Архиве ознака: puma patike

Puma

Puma

Kompanija Puma ima dugu tradiciju u proizvodnji patika. Njihove patike su nošene čak i na Olimpijskim igrama od 1936. godine, doduše, tada se Puma još uvek nije zvala Puma, već Dassler Brothers Factory. Prvi Pumin proizvod bila je fudbalska obuća pod nazivom Puma Atom. Braća su do kraja svojih života držali u tajnosti razlog svađe, a brendovi Puma i Adidas su postali najljući konkurenti. Spor oko toga koji se prvi od braće dosetio da proizvodi kopačke sa kramponima i dalje nije rešen. Dugoročna misija brenda je da postane najtraženiji brend u kategoriji sportlifestyle. Osnovne vrednosti kompanije su posvećenost, otvorenost, vera u sebe i preduzetništvo.

Globalni brend

Puma

Puma

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

Suede/Clyde

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

Puma „Speed Cat” patike 


Kada pomislite na Puma patike, verovatno se najpre setite uvek popularnih „Speed Cat” patika, kao jedne od Puminih klasičnih patika. Dizajnirane za svakodnevno nošenje, dolaze u nekoliko zanimljivih kombinacija boja, sa kožnim vrhom.

Puma patike namenjene motociklistima Flat 2 V2

Puma je na tržište izbacila unapređenu verizju motociklističke patike flat 2. Flat 2 V2 je namenjena urbanom motociklisti kome bi predstavljalo nelagodnost da se šeta u punim motociklističkim čizmama.

Popularni brend Puma

Puma globalni brend

Globalni brend

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

Red dot i 3D Power Shooting

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma je još jednom pokazao da je lider na tržištu po pitanju dizajna svojih proizvoda, nakon što je dobio nagradu “Red Dot”, jedne od najvećih i najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna. Nagrađeni su njihovi proizvodi vezani za fudbal – kopačka Puma PowerCat 1.10 i dres reprezentacije Italije.

PowerCat kolekcija koristi Puma 3D Power Shooting tehnologiju koja njihovim proizvodima daje dodatnu snagu i kontrolu. Kopačke napravljene po ovoj tehnologiju ne upijaju energiju udarca već je prenose na loptu što daje veću snagu. Kopačke su napravljene od materijala i tanke kože tako da su veoma lagane dok specijalni kramponi lako prodiru u teren i daju bolje ubrzanje igračima.

Nagrađeni dres reprezentacije Italije dolazi u klasičnim bojama azura. Dres je dizajniran pomoću tehnologije 3D analize pokreta tako da su podaci prikupljeni posmatranjem igrača i njihovih kretanja upotrebljeni prilikom pravljenja dresova. Dresovi, zbog toga, štede energiju igrača, a specijalna mešavina materijala poboljšava protok vazduha.

Suede/Clyde

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

puma rs 100

Puma patike nekad i sad

Kompanija Puma ima dugu tradiciju u proizvodnji patika. Njihove patike su nošene čak i na Olimpijskim igrama od 1936. godine, doduše, tada se Puma još uvek nije zvala Puma, već Dassler Brothers Factory. Bilo kako bilo, koje su to Puma patike koje se pamte?

Suede

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

puma suede

RS100

RS100 je još jedan od modela Puma kompanije koji bio oživljen u skorije vreme. Naime, prvi put su proizvedene 1986. godine, a što je zapravo verzija Puma patika RS Computer iz 1985. RS Computer patike su imale ugrađen aparat koji ne samo da je merio kalorije, pređene kilometre i brzinu, već je sve to moglo biti povezano sa kompjuterom Apple II, pa je tako mogao i da se prati napredak. Pošto su ovakve patike bile izuzetno skupe, brzo su se povukle iz prodaje, pa su naredne godine proizvedene RS100 Puma patike, koje su od RS Computer patika različite samo po tome što nemaju aparaturu. Sve u svemu, ove patike imaju istoriju i svoj značaj, pa su zbog toga i danas posebne.

puma rs 100

Puma patike

Ko je sve nosio Puma patike?

Kompanija Puma je danas jedna od najpoznatijih kompanija koje se bave proizvodnjom sportske opreme. Ali, koje su to poznate i važne osobe koje su nosile, ili još uvek nose Puma patike? Mnogo je takvih zapravo, Usein Bolt, poznati sprinter, jedan je od mnogih. Ovde će biti reči samo o ponekom.

Puma patike

Josy Barthel

Josy Barthel je verovatno prva osoba koja je nosila Puma patike na Olimpijskim igrama (1952. godine) posle 1948. godine, tj. godine kada je Rudlof Dassler osnovao kompaniju Puma, posle raspada prethodne fabrike koje je vodio zajedno sa bratom Adolfom. Josy Barhtel je bio atletičar iz Luksemburga, i tada je na Olimpijskim igrama u Finskoj osvojio zlatnu medalju. To je bilo zlato i za Puma patike.

Pelé

Pelé, bivši brazlski fudbaler, takođe je nosio Puma patike. Naime, sinovi Adolfa Dasslera (Adidas) i Rudolfa Dasslera (Puma), Horst i Armin, sklopili su dogovor koji je dobio ime  „Pelé pakt”, a koji se odnosio na to da Pelé neće nositi ni Puma ni Adidas patike na Svetskom prvenstvu 1970. godine. Ipak, Pelé je pristao na ponudu Pume i nosio je Puma patike na otvoranju Svetskog prvenstva. Što je još zanimljivije, zaustavio je sudiju sekundu pre otvaranja meča da bi zavezao pertle, što je zapravo bila reklama za patike.

Diego Maradona

Diego Maradona je još jedan legendarni fudbaler koji je nosio patike kompanije Puma.

Najpopularnije Puma patike

Bilo da ste zaljubljenik u sportske patike, ili su vam samo potrebne patike za trčanje, znate da su Pumine patike dobar izbor. Kombinujući udobnost i funkcionalnost s modom, Puma je uvek pri vrhu liste želja. U tekstu ispod su navedene neke od najboljih Puminih patika.

 1. Puma „Speed Cat” patike
  Kada pomislite na Puma patike, verovatno se najpre setite uvek popularnih „Speed Cat” patika, kao jedne od Puminih klasičnih patika. Dizajnirane za svakodnevno nošenje, dolaze u nekoliko zanimljivih kombinacija boja, sa kožnim vrhom.

  Puma Speed Cat

 2. Puma „Roma fader” patike
  Klasične patike iz šezdesetih godina su ponovo proizvedene, ali sa modernim elementom: trobojnom trakom u kojoj se prelivaju boje. Ove patike su među najčešćim izborima zaljubljenika u Puma patike.
 3. Puma „California” patike
  Koliko god da ime „California” odgovara ovim patikama, odlično bi im pristajalo i ime „Vesele osamdesete”. Retro patike sa elementima koje podsećaju na osamdesete godine, sa kožnim vrhom.Puma California
 4. Puma „The Suede” patike
  „The Suede” su patikeza svakodnevno nošenje, a dostupne su u mnogo različitih boja. Prvi put su proizvedene 1968. godine, imaju onaj „šmek” prošlih vremena, ali su i pored toga vrlo moderne. To ih, verovatno, i čini jednim od Puminih klasika.Puma The Suede
 5. Puma „K – street” patike
  Savremenija verzija popularnih „H – street” patika, kombinuju osobine patika za profesionalne atletičare sa modernim stilom. Dolaze u nekoliko različitih boja, a ako su vam po volji atletske patike, ove ćete obožavati.