Архиве ознака: skijanje

Uživajte u noćnom skijanju na Pohorju

Mariborsko Pohorje nosi titulu jednog od najpopularnijih slovenskih skijališta. Stoga, očekuje se da skijanje na Pohorju bude jedno nevjerojatno iskustvo, ali da se uz samo skijanje nude razni drugi skijaški, ali i sadržaji koji nemaju veze samo sa skijanjem. A jedno od vrlo zanimljivih iskustava koje možete doživjeti, ako se odlučite za skijanje na Pohorju, je i noćno skijanje.

Noćno skijanje

Za noćno skijanje potrebna je staza koja je potpuno osvjetljena reflektorima. Mnoga skijališta nemaju takve osvjetljene staze pa samim time niti nemaju mogućnost noćnog skijanja. A Pohorje je otišlo korak dalje te svojim skijašima nudi stazu dugačku čak 10 km namijenjenu noćnom skijanju. To je ujedno i najduža staza takve vrste u Europi te privlači jako veliki broj skijaša svake godine. A mnogi skijaši slažu se da je noćno skijanje itekako posebno i da bi ga svakako trebalo isprobati. Noću su temperature još niže pa i to još bolje pridonosi zimskom ugođaju. A osim toga, skijanje na Pohorju po noći, po stazi potpuno osvijetljenoj, dok je svuda oko vas mrak, zaista će biti doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Oprema za skijanje

Nemate li svoju opremu za skijanje, a došli ste na skijanje na Pohorju, ne morate se ništa brinuti. Bez obzira za koji se skijaški centar odlučili, moći ćete na licu mjesta iznajmiti svu potrebnu opremu. Mnogi koji dolaze tek povremeno na skijanje na Pohorju, opremu isključivo iznajmljuju i ne razmišljaju o kupovinu svoje vlastite. To im se financijski puno više isplati. Naravno, oprema koje se iznajmljuje nije one kvalitete poput one kakvu biste mogli sami kupiti. No, za rekreativne skijaše, oprema koja se iznajmljuje će biti i više nego dovoljna.

Zato bez obzira imate li opremu ili ne, jednostavno dođite na Pohorje i uživajte u raznim zimskim radostima koje vam se tamo nude, sigurno se nećete razočarati.

Skijanje na Pohorju odlično je za sve tipove skijaša

Skijanje na Pohorju omogućeno je svim tipovima skijaša budući da se kroz nekoliko različitih skijaških centara proteže nekoliko desetaka kilometara uređenih staza. Među tim stazama nalaze se one koje imaju jako malo zavoja i neravnina pa su odlične za skijaše početnike ili za one koji će tek prvi put stati na skije.

Skijaški tečejavi

Sva skijališta nude i posebno prilagođene tečajeve, ovisno o vašoj razini skijaškog znanja. Bilo da se tek prvi put susrećete sa skijanjem ili već imate neko prethodno iskustvo, bit ćete smješteni u određenu grupu. Skijanje podučavaju posebno osposobljeni treneri tako da njihova stručnost nije upitna.

Neka skijališta nude posebne pakete koje sadrže apsolutno sve što vam je potrebno, od samog smještaja i hrane do samih tečajeva, skijaških karti i najma opreme. Na ovaj način ćete uštedjeti jer će ukupna cijena svih ovih usluga zajedno biti manja nego da svaku uslugu zasebno plaćate.

Najam skijaške opreme

Svi oni koji nemaju svoju skijašku opremu, mogu je iznajmiti na skijalištu u sklopu tečaja skijanja. Budući da je kupnja skijaške opreme nešto veći novčani izdatak, ovo je odlična prilika da prvo krenete s tečajem skijanja, a onda naknadno, ukoliko budete zadovoljni, kupite i svoju opremu. No, budući da se najam opreme plaća po danu korištenja, a ako će skijanje na Pohorju ili nekom drugom skijalištu biti rijetka aktivnost, možda je isplativija opcija da prilikom svakog dolaska iznajmljujete opremu.

Najam smještaja

Ako ste se odlučili za skijanje na Pohorju u trajanju od nekoliko dana, morat ćete pronaći i odgovarajući smještaj. Imate izbor od nekoliko hotela u čijoj ponudi možete izabrati i određeni broj obroka ili se odlučiti za usluge privatnog smještaja u apartmanima. Bez obzira za koji oblik smještaja se odlučili, imajte na umu da skijanje na Pohorju postaje sve popularnije i da se smještajni kapaciti jako brzo popunjavaju. Zato na vrijeme rezervirajte svoj smještaj.

Više informacija ovdje.

Kamo na skijanje u 2017? Slovenija, Hrvatska ili Austrija?

Godina 2016 polako ide kraju, vremenski uvjeti idu sve više i više u ono hladno stanje, što znači, da će prije ili kasnije pasti prvi snijeg – u visinama i u nizinama. Kad jednom dođe takvo vrijeme, ljudi počnu razmišljati o tome, kamo bi išli na skijanje – Slovenija, Hrvatska ili možda Austrija? Naravno, pored ovih država, imate još jako puno drugih mogućnosti ali ove, koje smo nabrojali su stvarno one, kamo se Hrvati najviše puta odluče, da će otići. Znači, kamo ćete vi? Kako ćete rezervirati karte za skijanje, kako ćete rezervirati hotele i naravno, dali ste već provjerili vašu opremu, koju ćete upotrebljavati krajem ove godine i na početku 2017?

Pa počnimo sve skupa u Hrvatskoj – ako vam je želja, da ostanete u našoj državi i tu trošite novac, onda morate znati, da ćete ga moći trošiti na primjer na Sljemenu, a to je više ili manje to, što se tiče kvalitetnog skijanja u našoj državi. Sve skupa je puno drugačije kod naših susjeda u Sloveniji. Ako samo pomislimo na mariborsko Pohorje – već tamo imate jako puno staza za skijanje, hotela za spavanje i naravno, prekrasnih gradova, koje možete posjetiti, ogledati si ih i u njima uživati. Naravno, ima Slovenija još puno toga drugoga – ali za veliku većinu onih, koji dolaze iz Zagreba i okolice, to je najbliže i jako jednostavno!

Odmah nakon skijanja u Sloveniji, tu je za sve hrvate još zanimljiva Austrija. Da bi došli do njih, trebat će vam malo više vremena, a još jedna je stvar, koju je potrebno napomenuti – cijene skijanja kod njih su dosta visoke ali dobro, za taj novac ćete dobiti stvarno jako puno. Pa sada vi odlučite, što ćete odabrati, ili ćete ostati doma, ili ćete krenuti do naših susjeda ili ćete na kraju negdje još malo dalje. Bilo kako bilo, uvijek pazite na sebe, na svoje zdravlje i na tijelo, da se ne ozlijedite, jer ako dođe do toga, vašim užitcima će brzo doći kraj!

Ovde

Kakva su skijališta u Sloveniji?

Nekad je vrijedilo, da je skijanje više ili manje sport za one, koji imaju jako puno novca. Naravno, ako ste nekad željeli nabaviti skije, pancerice i svu ostalu opremu za skijanje, potrebno vam je stvarno bilo puno novca, a što tek onda, kad ste poželjeli na skijalište – još karte, jelo tamo i sve ostalo, što ide uz to. Da, tako je to bilo nekad – danas se mnoge od tih stvari mogu dobiti puno jeftinije, a pogotovo ako znate, gdje sve to tražiti, a da uz jeftine cijene dobijete još kvalitetu. Jedan takav jako dobar primjer su na primjer skijališta u Sloveniji – to je država, koja je već od nekad poznata po skijanju i svemu ostalom, što ide uz to!

Ako pomislite, da su neke vrhunska skijališta u Sloveniji od Zagreba odaljena svega sat vremena ili možda malo više, onda vam jako brzo postane jasno, da vam neće trebati puno benzina, da bi došli do njih. Jedno takvih se na primjer nalazi na Rogli. Tamo stvarno možete dobiti sve što poželite – vrhunske staze za skijanje, gdje se mogu zabavljati svi, tako mališani, kao svi oni, koji već znaju jako dobro skijati. Naravno, nije sve samo u stazama – ovdje su i jako vrhunske žičare, koje će vas brzo dovesti na početne destinacije, pa ćete tako više biti na skijama, nego na guzici!

Naravno, cijeli dan ne možete skijati, pa se je svake toliko potrebno i malo odmoriti. Ako ćete si poželjeti samo kakav čaj ili kavu, dobit ćete je, isto tako je sa svima onima, koji na skijalištima žele nešto pojesti – i za njih se na Rogli nađu kvalitetne stvari. A za kraj, ovdje je još smještaj, ako vam zatreba – neki odlaze na skijanje samo za jedan dan, a sve više ima i takvih, koji odlaze na dopust i tamo skijaju po tjedan dana ili još više. Pa eto, ako ste se našli u svemu ovome, potražite ovo skijalište na internetu, provjerite snježne uvijete i krenite na put – neće vam biti žao!

Kakve majice obući na skijanje?

Došlo je ono doba godine, kada vani jako brzo padne mrak, kad počnemo dodatno ogrijavati naše domove i naravno, kad će vani jednog dana pasti prvi snijeg. Ovdje vas sada pitamo – dali ste spremni na sve to? Dali imate na vašem automobilu već zimske gumije? Dali već imate svu potrebnu opremu, sa kojom ćete krenuti na skijanje? Pa eto, ako još nemate, onda vam je sada zadnje vrijeme, da počnete sve te stvari sređivati, jer kad ćete kroz prozor zagledati prvi snijeg, onda će svega toga biti previše, da bi sve to sredili u jednom danu.

Sad kad smo već spomenuli skijanje, sigurni smo, da ste mnogi odmah pomislili na one prekrasne dane, kad ste bili na snijegu – bilo je super, spuštali ste se i uživali u svemu onome, što zima donosi. Ali ipak, tu i tamo ste svakako došli i u situaciju, kad vam je bilo jako vruće ili jako hladno. Sve to ja jako često povezano – pitate se zašto? Odgovor je jednostavan, a sve skupa dolazi iz vaše majice! Ako na primjer na sebi nosite neke materijale, koji će vas jako brzo ogrijati, može vam se desiti, da ćete se i dosta brzo oznojiti. U nekom trenutku je možda to i dobro ali do problema dođe, kad ćete na primjer za koju minutu predahnuti i odmoriti se – tada će na vas udariti zima!

Da vam se nešto takvo ne bi dogodilo, jako je bitno, da si nabavite majicu ili još bolje donje rublje, koje je napravljeno od materijala, koji se jako brzo suše, ako bi se slučajno već i oznojili u njih. Znači, ako ste do sada na skijanje išli u nekim pamučnim stvarima, koje se tako vole napiti znoja, onda to više nemojte raditi. Mnoge velike tvrtke, koje imaju opremu za skijanje, danas proizvode donje rublje, koje se koristi baš u sve te svrha, da bi vam na skijanju bilo što ljepše, a što je još važnije, u pravim stvarima se nećete tako brzo prehladiti!

Salomon sa vama u snijegu i mrazu

Svake godine zime su sve slabije i slabije. Nekad se moglo skijati u gradovima, koji imaju skijališta na skoro i u centru grada, a danas je na takvim skijalištima skoro nemoguće kupiti kartu, jer se ne prodaju, jer žičare ne rade i snijega nema. Al za sve one, koji vole skijanje i ostale sportove na snijegu, još uvijek postoje skijališta koja se nalaze nekoliko više i tamo ima dovoljno snijega, da se može bez problema skijati, bordati ili po želji možda samo sanjkati. Takvih skijališta ima mnogo i u blizini Hrvatske, pa se morate tako samo malo provozati do Italije, Austrije i na neke lokacije u Sloveniji i već možete uživati u snijegu i mrazu. A što uzeti sa sobom na takve užitke? Salomon je tvrtka, sa čijim proizvodima sigurno nećete pogriješiti – kvalitetni su i naravno imaju sve što vam treba u takvim okolnostima.

U mrazu i snijegu, što će vam trebati? Pa puno toga – debele jakne, čarape, kape, debele majice i hlače za skijanje, šalovi i još kakva sitnica, kako bih se mogli obući u nju i otići na skijalište, ali to nije sve, ako želite uživati na snijegu, onda će vam vjerojatno trebati i koja druga stvar. Pored osnovnih stvari, potrebna vam je i Salomonova oprema za skijanje – a što sve ovamo spada? Naravno, kao prvo su ovdje skije, bez kojih praktički ne možete skijati, ako ste već nekamo došli sa tim razlogom. Nakon toga jako su bitne i pancerica, u kojima ćete moći staviti skije na svoje noge. Kako bih mogli što bolje loviti ravnotežu, potrebne su vam palice, a za sigurnost ćete morati na glavi imati kakve naočale i naravno kvalitetnu kacigu.

Eto, sve to su stvari, koje morate imati sa sobom, kad u zimskim danima odete negdje na skijanje. Naravno, pored svega toga vam je potrebno i nekoliko novca, kojeg ćete trebati za kupovinu dnevne karte, koje danas na skijalištima i nisu tako jeftine. A pored karti morate i nešto pojesti i popiti kroz dan, pa tako nemojte zaboraviti, da uzmete sa sobom dovoljno novca – skijanje nije jeftin sport.

http://www.tenisice.hr/Salomon/

Trčanje na skijama

Salomon oprema za trcanje na skijama

Kad ljudi cuju rijec Salomon, mnogi najprije pomisle na trcanje po prirodi i na svu opremu, koju ta tvrtka prodaje u razlicitim trgovinama. Pored tih, koji se sjete trcanja, drugi se sjete skijanja, jer ta tvrtka vec dugi niz godina zalaže najbolje skijaše u svijetu sa svojim skijama i ostalom opremom, koja je potrebna, da bi se svi ti skijaši mogli dobro takmiciti. Ako smo vec kod zime i zimskih sportova, onda je potrebno napomenuti, da je Salomon jedan od najboljih proizvodaca opreme za trcanje na skijama, sporta, koji u svijetu i nije tako poznat, kao na primjer samo skijanje, ali ga svake godine zavoli sve više ljudi.

Kod Salomona svake godine razvijaju i naprave materijale, koji su medu najboljima na svijetu i vole i upotrebljavati tako profesionalni trkaci, kao i rekreativci, koji preko vikenda po zimi idu u prirodu i tamo naprave nešto za sebe i svoje tijelo. Kod Salomona vam tako mogu ponuditi sve od skija, palica za trcanje na skijama, razlicitih majica, dresova, jakna i mnogo drugoga, što ce vam omoguciti, da uživate u tom sportu preko cijele zime, ili da cak odete na kakvu trku i na njoj probate napraviti što bolji rezultat.

http://www.tomassport.rs/