Архиве ознака: puma tekstil

Puma Brand

Kompanija Puma

Očuvanje sredine

Kompanija Puma se bavi proizvodnjome sportske opreme kroz brendove Puma i Tretorn. Puma AG je u Vijetnamu otvorila novi razvojni centar za svoje proizvode, kao deo njihove strategije smanjivanja troškova i poboljšanja procesa kreiranje odeće i obuće. U skladu sa Puma Vision konceptom o očuvanje okoline, i Puma centar ima niz pogodnosti koje treba da smanje uticaj centra na okolinu. Na vrhu zgrade nalazi se rezervoar za vodu koji treba da prikuplja kišnicu koja će se koristiti za potrebe rashlađivanja, za zalivanje cveća i u toaletima. Radi očuvanje električne energije postavljeni su specijalni prozori koji odbijaju sunčevu svetlost i time smanjuju zagrevanje prostorija. Solarni paneli stvaraju eletričnu energiju za zagrevanje vode i rad uređaja za rashlađivanje.

Ekološko pakovanje

Puma Brand

Puma Ekološko pakovanje

Puma Brand

Puma Ekološko pakovanje

Brend Puma je u Londonu predstavio nova pakovanja svojih proizvoda kao sledeći korak svoje strategije koja teži smanjivanju uticaja kompanije na okolinu. Novo ekološko pakovanje koje je osmislio dizajner Yves Behar značajno će smanjiti količinu otpadaka i emisije ugljen dioksida koje stvara proizvodnja kutija za obuću i kesa za pakovanje tekstila. Yves Behar je napravio „Clever Little Bag“ koja treba da zameni kartonske kutije za obuću koristeći torbu koja služi za zaštitu obuće i kao torba za nošenje kupljenog artikla. Na taj način uklanja se potreba za dodatnim plastičnim ili papirnim kesama za nošenje kupljene robe.
Na polju tekstila Puma će svoje artikle pakovati u vreće od recikliranog materijala i na taj način iz proizvodnje ukloniti 720 tona plastičnih kesa što je drugim rečima dovoljno kesa da se u potpunosti prekrije 1.000 fudbalskih terena.

Kompanija Puma AG je objavila da će uspeti da potpuno eliminiše ili nadoknadi sopstvene emisije CO2 i drugih štetnih gasova.            Ovim je Puma postala prva kompanija u svetu proizvodnje sportske obuće, odeće i opreme koja će biti neutralna po pitanju štetnih gasova.