Архиве ознака: smeštaj bled

Aprtmani smešteni na obali Bledskog jezera

Aprtmani smešteni na obali Bledskog jezera

Bled

Stanovnici Bleda hvale se kako već više od 1.000 godina uživaju u najlepšem pogledu koji opisuju kao rajski, pozivajući se na stih najvećeg slovenačkog pesnika France Prešerna: „Ne postoji u Kranjskoj lepši kraj, ko s okolinom ovaj, što liči na raj.“. Prirodna lepota, svež vazduh, sunce i termalna voda nude idealne uslove za prijatan odmor ili aktivan odmor, jer sa svojom prelepom okolinom omogućavaju opuštanje koje utiče na dušu i telo.

Aprtmani smešteni na obali Bledskog jezera

Aprtmani smešteni na obali Bledskog jezera

Smeštaj

Aprtmani smešteni na obali Bledskog jezera, odakle se prostire prelep pogled na ostrvo i zamak, jako su primamljivi za turiste. Do centra grada vode prijatna šetališta oko Bledskog jezera a tu je i poznata Vila Bled. Udobno opremljene sobe u apartmanima idealne su za porodične odmore što je tipično za tradicionalne Bledske gostione. Neki apartmani imaju organizovane izlete koji Vas vode do zvona želja na Bledskom ostrvu, a možete i sami iznajmiti čamac i zaveslate po jezeru.

Kuhinja

U restoranima možete dobiti pored tradicionalne Slovenačke kuhinje i jela po želji. Poznati su i po širokom i kvalitetnom izborom vina. Poznavaoci i sladokusci rado se vraćaju na Bled. Restorani su poznati po ukusnoj kuhinji i vrhunsko pripremljenoj hrani po narudžbini, riba, narodnih specijaliteta. U apartmanima na Bledu možete birati između rustično i moderno opremljenih soba.

Bliskost

Bled nam je posebno blizak zato što deo vode iz jezera rečnim tokovima svakodnevo stiže do Beograda. Jezero je ledničko-tektonskog porekla i protočno je, voda rečicom Jezernicom ističe iz jezera u Savu Bohinjku, a ona zajedno sa Savom Dolenjkom postaje „naša“ Sava. Bliskost dolazi verovatno i otuda što je većini dobro poznata panorama Bleda, na kojoj se ređaju zelena boja šuma, plava boja vode, plavičasta boja stena, bela boja snega planinskih vrhova i najzad još jedna nijansa plave visokog, čistog neba.