Архиве ознака: nike inovacija

Inovacija Nike patike

Nike inovacija

Patike su bile prvi prozvod firme Nike, proizvedene 1971. godine. To su bile patike za fudbal i pripadale su prvoj liniji patika, koja je nazvana Nike, prema grčkoj boginji pobede. Dugo je trebalo i samom Bauermanu, jednog od osnivača, da dođe do “mekih“ patika koje su svojom lakoćom, udobnošću i drugim karakteristikama opčinile stopala mnogih potrošača. A do ideje je došao sasvim slučajno, boraveći u kuhinji gde je spravi za pravljenje “bakinih kolača“ promenio namenu i počeo da je koristi u sasvim druge svrhe. Pomoću nje je oblikovao gumu i pravio izbrazdane đonove.

Nike inovacija

Inovacija Nike patike

Nike inovacija

Vodeći globalni brend sportske odeće, obuće i opreme Nike predstavio je svoj najnoviji, revolucionarni model kopački kojim želi da dominira u svetu fudbala. Novi model kopački pod nazivom Mercurial Vapor SuperFly II ima specijalno dizaniran đon za iznenadna ubrzanja i naglu promenu pravcaa gornji deo je redizajniran i sada je udobniji uz unapređenu kontrolu lopte. Materijali koji su korišćeni čine ove kopačke ultra lakim što daje mogućnost sportistima da pruže više. Dizajneri kompanije Nike stvorili su najveću inovaciju tako što su kreirali krampone koji se adaptiraju na podlogu i mogu da se izduže ili skrate za 3 milimetra.

Nike i reciklirani materijali

Kompanija Nike predstavila je inovativnu opremu za fudbalske reprezentacije, kojima je sponzor, u potpunosti napravljene od recikliranog poliestera. Po prvi put u istoriji fudbala reprezentativci će nositi opremu napravljenu od plastičnih flaša. Ovo je još jedan revolucionarni pomak kompanije Nike u svetu fudbala, pored kopački Mercurial Vapor SuperFly, kojim Nike pokazuje svoju veliku društvenu odgovornost i zaštitu prirode. Ova sportska Nike kolekcija napravljena je po Nike Dri-Fit tehnologiji koji omogućava izradu materijala koji upijaju znoj tokom utakmice ap rotok vazduha je poboljšan kroz sam materijal ali i kroz specijalne ventilacione zone za sušenje.