Архиве ознака: more

Koja obuća je najbolja za fitnes?

Zamislite ljeto, plaža, sunce – vaše tijelo bilo je u formi, svakog dana ste trenirali u šumi, hodali po planinama, trčali, igrali nogomet sa prijateljima i radili nešto za sebe. Biti u pokretu vrlo je važno, jer tako vaše tijelo ostaje u formi, radite nešto za svoje zdravlje i naravno, družite se sa onima, koji se bave sa istim stvarima kao i vi. A kad ljeto završi, dan je sve kraći, vani niske temperature, samo oni najhrabriji i sa najviše volje i ljubavi do sporta ostaju u kretanju i odlaze na treninge. Neki još uvijek ostaju vani, a većina njih odlazi u dvorane ili u fitnes centrove. A kakva mora biti obuća i obuka za takav trening? Kao prvo, u fitnes centru jako je vruće, pa tako uvijek pazite, što stavljate na sebe, a pored toga, obucite se udobno i pazite, da ćete dobro izgledati.
Kao prvo, morate znati, da će vaš fitnes trening više ili manje biti na vrlo malom prostoru, što znači, da imate praktički sve kod ruke – na sebe stavite što manje stvari, da će vaše tijelo moći što bolje trenirati, sa sobom uvijek uzmite vodu i ručnik, a tenisice neka budu udobne, jer sa njima neće baš prehodati kilometre po betonu, planinama ili drugim terenima, već ćete više ili manje raditi nekoliko metara u jednu i drugu smjer, kad ćete mijenjati naprave, na kojima trenirate. Kad kažemo, da upotrebljavajte udobnu i kvalitetnu obuću to znači, da neka bude napravljena od dobrih materijala, od kakve dobre i poznate marke i da se u njoj dobro osjećate – jedino tako ćete sve svoje misli moći usmjeriti u trening, a ne na druge stvari, koje nosite na sebi.
Na kraju, kad ste pronašli ono, što ćete staviti na sebe, kad odete u fitnes, potrebno je razmišljati još o prehrani, koju ćete upotrebljavati prije i poslije fitnes treninga. Kvalitetna hrana omogućava vam, da nakon treninga nahranite svoje mišiće, da se oni što brže regeneriraju, rastu i odmore – jedino na takav način će vaše tijelo ostati u formi do tada, kad vani više neće biti snijega i mraza, pa ćete opet moči trenirati u prirodi i uživati uz sunce, zvuk ptica i drugih stvari, koje vam mogu poljepšati dan.

Trčanje

Trčanje na godišnjem odmoru

Kad dođe ljeto i sa njime visoke temperature, onda je to znak, da se mnogi ljudi odluče za godišnji odmor. Neki od njih odlaze u planine, neku u toplice, a većina od njih pođe na more. Kad ste na godišnjem odmoru, onda vam već sama riječ kaže, da morate odmarati, tada sve stvari ostavite iza sebe, zaboravite ih. Ali neki od vas ne mogu izdržati bez treninga, pa je tako trčanje i na godišnjem odmoru uz njih, a svakako idu sa njima i tenisice, kape, majice, kratke hlače i sva druga oprema, koju nose i doma, kako bih mogli trenirati trčanje i uz more, te tako postati još bolji trkači.

Ali nije baš tako – kad se odlučite za odmor, onda je stvarno dobro, da svome tijelu omogućite odmor, jer tijelo ga treba. Na takav način odmorit će se vaši mišići, vaša glava i tako čete najlakše zaboraviti na sve, što radite i što vas muči svakog drugog dana, kad ste kod kuče ili na poslu. Trčati uz more ili negdje drugdje u prirodi stvarno je lijepo, ali ako već do njega dođe na odmoru, onda neka bude taj trening trčanja lagan, u laganoj opremi, u kojoj čete uživati, i svojem tijelu omogućiti relaksirajući trening, poslije kojeg čete stvarno biti zadovoljni.

Isto tako vrlo bitna stvar je, kad ste na godišnjem odmoru, onda je oko vas uvijek velika vrućina i trčanje u takvim okolnostima nije baš najbolje, baš zbog toga odlučite se za lagani trening ranu ujutro, kad temperature još nisu počele rasti i vani je mir i nema mnogo turista, jer oni još spavaju. Ona stavite na svoje noge tenisice, kapu, laganu majicu i uzmite sa sobom nekoliko vode, takvo trčanje će vam stvarno biti u užitak i na kraju čete kući doći odmoreni i moči čete se dalje baviti tim prekrasnim sportom na visokoj razini i početi postizati nove, još bolje rezultate, kao prije godišnjem odmora.