Архиве ознака: majica

Kakve majice obući na skijanje?

Došlo je ono doba godine, kada vani jako brzo padne mrak, kad počnemo dodatno ogrijavati naše domove i naravno, kad će vani jednog dana pasti prvi snijeg. Ovdje vas sada pitamo – dali ste spremni na sve to? Dali imate na vašem automobilu već zimske gumije? Dali već imate svu potrebnu opremu, sa kojom ćete krenuti na skijanje? Pa eto, ako još nemate, onda vam je sada zadnje vrijeme, da počnete sve te stvari sređivati, jer kad ćete kroz prozor zagledati prvi snijeg, onda će svega toga biti previše, da bi sve to sredili u jednom danu.

Sad kad smo već spomenuli skijanje, sigurni smo, da ste mnogi odmah pomislili na one prekrasne dane, kad ste bili na snijegu – bilo je super, spuštali ste se i uživali u svemu onome, što zima donosi. Ali ipak, tu i tamo ste svakako došli i u situaciju, kad vam je bilo jako vruće ili jako hladno. Sve to ja jako često povezano – pitate se zašto? Odgovor je jednostavan, a sve skupa dolazi iz vaše majice! Ako na primjer na sebi nosite neke materijale, koji će vas jako brzo ogrijati, može vam se desiti, da ćete se i dosta brzo oznojiti. U nekom trenutku je možda to i dobro ali do problema dođe, kad ćete na primjer za koju minutu predahnuti i odmoriti se – tada će na vas udariti zima!

Da vam se nešto takvo ne bi dogodilo, jako je bitno, da si nabavite majicu ili još bolje donje rublje, koje je napravljeno od materijala, koji se jako brzo suše, ako bi se slučajno već i oznojili u njih. Znači, ako ste do sada na skijanje išli u nekim pamučnim stvarima, koje se tako vole napiti znoja, onda to više nemojte raditi. Mnoge velike tvrtke, koje imaju opremu za skijanje, danas proizvode donje rublje, koje se koristi baš u sve te svrha, da bi vam na skijanju bilo što ljepše, a što je još važnije, u pravim stvarima se nećete tako brzo prehladiti!

Mokra majica hladi vaše tijelo

Zdravlje svakog covjek je vrlo bitno, a kod sportaša je ono još mnogo bitno. Kako bih covjek ostao zdrav, potrebna mu je zdrava hrana i svakako, da pazi na svoje tijelo. Sportaš na sebe može na neki nacin paziti i sa pravilnom odjecom, kao što su razlicite jakne, udobne cipele, pa i kakva kvalitetna i zanimljiva majica. Ako se pitate, kako jedna obicna majica može pomoci kod održavanja zdravlja, moramo vam reci, da se možete vrlo brzo prehladiti, ako ste se za neki trening obukli ne pravilno ili ako ste se na primjer negdje kad ste mokri zaboravili presvuci i napuhao vas je nakon toga hladan vjetar.

Adidas, Nike, Asics i mnogi drugi proizvadaci proizvode razlicite sportske majice, koje su razlicite funkcionalnosti i služe razlicitim stvarima. Kad na primjer odete trcati u nekom slabom i hladnom vrjemenu, odmah nakon trcanja morate se presvuci i na sebe staviti suhu odjecu, ako pak igrate neki sport, koji se igra vani gdje je hladno, onda pak trebate neke donje majice, koje ce vas dodatno grijati, kad se bavite sportom i krecete se vani u hladnom vrjemenu. Ovakvih i drugacijih prilika za toplo oblacenje i za presvlacenje ima mnogo, pa zbog toga sportaši moraju u svojim torbama uvijek imati mnogo sportske opreme, koja im koristi.

Duga, kratka, debela ili tanka majica, sve to se može nabaviti u svim sportskim trgovinama, gdje trgovci prodaju sportsku opremu. Cijene te opreme su u vecini primjera odvisne od marke, koja se majica kupuje, ali i od toga kakva je njena funkcionalnost. Ako nabavljate neki obicni materijal za obicne potrebe, onda su cijene prilicno niske, ako pak kupujete kakvu kompresiju ili neku drugu naprednu tehnologiju, onda cete pak platiti nekoliko više. Na kraju krajeva morate prvo znati što vam treba i što želite na sebe obuci, tek nakon toga morate u kupovinu i traženje opreme.