Архиве ознака: občua

Kako sačuvati patike što duže cijele i kao nove?

Vrijeme je danas, kada svatko od nas mora tvrdo raditi, da bi si mogao kupiti koju stvar. Svakako je na prvome mjestu, da imamo za kruh i mlijeko, a tek nakon toga dolazi na red sve ostalo, na primjer obuća i odjeća! Ali ipak, kad jednom skupite pare, da si na primjer kupite nove patike, onda je potrebno napraviti sve, da ih sačuvate što duže vrijeme kao nove, da ostanu cijele, da ih ne uništite – ali kako sve to postići, kad ih morate svaki dan nositi na primjer na posao, na šetnju ili do prijatelja, kad idete na piknik i na druženje? Sve skupa je dosta jednostavno, ali samo onda, ako imate želju i volju, da vašu obuću redovito i pravilno uzdržavate!

Idemo po redu – ljudima se jako često dogodi, da dobiju mrlje na patikama. Kad će se to dogoditi i vama, onda morate ove mrlje što prije ukloniti – ali kako? Neki ljudi to rade sa jako jednostavnim rješenjem, a to je tako, da sve skupa ubace i perilicu rublja, puste ih da se operu na nekim niskim temperaturama i gotova priča! Ali taj način i nije uvijek baš najbolji, jer sa njime možete i pogriješiti. Ako već to radite, onda stvarno pazite, da su temperature pranja dovoljno niske, jer ako nisu, može vam se dogoditi, da lijepilo neće izdržati, pa će vam obuća raspasti. Isto tako je bitno, da na kraju obuću dobro osušite, jer ako je nećete ona će vam zasmrdjeti.

Naravno, nije perilica rublja jedino rješenje – sve skupa možete rješavati i na ruke! Kad na primjer dođete iz šetnje i vidite, da imate mrlje na nogama, odmah krenite u kupaonicu i počistite ih, jer jedino tako se mrlje neće zagristi u materijale i moći ćete ih jednostavno i brzo ukloniti. Znači, ako ćete se držati svih ovih preporuka i još nekih dodatnih svojih, onda smo sigurni, da nećete trebati svake toliko u trgovinu tražiti novu obuću. Ipak su danas vremena, kada se novac teško zasluži i trebamo ga za mnoge stvari, a ne samo za one, koje nosimo na sebi!

http://www.tenisice.hr/Patike/