Архиве ознака: košarka

Kakve patike za košarku odabrati?

Košarka je sport, u kojem su već prije dvadeset ili više godina jako dobro znali, da je u njemu jako bitno, kakve patike košarkaš nosi na nogama. Jedan od najvećih, ako ne i najveći košarkaš svih vremena – Jordan, radio je reklame i živio od toga, a plaćala ga je tvrtka, koja još danas živi od toga, što sportaši nose na svojim nogama. Pitate se zašto su nekad, a i danas, bile te stvari tako bitne? Zašto je opšte važno, što nosi košarkaš na svojim nogama? Razloga ima nekoliko, a svaki od njih je jako bitan po svoje – pa ako i vi igrate košarku, čitajte dalje i saznajte više!
Znači, da bi vaš trening ili utakmica košarke bila što bolje, jako je važno, da je odigrate u kvalitetnim patikama primjernim za ovaj sport. Kad rečemo, da moraju one biti primjerne i prave, onda svakako imamo u mislima, da imaju takve tenisice što više stabilizacije i opre za gležnje, jer kad košarkaši skaču po parketu, jako brzo im se može dogoditi, da krivo doskoče i evo problema – a toga si naravno nitko ne želi. Odmah nakon toga, jako je bitan i potplat – svi potplati kod obuće, koja se koristi u dvoranama, moraju biti napravljeni od gume, koja se ne kliže. Zamislite, da se sportašu poklizne baš tada, kad bi morao postići važan koš – to ne dolazi u obzir.
Sada znate dvije stvari, koje su jako bitne, kad na primjer kupujete nešto novo za vaše noge, ali ipak, kad birate, odaberite kvalitetu, a to možete dobiti samo u vrhunskim proizvodima i markama, kao što je na primjer Nike i Adidas. Ako ćete potražiti za ovaj sport njihove proizvode, sigurni smo, da nećete pogriješiti. Istina je, da ćete za njih možda platiti koju kunu više ali kad ćete sa njima biti na terenu i kretati se po njemu, vidjet ćete, da se isplati svaka kuna, koju ste više platili za njih. Ako ne vjerujete, probajte i jako brzo ćete shvatiti, o ćemo mi tu ovdje pišemo!

Veče

Converse all star

Converse all star u košarci

Pomislimo li, kako je svijet izgledao prije 50 godina, svi ćemo biti istog mišljenja, da je sve bilo jako drugačije. Automobili nisu bili kao danas, kuče i ostale zgrade gradile su se drugačije, nije bilo toliko kompjutera kao danas, a na kraju krajeva ni obuća, koja se tada nosila, nije ni malo slična današnjoj. Sva ta prošlost može se spomenuti i kod Converse all star patika, koje su se počele izrađivati prije mnogo godina a na policama ih možemo naći i danas, a što je najvažnije, da se Converse all star patike nisu promijenile skoro ništa od tada pa do danas.

Jedina razlika, koja se promijenila od Converse all starki je ta, da su se one nekad nosile samo na košarkaškim terenima, a danas ih ljudi nose u grad, na šetnju ili u školu. Ali ipak, Converse all starke u svijet sporta donesle su mnogo toga – košarkaške patike i danas se izrađuju tako, da su mnogo više od ostalih, kako bih zaštitile gležnjeve, potplat patika nekad je bila što bolja guma i tako je i danas, kad svi žele, da se košarkaška patike ne bih klizala na parketu. Pored svega toga, nekad su gledali, da je patika bila lagana i udobna i tako je i danas.

Kao što vidite, Converse all star patike svakako su donesle mnogo u svijet košarke, jer zbog njih su se patike počele razvijati i košarkaši su tako mogli svake sezone igrati bolje, bez da bih se bavili time, što će staviti na svoje noge. Od kada su se proizvele prve Converse all star patike svi znaju, kako mora izgledati tenisica za vrhunskog košarkaša, da bih se on u njoj osjećao udobno i ako bih mogao skakati visoko i zabijati mnoge koševe na košarkaškim terenima pred punim dvoranama ljudi, koji navijaju za njih, bodre ih i nose novac klubovima, kad kupuju ulaznice za utakmice.