Архиве ознака: najk

Najk šalje MAG patike u serijsku proizvodnju?

Najk (Nike) je na svom zvaničnom Jutjub (YouTube) kanalu postavio kratki video u sklopu marketinške akcije koja je preplavila društvene mreže u poslednje dve sedmice. Video traje svega 14 sekundi, na sredini je ispisan datum, 19.1.2012, oko koga se boje prelivaju na način poznat obožavaocima filma „Povratak u budućnost”. Navodno, vlasnici MAG patika su dobili i poruku od Najka u kojoj su pozvani da svoje patike taj dan nameste na zelenu boju.

Patike budućnosti

Podsetimo, sredinom prošle godine, Najk je objavio ograničeno izdanje MAG patika, kakve je nosio Marti Mekflaj, odnosno, glumac Majkl Džej Foks u kultnom filmu „Povratak u budućnost 2”, kada putuje u 2012. godinu. Izdato je svega 1500 parova koje su prodavane preko Ibeja (eBay), a prihod od prodaje je išao Fondaciji Majkl Džej Foks koja se bori protiv Parkinsonove bolesti. Početna cena pojedinačnog para je iznosila 400 dolara, ali su aukcijom cene dostizale između 3500 i 37000 dolara.

Najk negira

Nike MAG patike

Nike MAG patike

Ulazak Najk mag patika u serijsku proizvodnju je danas, čini se, više izraz nade zaljubljenika u „Povratak u budućnost” serijal, nego realan plan ove multinacionalne kompanije. Tome u prilog govori i izjava kreativnog direktora Najka, Tinkera Hetfilda, koji je rekao da verna replika ovih patika, sa samovezujućim pertlama neće biti dostupna do 2015. godine. Ipak, generacije odrastale uz Martija Mekflaja i ekscentričnog profesora Emeta Brauna se hvataju za svaku slamku.

Najk šop – obucite se kao pravi navijač

Živite daleko od Engleske, ali volite Mančester Junajted? Španija je daleko, ali Barselona vam je u srcu? Ako i ne možete pratiti svoj najdraži tim sa stadiona na stadion, deo atmosfere možete osetiti i u lokalnom pabu, okruženi prijateljima, u opremi svog tima. Kada je fudbal u pitanju, Najk se može pohvaliti ugovorima s najjačim i najpopularnijim timovima, a zahvaljujući Najk šopu, njihova oprema je dostupna navijačima širom sveta.

Najk internet šop

Najk šop

Najk šop

Ukoliko pratite evropski fudbal, videli ste navijače s licima u bojama svog kluba, najnoviji dres je skoro obavezan, a za proslave golova, mora se imati i šal s timskim bojama. U Najkovom internet šopu možete naći dresove Mančestera, Juventusa, Barselone, PSŽ-a i drugih velikana po ceni od 75€. Čini se da ćete najbolje proći ukoliko ste navijač Aston Vile jer se njen dres prodaje po cijeni od 45€, ali ćete najlošije proći kao navijač Arsenala. Iako i Arsenalov dres možete naći po ceni od 75€, za autentični dres iz Premijer lige biste morali izdvojiti celih 110€. Ako vam je to previše, onda će vas cena šalova pozitivno iznenaditi, jer zvanični šal s timskim grbom dobijate za oko 15€.

Nike shop u vašem gradu

U Srbiji, ipak, najbolje ćete proći ukoliko ste jedan od „samo Zvezda, samo Srbija” navijača, iz stare garde, jer i njihove dresove proizvodi Najk. Prošetajte, zato, do Najk šopa u vašem gradu, odvojite oko 50€ za originalni dres svog tima ili zemlje, pa vikendom na Marakanu. Dres, ipak, najlepše izgleda na stadionu.