali. No, s druge strane, riječ je o materijalima koji su i dovoljno čvrsti kako bi takve tenisice imale dugi vijek trajanja. Budući da pri trčanju tenisice stalno udaraju u tlo, ako bi bila izrađene od materijala slabe kvalitete, raspale bi se vrlo brzo.

Učinkovitije trčanje

Bez obzira da li trčite samo rekreativno ili se pripremate za neko trkačko natjecanje, vrlo je važno da se što manje umarate tijekom trčanja kako biste mogli dulje održavati određeni tempo. A to je upravo ono što će vam kvalitetne tenisice za trčanje omogućiti. Kada trčiti u njima, osjetit ćete koliko su lagane i prozračne te će vam se zbog toga noge puno manje umarati. Najveću razliku uočit ćete ako pokušate trčati određeni broj kilometara u jednom danu s običnim tenisicama, a idući dan s tenisicama za trčanje. U prvom slučaju, osjetit ćete umor puno prije, dok ćete u drugom slučaju imati puno više snage za trčanje zbog manje umaranja.

U Hervisovoj online trgovini pronaći ćeš sve što ti treba. Od majica za trčanje i hlača za trčanje do tenisica za trčanje pa sve do donjeg rublja za trčanje.

Salomon tenisice dostupne su u mnogo različitih modela

Salomon tenisice krasi prepoznatljivi dizajn zbog kojeg se ove tenisice uvijek mogu lako izdvojiti. Iako taj dizajn naizgled djeluje jednostavno, s tek nekoliko crta s vanjske i unutarnje strane, omogućio je jako veliki broj različitih modela. Iako su svi posve različiti, odmah je moguće vidjeti da su to Salomon tenisice. Isto tako, vezice na svakom modelu koje se ne vežu već samo namještaju su karekteristične za Salomon tenisice.
Iako Salomon tenisice dolaze u modelima za različite namjene, poput onih za trčanje ili planiranje, postoje neki modeli koji su se s vremenom pokazali kao napopularniji i najprodavaniji.
Salomon Wings Flyte 2 GTX
Ovo su Salomon tenisice namijenjene za trčanje te su vrlo popularan izbor među brojnim trkačima. Osim vrlo atraktivnog izgleda, prilikom njihove izrade tvrtka se koristila raznim dostupnim tehnološkim dostignućima kako bi stvorila vrlo udobnu, a s druge strane sigurnu tenisicu. Zbog odlične stabilnosti, mogu je koristiti i oni trkači koji imaju problema sa zglobovima. Dostupna je i u nekoliko različitih boja.
Salomon Sense Mantra 3
Ove Salomon tenisice vrlo su popularne zbog toga što predstavljaju svojevrsne hibridne tenisice koje se mogu koristiti za klasične šetnje po ravnom terenu, ali zbog čvrstog dizajna dobro će poslužiti i krenete li po nekom neravnom terenu. Zbog mogućnosti korištenja ovih tenisica za više namjena, mnogi prodavači u trgovinama ne znaju u koju kategoriju da ih postave pa ako tražite baš taj model, dobro otvorite oči u trgovini.
Raznolikost modela
Salomon tenisice dostupne su u jako mnogo različitih modela. Osim toga, gotovo svaki određeni model još se može pronaći u nekoliko različitih boja. Neki će s veseljem prihvatiti tu mogućnost jako velikog izbora modela i boja, dok će drugima upravo taj jako veliki izbor predstavljati problem pri odabiru. No, u svakom slučaju, bez obzira za koji se model ili boju odlučili, možete biti sigurni da ćete dobiti izuzetno kvalitetne tenisice koje ćete moći dugo nositi.

 

Adidas

Ženske Adidas tenisice za trčanje – kakve su?

Sada, kad ste pročitali ovaj naslov, sigurno je jako puno ljudi pomislilo na to – pa kakve veze ima, dali su tenisice ženske ili muške, tenisice su tenisice, staviš ih na noge i nosiš ih, to je sva „matematika“ – ali ne, nije baš tako. Ako ste muškarac, onda je ovdje za vas pitanje – dali ste ikad na noge probali obuti tenisice, koje su napravljene za žene? Kako ste se osjećali u njima? Sigurni smo, da vam nisu bile baš najbolje udobne. A sada dolazi isto pitanje za žene – dali ste ikad na noge stavile muške tenisice za trčanje? Sigurni smo, da ni vama nisu najbolje odgovarale? Ali zašto je tome tako? Razlog je jednostavan – modeli među sobom nisu jednaki, zato se i rade muške i ženske tenisice!

Ako vas zanima, kakve su razlike između jednih i drugih tenisica, onda morate pročitati sljedeće redove. Jedan od specijalista, koji jako dobro razlikuju između jednih i drugih je sigurno tvrtka Adidas – kod njihovih proizvoda ćete jako brzo primijetiti, koje tenisice su napravljene za koga. Kao prvo, oni jako puno daju na izgled svojih proizvoda, pa ako ćete na policama naći neke pink modele, onda vam je sigurno odmah jasno, da takve tenisice nisu baš napravljene za mušku nogu, jeli tako? Ali naravno, nije razlika samo u bojama, već je ona druga razlika puno bitnija – razlika je u modelima, u izradi i obliku tenisice, koja stoji na polici u trgovini.

Kad kažemo, da je razlika u samoj izradi, onda morate znati, da su ženske Adidas tenisice puno uže od onih muških, jer u velikoj većini žene imaju manje i uže noge od muškaraca. Baš to je razlog, da mnogim muškarcima ne odgovaraju ženske tenisice i obrnuto, da ženskama ne odgovaraju modeli, koji su napravljeni isključivo za muškarce. Znači, ako želite, da će vam određeni model što bolje stajati na nozi, a to ne samo po izgledu, već i po udobnosti, onda morate kupiti onaj model, koji je napravljen za vas – jedino tako će svaki korak kod trčanja biti udoban i uživat ćete u njemu.

Veče

Dali je lagana obuća za trčanje dobra?

Svaki tvrdo odrađeni trening je tu sa razlogom – da bi nakon njega bili još bolji. Ali pored treninga su tu još mnoge druge stvari, koje možemo uraditi, da bi na primjer kod trčanja bili još za koju sekundu brži – možemo skinuti koju kilu, a sve to uz pravilnu i zdravu prehranu, pa nakon toga možete nabaviti i lakšu obuću za trčanje i još bi se što našlo. Ali ipak, kod svega ovoga je potrebno biti jako pažljiv, a pogotovo kod obuće. Istina je, da je lagana obuća brza, ali kod svega ovoga se postavlja pitanje, kako je to dobro za naše noge, u kakvim uvjetima sa njom trenirati – objasnimo u sljedećim redovima, pa tako čitajte dalje!

Znači, što znači, da je vaša obuća za trčanje lagana i brza? Odgovor je jako jednostavan – to vam znači, da na nogama imate tenisice, koje su primjerne za trčanje na utrkama – tamo zapravo broji svaka sekunda, još pogotovo, ako odlazite na utrke na nekim kraćim stazama. Lagane tenisice nisu primjerne za treniranje kroz svaki dan, jer one nemaju jako blaženje, nemaju debeli potplat – one se mogu na noge staviti jako rijetko, na primjer samo za vrijeme utrka ili možete ih obuti još za vrijeme treninga na atletskim stadionima, na atletskoj stazi, koja je napravljena iz tartana i kao takva nudi vam pomoć za vaše noge!

Što se vam može dogoditi, ako bi takve tenisice nosili svaki dan i sa njima trenirali svaki dan? Vjerojatno bi već nakon tjedna ili dva primijetili, da one više nisu takve, kakve su bile prvi dan – uništili bi ih, sabili skupa, potplat vam više ne bi bio u pomoć. Naravno, nije to samo to, jako brzo bi vam se vjerojatno desilo i to, da bi vas počele boljeti noge, da bi imeli probleme sa mišićima i ozljedama, a naravno toga si nitko ne želi. Pa eto, ako želite dugo i kvalitetno trenirati i naravno, dobro odraditi utrke, imajte ove lagane tenisice na nogama samo u pravim trenucima, kada je to stvarno važno i bitno za vas i za vrijeme na satu.

asics tenisice

Želite do cilja? Asics će vam pomoći!

Živite bez ciljeva? To nije uredu! Svatko od nas mora imati ciljeve – neki žele putovati, neki žele više novca zaraditi, a opet treći žele što više pretrčati. Ako ste i vi jedni od onih, koji imaju ciljeve kod trčanja, onda vam možemo odmah reći, da ih nije tako teško postići, ako ste si ih postavili realno. Za svaki cilj, potrebno je marljivo trenirati, zato počnite danas, da bih što prije došli na cilj. Kod svega ovoga, može vam biti u veliku pomoć i Asics – kao prvo, sa svojom sportskom opremom, a kao drugo, sa njihovom internet stranicom, gdje si možete postaviti ciljeve i dobiti plan treninga, da bi ih postigli.

Znači, ako ste si danas postavili cilj, da želite za šest mjeseci pretrčati maraton, onda će vam za početak trebati neki plan treninga, kojeg će vam napisati ili neki trener ili ćete odabrati neku Internet aplikaciju, koja te stvari napravi automatizirano. Upisat ćete morati mnoge podatke o sebi – koliko imate kilograma, koliko imate godina, koliko brzo želite pretrčati maraton i još neke druge stvari i iz ovih podataka će aplikacija izračunati sve potrebno i napraviti vam plan treninga! Kad jednom imate takav plan, morate samo još dobro raditi, dobro trenirati i prije ili kasnije ćete biti u formi, da dođete do svog cilja! Ali pazite, trebat će vam još neka sportska oprema!

Kad jednom odlučite, da ćete raditi po nekom planu, morat ćete redovito trenirat, a to znači, da će vam trebati dobra oprema – dobre i kvalitetne Asics tenisice, dobre majice, hlače, kape, rukavice i mnoge druge stvari – jedino tako moći ćete svaki trening odraditi kvalitetno i sa punom snagom i jedino tako ćete napredovati iz dana u dan. Kad se vam sve te stvari poklope, stići ćete do boljih rezultata, a bolji rezultati će vas dovesti do vašeg cilja, da pretrčite svoj prvi, drugi ili stoti maraton u životu. Sve je moguće, samo ako vjerujete u to i marljivo radite za to!

http://tenisice.hr/Asics/

kako treba trčati

Obuća za kratke utrke u trčanju

Svi oni, koji se rekreativno bave sa trčanjem, te u tenisice stanu jednom na tjedan, ne daju baš puno pozornosti na to, kakva obuća će stajati na njihovim nogama – najviše puta je tako, da se iz ormara potegnu one tenisice, koje izgledaju što ljepše i što laganije i idemo na put – koji kilometar ili dva i dosta za jedan tjedan. Ali nisu baš svi takvi – postoje i oni trkači, koji se sa trčanjem bave nekoliko ozbiljnije, što znači, da treniraju svaki dan, da rade malo jače treninge, da paze što i kada jedu, te naravno, da daju nešto na to, što ili kakvu sportsku opremu nose na sebi!
Kod trčanja je najviše puta tako, da se svaki početnik muči sa kilometrima. Pa svaki trening nekoliko više i više i na kraju nema kraja – ali jednom je potrebno stati. Za takve duge treninge i duga trčanja, potrebna je posebna oprema, isto kao i za sve one, koji su se odlučili, da neće trčati dugo, već će njihovi putovi biti kraći, pa će ih pretrčati nekoliko brže – trkači na kratke pruge! Za takve trkaće jako je bitno, da upotrebljavaju što jednostavniju sportsku opremu – laganu i minimalnu, kako bih njihovo trčanje moglo biti što brže, a naravno i njihove tenisice bih morali biti što više minimalistićne!
Kad govorimo o obući za kratke pruge, onda je potrebno znati, da mora ona biti što lakša, da moraju biti materijali iz kojih je izrađena što kvalitetniji, te da se u takvim tenisicama rade samo brzi i kratki treninzi – takve tenisice nisu baš najbolje blažene u potplatu, a to iz razloga, da bih trkač imao što bolji osjećaj u nogama, a sve to znači, da sa njima ne možete raditi baš puno kilometra, jer ćete prije ili kasnije sa dugim treninzima dobiti neke ozljede. Ako ćete se odlučiti, da ćete upotrebljavati takve tenisice, najprije ispopunite tehniku trčanja do kraja, pa je onda za kraj nadgradite još sa takvim tenisicama!

http://www.tenisice.hr/Trcanje/

sportska obuća

Nekoliko rješenja kad vas vaša obuća žulja

Svake toliko, svatko od nas ode u kakvu trgovinu, jer mu treba nova obuća. Neki je trebaju za na posao, drugima treba za svaki dan, a trećima opet treba, kako bih sa njom mogli trčati, igrati nogomet ili baviti se sa nekim drugim sportom. Sve to je baš super, kad kupite nove tenisice ili cipele, a one vam lijepo sjednu na noge i sa njima nemate nikakvih problema, ali nije uvijek tako – može vam se desiti i to, da ćete dobiti žuljeve, jer ono što ste kupili ne paše baš najbolje na vaše noge. A što učiniti u takvom primjeru? Evo, u nastavku je nekoliko rješenja!
Ako ste jedan od onih, koji kupuju tenisice, da bih se sa njima mogli baviti sa nekim sportom, i kupili ste takve, koje vam ne odgovaraju, onda vam je jako dobar savjet, da ih probate vratiti nazad u trgovinu i zamijeniti za druge. Ako to nije moguće, jer ste ih možda već koji puta imali na nogama, onda ih još uvijek možete probati prodati putem interneta za iste ili malo manje pare, nego što ste ih kupili. Ako pak nemate takve želje, onda postoji još jedna mogućnost – posudite ih za koji dan ili dva nekome, tko ima malo veću nogu od vas – kad ćete ih dobiti natrag, oni će biti rashodani i sigurno će vam puno bolje pasati na noge!
Ovdje je potrebno napomenuti još nešto – niti jedna obuća na početku nije takva, kakva će biti kroz neko vrijeme, pa vam možda čak i nije tako loše, ako za početak sa novim tenisicama ili cipelama odete samo na kakvu šetnju za kratko vrijeme – nakon nekoliko dana sve će biti puno bolje i udobnije! Materijali iz kojih se danas rade cipele i tenisice puno puta su takvi, da se mogu malo rastegnuti, pa zbog toga nemojte odmah nakon prvog dana i prvih koraka po spavaćoj sobi, bacati pušku u kukuruz i biti razočarani – vrijeme donosi promjene, pa tako je i kod cipela i tenisica!

Više o tom

trčanje je najbolji sport

Trčanje za dušu uz morsku plažu

Sve više ljudi u posljednje vrijeme odlučuje se, da će kupiti neke tenisice od koje poznate tvrtke, te nabaviti svu ostalu sportsku opremu, da bih se počeli baviti sportom, koji je u posljednje vrijeme sve bolje popularan, a to je trčanje. Kad se jednom kupi sva potrebna oprema, onda je samo još potrebna prava volja i već se može početi skupljati kilometre u šumama, po pločnicima ili na bilo kojim drugim terenima, gdje se može uživati. Neki ljudi to rade, kako bih malo zaboravili na posao ili na neke druge probleme, a opet drugi to rade, kako bih napravili nešto zdravo za svoje tijelo i na kraju krajeva svake toliko mogli trenirati još bolje, još brže, te otići još dalje.

Nema veze tko i zašto trenira, svi ti ljudi više ili manje jednom godišnje dođu i na more, na godišnji odmor, a tamo tek upoznaju, što je onaj pravi užitak – trčanje uz more. Nema ljepšeg osjećaja, kad se na godišnjem odmoru probudite u ranim jutarnjim satima, odete do neke pekare ili samo do vašeg hladnjaka u apartmanu, nešto malo pojedete i nakon toga put pod noge – na vama su tenisice, kratka majica i hlače, a pred vama obala, more, sunce, mir i tišina – to su oni pravi trenutci, u kojima možete zaista uživati, u kojima možete doživjeti onaj pravi mir i relaksaciju, kojeg u domaćim krajevima pa skoro da i ne možete.

Kad jednom odradite takav trening, onda vam preostane samo još, da se istuširate, uzmete ručnik te odete dan provesti na plažu, uz sunce i more. Sve to će vas napuniti sa novom energijom, koju ćete nositi u sebi još dugo vrijeme, kad ćete se vratiti iz mora. Baš zbog svega ovoga, ako još nemate opreme za taj prelijepi sport, odite još danas u neku od trgovina ili potražite ono što trebate na internetu – prije ili kasnije će doći vrijeme, kad ćete moći uzeti tenisice sa vama na more i sa njima otići na plažu nabirati kilometre – to je nešto najljepše, što se vam na dopustu može desiti.

više o tom

tenis i druge igre sa loptu

Različiti stilovi Adidas proizvoda, za različite potrebe

Mislili ste, da kod Adidasa proizvoda samo obične tenisice za trčanje, kopačke za nogomet i kakvu trenirku za slobodno vrijeme? Mislili ste, da vam ova tvrtka proizvodi samo stvari, koje vidite u našim malenim trgovinama? Ako je tome tako, onda stvarno još niste bili na njihovoj službenoj Internet stranici, ili malo upotrijebili Google tražilicu, da bih stvarno vidjeli, što sve od njih možete dobiti. Pored sve te obične opreme, ako joj tako uopće možemo reći, ta svjetsko poznata tvrtka ima u svojoj ponudi i tri različite stilove – Neo, Porsche Design Sport i Y-3. Svaki od tih dizajna ima svoje osobine, svaki je po sebi poseban i sadrži svoje različite proizvode.
Znači, ako ste do sada kupovali Adidasove proizvode samo u našim trgovinama diljem Hrvatske ili putem interneta, onda morate ili malo bolje potražiti, ili upitati u trgovinama, kada će dobiti novu robu, ili pak pogledati malo dalje, na tuđe tržište, gdje sigurno imaju ono, što želite. Za početak je ovdje prvi stil ili dizajn, kojega su nazvali sa imenom Neo. To je stil, kod kojeg ćete pronaći mladost, živahnost, pronaći sve ono, što će vas napraviti moderne za svaki dan i za svaku priliku. Ako idete u grad i vani je hladno, onda su ovdje različite kape, jakne, debele majice, cipele, rukavice i mnogo drugih stvari, koje će tako muškarcima, kao i ženama njihov dan napraviti ljepši.
Ako ste pak jedan onih, koji žele malo izaći iz prosječnog društva i biti nešto posebno, onda je ovdje za početak Porsche Design linija, koja je sasvim sigurno nešto posebno, kao i što su auti, po kojima je ovaj stil dobio ime. Pronaći možete tenisice, jakne, trenirke i mnoge druge stvari, a isto tako je i kod linije Y-3, koja je jedna od onih, koje će na sebe staviti samo oni, koji u svojim džepovima imaju nekoliko više novca i koji se ne boje izgledati drugačije. Sve to i još više su moderne linije/stilovi, koje vam pružaju u toj svjetsko poznatoj tvrtki – samo potražiti ih morate i sigurno ćete na sebi imati proizvode po zadnjem trendu i modi.

Tenisice

Kako dugo će izdržati vaša obuća?

Kupili ste novi auto i sada se pitate, kako dugo će izdržati? Nitko ne zna, jer nitko ne zna, koliko ćete sa njim napraviti kilometara, dali će to biti svaki dan sto, ili ćete ih u cijelom mjesecu napraviti tisuću. Pored kilometara, koda auta je važno i to, kako je napravljen, dali ima kakve serijske pogreške i naravno, koja tvrtka ga je proizvela. Ako pak sve te stvari usporedimo sa nekim drugim područjem, kao što je na primjer obuća, onda možemo naći mnoge slične stvari, koje ta dva proizvoda povezuju. Koje sve su to, napisati ćemo u nastavku.

Kao prvo i svakako najvažnije kod izdržljivosti vaše obuće je svakako to, koliko kilometara ćete napraviti sa njima. Na primjer, lijep primjer su trkači na duge pruge ili oni, koji to rade čisto amaterski i ljubiteljski, jednom ili dva puta na tjedan. Trkač, koji se sprema za maraton, svakako će sa tenisicama raditi više od deset kilometara na dan, a onaj to će sa njima jednom na tjedan u šumu i tamo otrčati krug ili dva u dužini od kilometra ili dva, ona će sa takvim tenisicama sasvim sigurno napraviti puno manje kilometara u tjednu, mjesecu ili čak godini, takve amatere mogu tenisice izdržati godinu ili čak i dvije, a jednog maratonca samo kakve tri mjesece ili malo više, ako će na njih stvarno dobro paziti i ima izvanredno lijep i kvalitetan korak.

Pored kilometara, koje pojedinac radi sa tenisicama, sasvim je sigurno i to, od koje tvrtke dolaze te tenisice – ako su to neke nepoznate tenisice, onda postoji jako velika mogućnost, da nisu kvalitetne i da ćete ih uništiti jako brzo, ako pak su te tenisice na primjer Asics, Adidas, Nike, Reebok ili nešto slično, onda je kvaliteta sigurno na njihovoj strani, što znači, da su tenisice kvalitetno izrađene, da se kod njih ulaže u tehnologiju, koja je ugrađena u njih i da će one izdržati uz neku normalnu upotrebu puno dulje nego neke nepoznate, za koje još nitko nije čuo.