Архиве ознака: pocetniki

Trčanje za početnike bez ozljeda i bez problema

Jedan od sportova, sa kojim se iz godine u godinu bavi sve više ljudi je trčanje. To je sport, z koji vam može promijeniti život – uz njega možete smršaviti, uz njega možete pronaći novo društvo ili novu ljubav i naravno, uz njega možete uživati, kao što nikad do sada niste. Ali kad svega ovoga su neke stvari jako važne i nikako nemojte pored njih – svaki početak je težak, pa tako čitajte dalje, da bi u ovom sportu radili što manje pogrešaka, jer one vas mogu dovesti do ozljeda i mnogih drugih problema, na koje sami možda niti ne pomislite.

Jedna od jako bitnih stvari, koja vrijedi za svakog početnika je, da nikad nemojte pretjerivati. Ako do sada niste pretrčali niti sto metara, onda vam predlažemo, da sav taj proces počnete sa dugim šetnjama. Prvi dan kilometar, drugi dan dva i tako dalje. Kad ćete sve te šetnje odraditi bez ikakvih problema, počnite uz njih kombinirati i trčanje – znači, sto metara šetajte i sto trčite. Sve to radite tako dugo, da ćete moči povezati kilometar ili dva, bez da bi na kraju bili previše umoreni. Kad jednom dođete do svega ovoga, kilometri će se skupljati sami od sebe i iz dana u dan će ih biti sve više i više!

Kad ste jednom došli do toga, da ste počeli povećavati intenzitet vaših treninga, onda morate znati, da je postalo obavezno, da se prije treninga zagrijete, rastegnete i napravite neke vježbe, koje će potjerati krv po vašim žilama. Tek kad ste tijelo doveli na neku radnu temperaturu, možete početi sa treningom. Ako ćete sve to raditi na ovakav način, izbjeći ćete mnoge ozljede, do kojih može doći u ovome sportu. Naravno, to su samo sitnice, koje morate znati – kroz treninge bit ćete sve pametniji i iskusniji, pa tako nikad nemojte zaboraviti slušati vaše tijelo, jer ono najbolje zna, što vam odgovara i što ne!

Veče