Архиве ознака: kupovina patika

Originalne patike

Originalne patike – razlikujte ih od falsifikata

Naše tržište je preplavljeno robom sumnjivog porekla, pa ako ste spremni odvojiti novac za kvalitetne patike, dobro je znati i prepoznati ih. Pre nego što date novac, odvojite malo vremena da se uverite da nećete biti prevareni.

Kupovina patika u lokalnim prodavnicama

Najpre se informišite. Raspitajte se koje su prodavnice ovlaštene za prodaju originalnih patika. Na patikama se zagledajte u šavove, boje, logotipe, kutije i druge detalje, jer se neki falsifikati lako prepoznaju u ovim detaljima. Neki su, doduše, napravljeni tako da i profesionalci imaju problema da ih prepoznaju, pa je u tom slučaju jedini način da se zaštitite kupovina u pouzdanim prodavnicama.
Trudite se plaćati kreditnom karticom, jer vam pruža određenu zaštitu ukoliko budete prevareni. Izbegavajte gotovinsko plaćanje.

Kupovina patika na internetu

Original patike

Original patike

Ukoliko patike kupujete sa interneta, proverite komentare o prodavcu. Osim toga, obratite pažnju i na to koliko dugo se prodavac bavi prodajom na stranici s koje kupujete. Prodavci falsifikovane robe se retko zadržavaju dugo na jednoj aukcijskoj stranici.
Ako kupujete retke patike, ili patike koje su izdate u ograničenoj količini, pazite da li se nude u svim veličinama. Mogućnost da prodavac ima sve veličine patika koje su vrlo teško naći je vrlo mala.
Pazite i na fotografije koje se postavljaju, često se dešava da prodavac postavi fotografije autentičnih patika, a vi dobijete falsifikovane. Ako baš nemate sreće, može se desiti da platite, a ne dobijete nikakve patike.