Архиве ознака: rx break

Salomon RX BREAK

Najveći brend planinskih sportova

Kada se spomene Salomon, kao jedan od vodećih brendova planinskih sportova, većini prvo na pamet padnu njihove vizualno upečatljive patike. Koliko god patike bile udobne, nakon višesatnih tura ili trka, najveće je zadovoljstvo skinuti ih i pustiti umorna stopala da slobodno dišu. Upravo za te trenutke, Salomon je razvio liniju obuće pod nazivom ReelaX (RX). Zvuči udobno i opuštajuće, upravo tako i deluju a namenjene su brzom oporavku i opuštanju nakon zahtevnih aktivnosti.

Oporavak mišića

Salomon RX BREAK

Salomon RX BREAK

Salomonov RX model dostupan je u nekoliko verzija u različitim kombinacijama boja. Tu su RX TRAVEL i RX MOC koje izgledaju kao lagane patike, RX SLIDE i RX BREAK papuče (japanke), a za one najmlađe dostupan je RX KIDS. Sve verzije ovog modela napravljene su od prozračnog i udobnog materijala, a njihove glavne osobine su ublažavanje udaraca kod hoda, lagani odskok i stabilnost, čime omogućavaju aktivni oporavak mišića pri svakom koraku.

Pravila hod

Na prvi pogled Salomon RX BREAK izgledaju kao najobičnije letnje japanke. Ali nakon kratkog nošenja, vaša stopala osetiće da se zapravo radi o ozbiljnoj obući. Konstrukcija širokog đona omogućava da su kukovi u optimalnom položaju tako da su mišići prilikom hodanja opušteniji. Đon je sastavljen iz više delova kako bi se sila podjednako raspodelila na celo stopalo. Najdeblji, jastučasti srednji deo đona ublažava udarce i omogućava lagani odraz, pa je hodanje mekano i lagano, a spoljašnji Contagrip đon nudi dobro prianjanje i stabilnost na različitim podlogama. Široki đon na neki način deluje kao proširenje stopala čime su gležnjevi puno opušteniji. 360˚ Sensifit tehnologija doprinosi odličnom fiksiranju stopala što takođe utiče na pravilan hod. Pravo je zadovoljstvo nositi Salomon relax papuče u laganoj šetnji, u gradu, na plaži ili kod kuće umesto papuča, jer su izrazito lagane i udobne.