Архиве ознака: kupovine obuće

Obuća

Kako razgaziti obuću

Kupili ste savršene cipele, ali malo su vam preuske i trebate ih razgaziti. Kako to učiniti? Ne brinite, ako su vaše cipele prave veličine, onda ih bez problema možete razgaziti i raširiti.

Šetajte po kući

Nosite cipele par dana po kući. Naravno, ako je to prebolno, onda odustanite od toga, ali ako je potrebno samo malo da ih razgazite, onda bi vaša obuća mogla biti spremna već nakon jednog ili dva dana nošenja po kući.

Zagrevanje fenom

Obuća

Obuća

Kožnu obuću možete zagrejati. Obujte tanke čarape i zatim nove cipele. Uzmite fen za kosu i zagrejte cipele, dok u isto vreme pomerate stopalo napred-nazad unutar cipele. To radite 20 do 30 sekundi, a nakon toga ugasite fen i ostavite cipele na nozi dok se ne ohlade. Ukoliko je potrebno, ponovite to nekoliko puta. Nakon što se cipele rastegnu, namažite ih nekim sredstvom za kožu, kako ne bi postale pretvrde zbog izloženosti vrućini.

Vlažne novine

Što biše mokrih novina stavite u cipelu, ali tako da ona ne izgubi svoj pravi oblik. Ostavite ih unutra sve dok se cipela ne osuši, a zatim cipele isprobajte.

Obućar

Ako ni jedan od ovih pokušaja nije uspio, ne očajavate. Obuću odnesite obućaru, koji će jednostavno raširiti vaše cipele koliko je potrebno. Obućari imaju potrebne instrumente koji neće oštetiti cipelu!

Sad kada je obuća kao salivena na vašem stopalu, izvedite je u šetnju i pokažite svima. Ali, u buduće ipak pazite kod kupovine obuće da kupite one koje vam odgovaraju. Obuća se može razgaziti, ali to nije nimalo dobro za vaša stopala!