Архиве ознака: novosti

Nike

Novosti u Nike prodavnicama

NikeŠta je to novo u Nike kompaniji? Nike prati fubalere, košarkaše, brine o mnogim sportistima, ali u isto vreme i o dizajnu. Znamo da je osim udobnosti, bitno i to da patika ili odeća izgleda moderno, čak i kada su u pitanju sportske stvari. Zato i ne iznenađuje činjenica da mnoge kompanije koje proizvode sportske opreme angažuju veoma priznate dizajnere za svoje proizvode.

Nike & Liberty

Liberty je poznata britanska prodavnica modnih detalja, lukszne odeće i obuće. Ono što krasi ovu kuću koja postoji više od sto godina jesu upravo ugled, tradicija, i modernost u isto vreme. Nike kompanija je za leto 2012. godine, u saradnji sa Liberty u prodaju pustila čitavu kolekciju, za žene i za muškarce, koju krase vesele boje, cvetići, i lep dizajn. Postoje i Nike Liberty patike za trčanje, koje su u prodaju puštene 16. jula. Koliko su dobre i lepe za trčanje, verovatno ćemo saznati uskoro. Cena patika Nike X Liberty se kreće od 75 do 110 funti, što je zapravo nešto više od 16 i po hiljada dinara.

U prodaji su i majice, dukseri, čiji dizajn podseća na dizajn patika. Cena im se kreće otprilike od 45 do 85 funti. Dakle, moderne duksere možete kupiti za oko 13 hiljada dinara.

Koliko je vama bitna moda dok trčite ili trenirate? Ipak, svi znamo da se Nike patike nose i u večerenjoj varijanti, a ni oprema Nike često ne izostaje. Ipak, da li je to stvar  Nike kompanije ili balkanske mode, otvoreno je pitanje.

Adidas

Novosti u kompaniji Adidas

AdidasAdidas je jedna od kompanija koja se uvek trudi da bude u trendu, da sportska obuća i odeća  ne bude samo udobna, već i moderno dizajnirana. Šta je novo u Adidasu? Ovde će biti reči o nekim novinama.

 

Nova obuća Jeremy Scotta

Adidas od 2008. godine sarađuje sa poznatim američkim dizajnerom po imenu Jeremy Scott. Poznat je po svojim zanimljivim i drugačijim dizajnima, po patikama sa medvedom, ili krilima. Ovakve patike sigurno su poželeli fanovi Scotta, ali i mnogi drugi. Neki od velikih poštovaoca Jeremy Scotta su i Madonna, Rihanna, Nicki Minaj, Victoria Beckam i drugi.

Jeremy Scott je ponovo dizajnirao patike sa medama, ali u novoj varijanti sa motivima iz šezdesetih, sa hipi motivima. One bi trebalo da u prodaju budu puštene 12. avgusta. Postoje i patike u vojničkom stilu, koje takođe imaju medveda.

Za kolekciju proleće/leto 2013. godine, Jeremy Scott je za Adidas spremio i nove mede, krila, ali unosi i pudlice, slova koja prelaze patike, sasvim lude boje i materijale. Nove su i cipele za planinarenje koje podsećaju na krokodila.

Olimpijada

Olimpijada nije samo najveći sportski događaj, već i mesto gde se takmiče i dizajneri, sportske kuće i sl. Adidas je za London 2012. Nash Money, poznati po svojim kostumiziranim patikama, bio je angažovan zajedno sa još nekoliko dizajnera na projektu koji traje 17 dana, koliko traju Olimpijske igre, gde će se svakoga dana preko miadidasa, poznatog sajta za kreiranje inovativnih i jedinstvenih Adidas patika, stvarati patike inspirisane tim danom na Olimpijadi. Te patike mogu da se osvoje na Adidasovoj fejzbuk stranici.