Архиве ознака: obuće

Patike su mnogima omiljeni komad obuće

Patike su bile i mnogima će i dugo vremena ostati omiljeni komad obuće. Teško je objasniti zašto ljudi toliko vole patike. Neki ih vole zato što je dostupno toliko različitih modela da svatko može pronaći nešto za sebe. Drugi ih pak vole jer ih lako mogu uskladiti s raznom odjećom. Treći ih vole jer ih mogu koristiti za razne namjene.

Patike za različite namjene

Kada danas dođete u trgovinu s patikama, osim jako velikog broja modela, uglavnom ćete vidjeti da su patike kategorizirane kako biste lakše odabrali model koji vam odgovara. Od poznatijih kategorija su tu patike za nogomet, trčanje, košarku i slično. Svaki od tih modela patika odgovara toj namjeni. Tako primjerice, patike za košarku uglavnom imaju čvršći i viši dio oko gležnja kako bi štitili zglob koji je najizloženiji ozljedama. Patike za trčanje izrađene su od lakših materijala kako bi bile prozračne i kako se noge u njima ne bi znojile. Patike za nogomet izrađene su od čvršćih materijala kako bi što duže trajale.

Boja i veličina patika

Osim što su patike u trgovinama lijepo kategorizirane, kod pojedinih modela moguće je birati i određenu boju kao i odgovarajuću veličinu. Mnogi određeni modeli patika danas na tržištu dostupni su u nekoliko boja. No, brojne trgovine si zbog prostora ne mogu priuštiti skladištenja svih dostupnih boja tih brojnih modela patika. Želite li najveći izbor patika, možda bi najbolje bilo potražiti neke internetske trgovine koje će vam ponuditi puno veći izbor. U tim internetskim trgovinama nerijetko ćete pronaći i mnoge modele patika za koje niste ni znali da postoje jer zbog ranije spomenutog problema s prostorom, brojne trgovine odlučuju se samo za određeni broj modela. Jedini problem kada kupujete patike putem internetske trgovine je nemogućnost isprobavanja tako da se samo možete nadati da će vam patike dobro pristajati.

http://www.tenisice.hr/Patike/