Архиве ознака: kuča

rogla potovanje

Najbolji apartmani na Rogli – Koča na Jurgovem

Godina 2016 ide polako kraju, a to znači, da je uz to došla u naše prostore i zima. Prije ili kasnije će se zbog svega toga dogoditi, da će pasti veće količine snijega, a sve to će razveseliti one, koji vole skijanje! Svi oni, će na brzinu iz podruma dovući skije, pregledati ih i poželjeti kakav prekrasan vikend na nekoj dobroj lokaciji. Ali kad će početi razmišljati o tome, trebat će im neka ideja, kamo krenuti? Jedna od super mogućnosti su sigurno apartmani u Koči na Jurgovem – dali ste već ikad čuli za ovu destinaciju? Ako niste, onda ćete je morati potražiti na Rogli, koja se nalazi u Sloveniji u blizini Celja, Zreča i sličnih krajeva!

Što zapravo možete dobiti na Rogli? Kao prvo, su tu prekrasni apartmani – Koča na Jurgovem. To vam je koča, koja se nalazi praktički na skijalištu, a to vam svakako znači, da ćete se u ranim jutarnjim satima moći probuditi, stati u pancerice, uzeti skije i krenuti na stazu – ona će se nalaziti odmah pored vas. To, što smo sada spomenuli je samo jedna prednost ove destinacije – naravno, kod njih ćete dobiti odlično pripremljene staze, na kojima ćete se moči skijati cijeli dan. Pored odličnih staza, tu su i sve ostale stvari, koje idu uz to – odlična hrana, odlično piće i naravno, prekrasna priroda, koja će se nalaziti svugdje oko vas!

Za sve one, kojima je nekoliko sata skijanja dovoljno, tu su i mnoge druge stvari, koje možete dobiti na Rogli ili ako se spustite iz nje. Ako krenete prema dolje, možete doći u terme Zreče, gdje ćete pronaći odlične mogućnosti za opuštanje – prekrasni bazeni i wellness centar! Kad ćete jednom odraditi takav dan – najprije na skijama, pa nakon toga još opuštanje u bazenima, na večer ćete samo još doći do postelje i pasti u nju. Ako do sada još niste probali sve to, onda morate obavezno i to što prije!

Veče

Glasna ste familija? Neka bude koža na vašim podovima!

Svi oni, koje žive u kućama, nemaju pojma, kako je to, kad živite u stanu, a iznad vas je neka obitelj, gdje djeca skaču, a tata i mama hodaju kao maleni slonovi. Ako ste se našli u ovim prvim redovima, onda morate pod hitno nešto uraditi, jer će vam prije ili kasnije doći susjedi gore i upozoriti vas, da tako više ne možete živjeti. Ali što učiniti? Jedno od rješenja je sigurno, da počnete paziti kako hodate, da počnete djecu upozoravati, da ne skaču, da paze kako se igraju i kako rade bilo što u vašem stanu. Ali ipak postoje još neka druga rješenja – odaberite podne obloge, koje imaju dobru zvučnu izolaciju i sa time ćete jako puno toga riješiti – probajte, neće vam biti žao.

Sada, kad ste ovo pročitali, sigurno ste se zamislili – koje podne obloge opšte imaju dobru zvučnu izolaciju? Možda parket? Ili bi bilo bolje odabrati laminat? Podovi iz drva su napravljeni tako, da će odati jako puno zvuka na dolje, ako će vam nešto pasti na njih, postoje bolje rješenja, jedno takvih je na primjer koža. Ta podna obloga je napravljena iz materijala, koji upija mnogo toga, pa ćete na takav način do donjeg susjeda prenijeti jako malo galame. A što je još jako bitno, ako ćete odabrati ovaj pod, vrlo jednostavno ćete ga moči položiti – možda čak i potpuno sami.

Pored jednostavnog polaganja, ćete sa kožnim podnim oblogama biti zadovoljni i iz razloga, jer su one jako zdrave za vašu djecu – djeluju antibakterijski i antialergijski, što znači, da će se vaša djeca bez ikakvih problema moći igrati na podu, a zbog dobre zvučne izolacije ćete ih bez problema moči ostaviti potpuno same, jer će galama ostati kod vas i nikako neće otići do susjeda! Pa eto, ako ste vi glasni ili pak imate djecu, koja vole galamiti, ima rješenja za to – odaberite ono, što vam je bolje i jednostavnije!

 

polaganje laminata

Kako pronaći majstora, da vam popravi parket?

Imate u vašem domu položen parket? Na njemu su već vidni tragovi godina? Ili ste samo napravili kakvu glupost i uništili ste ga na određenim dijelovima? Nema probleme – treba vam samo nekoliko novca i sve to će se srediti. Do ovdje ide sve bez problema, ali što napraviti onda, kad stvarno odlučite, da ćete potražiti nekoga, tko će vam sve to srediti? Nekad su se takvi majstori tražili u oglasima u različitim novinama, ali ako ćete danas probati tako, vjerojatno nećete biti baš uspješni. Iz toga razloga je naša preporuka, da otvorite kompjuter, na njemu upalite Google i potražite što vam se nudi.

Kad ćete jednom u Google tražilicu upisati popravljanje parketa, možete biti sigurni, da ćete dobiti jako puno različitih zgoditaka, to znači, jako puno različitih majstora. Ali sada dolazi pitanje i dilema – kojeg od tih majstora odabrati, koji je najbolji, da će svoj posao u vašem stanu ili kući stvarno dobro odraditi? Pa eto, kad već sve to tražite na internetu, postoji jedan način da sve skupa provjerite – pogledajte kakve sve referencije ima ovaj majstor. Ako vidite, da ih nema, sve skupa je jako čudno, ako ih ima, to je jako dobar znak, da je svoj posao radio već na mnogim mjestima, što znači, da je vjerojatno dobar!

Ako vam sve to skupa nije dovoljno, onda postoje i različiti forumi – predlažemo, da na njima otvorite kakav svoj profil i postavite pitanje o određenom majstoru. Sigurno će se prije ili kasnije naći netko, za kojeg je taj majstor radio, pa će vam napisati, kakao je odradio svoj posao. Naravno, pored svega toga je jako bitno i to, da znate za kakve novce sve te poslove radi – pa eto, nazovite ga, pitajte, koliko je cijena za posao, kojeg želite. Nema smisla, da se raspitujete o nekom majstoru, ako će vam već na početku biti njegova cijena previsoka. Znači, sve to vam može pomoči Internet i ono što nađete na njemu!

http://floor-experts.rs/parketi

pluta ili parket

Zašto bi pluta morala biti položena u vašom domu?

 

To je moj dom – kad ste jednom tako daleko, da možete reći nešto takvo, to znači, da ste kroz dugi niz godina uštedjeli dosta novca, da ste kupili stan ili kući, ili da ste vaš dom dobili na dar od djeda i bake ili roditelja. Nema veze kako, danas je to vaš dom i za njega morate napraviti sve, da bi bio čist, lijep, moderan i da bi se u njemu osjećali dobro. A kako to postići?

Ako ste kupili ili dobili stan ili kuću, gdje je već sve bilo uređeno, potrebne će biti neke promjene – obavezno. Svi dobro znamo, da što se sviđa nekome drugome, ne treba se sviđati i vama. Iz toga razloga odmah u prvim danima pogledajte po vašem novom domu, što se vam sviđa i što ne – sve ono, što vam nije uredu izbacite – nabavite nove stolice, novi ormar, novu kuhinju ili nove podne obloge!

Kad smo već kod podnih obloga, mnogi ljudi ne znaju, da su one jako važno za to, kako ćete se osjećati doma, znači, kako ćete živjeti. Ako se vam podovi ne sviđaju, ako nisu topli, ako imate probleme sa čišćenjem – sve to su razlozi, koji će vas dovesti do nezadovoljstva. Kako ne bi došlo do toga, položite si u svoj dom nešto kvalitetno, moderno i udobno – naš je prijedlog pluta – podna obloga, koja je mnogim ljudima nepoznata, obloga, koja tek dolazi na naše tržište i u naše domove – odaberite je i vi.

Pluta je prirodna i zdrava!

Zašto smo vam preporučili baš plutu? To je podna obloga, za koju se ne koristi praktički ništa kemijskih sredstava, kako bi se ju izradilo. Znači, ona je potpuno prirodna, onda je potpuno ekološka. Izrađuju je iz drva, koje mora biti staro barem dvadeset ili još više godina. Sve skupa samelju, dodaju malo smole i dobijete ono, što mnogi žele u svojim domovima!

Jer je pluta izrađena na tako prirodan način, nudi jako puno zračnosti, djeluje anti-statično, ne pljesni i tako dalje – sve to je razlog, zašto se ova podna obloga preporučuje svima onima, koji imaju probleme sa alergijama! Znači, ako ste i vi jedan od onih, koji počnu teško disati, kad se u stanu digne prašina, onda je ovo jako dobar način, da uštedite nekoliko energije, koju potrošite na ove probleme.

Kad smo već kod alergija, evo još jedan savjet – pored podnih obloga, u stanu se morate riješiti svih stvari, na kojima se nalazi prašina. To su najviše puta razne zavjese, tepisi, kauči iz tkanine i druge slične stvari – kad ćete neke od tih stvari izbaciti iz svog doma, ili ih zamijeniti sa nekim drugim, vaš će život biti puno bolji, drugačiji, jednostavniji.

Zašto odabrati baš plutu?

Ako ste jedan od onih, koji imaju probleme sa alergijama, onda ste vjerojatno već skoro odlučeni, što ćete staviti u vaš dom na podove, ako pak niste, onda će vam biti potrebno još nekoliko razloga, zašto odabrati baš plutu – evo ih u sljedećim redovima!

Kao prvi razlog, zašto odabrati ovu podnu oblogu je njezina termoizolacija – to vam znači, da ova podna obloga jako dobro zadržuje toplotu i ne dozvoljava hladnim zrakama, da iz podove i stijena dođu u vaš dom. A sada zamislite, kako dobro je sve to za vas, kad na primjer bosi hodate po podu ili još bolje za vašu djecu, koje se vole igrati dolje – sa ovom podnom oblogom ćete riješiti puno problema – vaših i od vaše djece!

Ako idemo dalje, onda moramo obavezno napisati i nešto o čišćenju ove podne obloge – jako je jednostavno. Ako ste mislili, da će vam trebati neki opasni aparati i naprave, niste u pravu. Sve što vam treba je za početak jedan usisavač, sa kojim ćete najprije iz plute pobrati osnovnu prašinu. Odmah nakon toga vam treba kakva kanta sa vodom, u nju stavite jako malo univerzalnog deterđenta za podove i akcija može početi. Sa mokrom krpom malo gore i dole i vaši podovi će opet biti kao novi. Jednostavno, zar ne? To morate imati!

A za kraj još nekoliko riječi o sigurnosti tog poda – na to možda nitko nije pomislio. Nema veze, što je ovaj pod napravljen od drva, on ima osobinu, da je jako teško upaljiv. To vam znači, da vam nema baš straha od nekih požara, koji bi mogli doći iz tog naslova. Ako idemo dalje, ovaj pod je otporan i na vodu, pa će se tako dobro ponašati i tada, kad se vam prolije voda po kojoj od soba. Eto, i za sve ove probleme je pluta jako dobra, ako niste znali.

Gdje ćete je ugraditi, položiti?

Zašto smo u ovom podnaslovu napisali najprije ugraditi, a nakon toga još položiti? Ovaj materijal je jako zanimljiv, a to znači, da ga možete položiti ili na podove vašeg stana ili kuće ili na stijene – možda ste to već negdje vidjeli, ili ne, bilo kako bilo, zanimljivo je.

Znači, ide na podove i stijene, ali u koje sobe? Možete ga upotrijebiti praktički svugdje – u dnevnim sobama, gdje se jako puno zadržujete, u kuhinji gdje kuhate ili u spavaćoj sobi, gdje spavate – praktički ide svugdje, gdje vam treba nešto novo, nešto zanimljivo i nešto toplo.

Pa eto, ako do sada još uvijek niste rekli DA, onda ćete sada – za kraj, pored svega napisanoga, treba još reći, da je ova podna obloga jako jeftina. Za malo novca ćete dobiti mnogo, dobit ćete kvalitetu, dobit ćete puno različitih uzoraka i modela, pa stvarno ćete dobiti sve ono, što možete zamisliti.

Sada samo još morate sjesti u vaš automobil ili uključiti kompjuter, te preko njega naručiti što se vam sviđa – kad vam poštar donese sve potrebno na vaš dom, eto vam posla. Ali ne brinite, kad se sve završi, uživat ćete u ljepotama novih podova i osjećat ćete se sasvim drugačije, bolje i ljepše, a to je ono, što je jako važno za svaki dom i za svaki život. I naravno, nikad ne zaboravite – samo jedan je dom, samo jedan je život – uvijek za sebe i svoje najdraže, a pogotovo djecu, birajte samo najbolje i najljepše!

parket iz bambusa

Bambusov parket – atrakcija u mnogim domovima

Kad bi vas netko pitao, koja je najbolja podna obloga, koju možete staviti u dom, što bi mu odgovorili? Neki od vas rekli bi pločice, opet drugi bi pomislili na neke umjetne materijale, a velika većina bi pomislila na klasiku, koja se polaže u domove već dugi niz godina – naravno, to je parket! Prirodna stvar, za koju je naravno najprije potrebno reći, da je jako skupa, ako je poželite u svome domu, pored toga je potrebno reći, da ju je jako teško polagati, pa ćete vjerojatno za to trebati naručiti majstore, koji sve te stvari rade, a za kraj je potrebno reći, da je to pod, na kojeg morate dobro paziti, jer će vas svaka ozljeda skupo stajati, a to naravno nitko ne želi.

Ali ipak, kad govorimo o toj podnoj oblozi, svi naravno imamo u mislima onaj klasični proizvod iz drveta hrasta, koji izgleda prirodno i možemo ga pronaći u mnogim domovima. A koliko od vas pozna tako zvani bambusov parket? Kao što samo ime pokazuje, taj pod je napravljen od bambusa, što znači, da je jako kvalitetan, prirodan i izdržljiv. Pored svega toga sa njime dobivamo i jako zanimljiv izgled, pa ga iz toga razloga mnogi ljudi vole odabrati za svoj dom. Pogotovo oni sa djecom – jer je ovaj pod jako otporan na tekućinu, vole ga odabrati mlade obitelji, koje imaju malu djecu – oni vole tu i tamo razliti kakvu tekućinu na pod, a sa takvim podom više nema straha pred tim stvarima!

Naravno, nisu samo to stvari, zbog kojih bi svi mi morali razmisliti o ovom podu – jako je bitno i to, da je to podna obloga, koja će u vaš dom donijeti svježinu i zdravlje! Prirodni materijali će vam tako omogućiti jako dobar korak, udobnost i naravno zaštitu pred nekim alergijama. Sve to su znači razlozi, koji će u vaš dom donijeti nešto nova, a uz pravilno i redovito uzdržavanje će taj pod u vašem domu ostati za cijeli život – ako se pitate, kakva je cijena, nemojte se bojati, ništa pretjerano u usporedbi sa ostalim podovima, koje se može kupiti na tržištu.

http://floor-experts.hr/parket-podne-obloge/parketi-quick-collection

gotovi parket

Kakav pod je laminat? Otkrivamo detalje!

Svatko od nas je barem jednom u životu već bio u situaciji, da je morao u svome domu promijeniti podne obloge! Kad dođete u takvu fazu, potreban je odabir, ali zbog današnje velike ponude, to i nije baš jednostavno! Pored umjetnih masa, još uvijek se jako puno ljudi odlučuje za podne obloge, koje su napravljene iz drva – tako na primjer mnogi prvo razmišljaju o parketu, ali kad vide njegovu cijenu, puno ih odustane. Baš zbog toga, u mnogim domovima možemo vidjeti na podovima laminat – njegova cijena nije prevelika, možete ga sami polagati, ako imate barem malo želje i znanja i na kraju krajeva, možete ga dobiti u mnogim različitim izdanjima!
Za sve one, koji niste znali – laminat je podna obloga, koja je napravljena od drobljenog ili bolje rečeno mljevenog drva, kojemu su dodana razna ljepila, te ga na kraju još stisnu. Na vrh tih daska, koje dobiju, naljepe se još neki umjetni materijali, koji svemu skupa daju konačan izgled drva ili možda još čega drugoga! Kao što smo već spomenuli, glavne prednosti tog poda su u tome, da nije pretjerano skup, još pogotovo danas, kad možete putem interneta naručiti što želite i od kuda želite. Odmah nakon toga, sljedeća je prednost, da ga možete vrlo jednostavno položiti sami – treba vam nekoliko osnovnog alata, nekoliko sata vremena i volje i vaša dnevna soba će biti završena!
Ako idemo dalje, jako je bitno, da znate, kako i naravno koliko, će se hodati po tom podu kojeg polažete – ako će to biti jako puno, onda je jako bitno, da kupite nekoliko otpornijeg, jer će on tako izdržati dulje, ako pak to polažete u neke prostorije, gdje ulazite jednom godišnje, onda takva kvaliteta nije potrebna – na takav način ćete uštedjeti i na cijeni. Kao što vidite, to su detalji ovog poda, kojeg sve više i više ljudi upotrebljava u svojim domovima, a i u poslovnim prostorijama – provjereno, jako malo ljudi razočara!