Архиве ознака: podpetice

Obuća - štikle

Obuća sa visokim potpeticama – zanimljivo!

Obuća - štikleDa li ste i vi zaljubljeni u visoke potpetice? Mnoge žene danas nose cipele sa štiklom, kako bi izgledale lepše ili izazovnije. Bilo to zdravo ili ne, bolele noge ili ne, obuća sa visokom štiklom je uvek moderna, a neke žene toliko naviknu da su im i kućne papuče zapravo na štiklu.

Koliko je ovakva obuća opasna?

Osim što mnogi tvrde da je ovakva obuća uzrok nekih oboljenja, kao što je, na primer, artritis, obuća sa visokim potpeticama može biti opasna ako je ne nosite često. Na primer, poznata teniserka Kim Klajsters je jednom prilikom, noseći cipele sa potpeticama na svadbi, isteglila ligamente, a čak i srušila jednu zvanicu. Poznata pevačica Areta Frenklin je izuvši cipelu i pokušavajući da bosom nogom stane na zemlju koja je ipak daleko, izvrnula gležanj i slomila prst. Toliko vaša obuća može biti opasna.

Patike sa visokim potpeticama?

Da li vas privlače patike sa visokim potpeticama? Često se može pročitati kako je takva inovativnost zapravo odlična, jer onda možete nositi patike i na posao. Ali, da li je to baš prikladno? Poznate svetske kompanije patika se takmiče oko toga ko će biti moderniji, inovativniji, bolji u svakom smislu, pa tako proizvode i nove patike sa potpeticama. Moje jedino pitanje je da li nama ovakva obuća treba? Zašto bih želela da imam patike koje ću nositi na posao ili uveče u grad? U svakom slučaju, one postoje. Bitno je da je obuća udobna. Zato valjda postoje patike sa potpeticama, ako se ne varam.