Архиве ознака: linoleum

linoleum

Zašto u bolnicama tako vole linoleum?

Svakome od nas nekad dođe vrijeme, da mora u bolnicu – neki slome nogu, neki imaju probleme sa želudcem, a treći su tamo zbog kojeg drugog razloga! Kad se jednom nalazimo u bolnici, svi mi gledamo na to, da bi uvjeti za nas bili što bolji – dobro osoblje, koje će nas pozdraviti, dobra hrana, kad smo gladni, a naravno i sve ostalo oko nas – postelje, oprema, podovi i slično. Naravno, na sve to mi nemamo utjecaja, ali je ipak dobro vidjeti, da je sve čisti i izgleda zdravo! Baš iz tih razloga u bolnicama jako često biraju stvari, koji su primjerne za okolinu, u kojoj se nalaze – tako je na primjer sa podnim oblogama!
Znate li možda, koje podne obloge tako često odaberu baš za bolnice? To su podovi iz linoleuma! Zašto baš njih? Kao prvo, dosta su jednostavni za polaganje, odmah nakon toga je razlog i u njihovoj izdržljivosti – u bolnicama dnevno prođe na tisuće ljudi, pa si tamo ne bi mogli priuštiti mijenjanje podova svake godine ili dvije – treba im kvaliteta i snaga u podovima! Naravno, odmah nakon toga je ovdje još jedan razlog zašto je podna obloga iz linoleuma u bolnicama tako obožavana – to je čišćenje! Da, ovo je pod, kojeg se može jako jednostavno počistiti – čistačicama treba samo malo vode, neko sredstvo za čišćenje i metla – jedan, dva, tri i sve je opet kao novo!
Za kraj nikako ne smijemo pored onog, što je za javne ustanove jako važno – kod njih uvijek gledaju na cijene za sve što kupuju, za sve što nabavljaju, pa tako je i kod podova! Ali kad je govora o ovoj podnoj oblozi, onda nema dileme – možete je dobiti u mnogim različitim izdanjima i izgledima, a pored toga je i dosta jeftina – eto, to vam je na kraju krajeva dobitna kombinacija! Iz svih tih i mnogih drugih razloga, bolnice i druge javne ustanove odaberu ovaj pod – jer je kratko rečeno dobar!