Архиве ознака: Helly Hansen

Helly Hansen – zaslužena zvijezda industrije

Ako ste po prirodi avanturist te se bavite nekim sportom na otvorenom gdje su vremenske prilike nemilosrdne ili nekim vodenim sportom, tada ste zasigurno čuli za Helly Hansen. Ova je tvrtka postala poznata po visokokvalitetnoj odjeći za pojedince koji puno vremena provode na kiši i vjetru ili drugim zahtjevnim vremenskim uvjetima. Kasnije su svome asortimanu pridružili i obuću te su na taj način kompletirali svoju ponudu. To je dovelo do proizvodnje niza kvalitetnih komada odjeće za koju se bez puno razmišljanja odlučuju mnogi diljem svijeta.

Namijenjene za planinare, jedriličare, skijaše i slične, Helly Hansen koristi posebne materijale koji ne propuštaju vodu, vanjski sloj se brzo suši te takvi materijali pružaju mnogo topline. Napravili su opsežna istraživanja te se mnogo uložilo u inovacije kako bi se proizveo materijal takvih odlika i kvalitete. Zbog toga su se vrlo brzo probili na tržištu te pomeli konkurenciju koja nije mogla osigurati taj stupanj izdržljivosti i nepropusnosti materijala.

Helly Hansen cipele, fantastičan spoj udobnosti i sigurnosti

Posebna odlika njihove obuće i odjeće je i velika udobnost. To je posebno bitno za njihove cipele koje su se tek nedavno pojavile na tržištu. Prva cipela koja se pojavila pod Helly Hansen imenom bila je namijenjena za jedriličare. Posebna je bila po tome što je imala đon koji ne klizi te se svaki jedriličar mogao pouzdati u njezinu sigurnost. Osim iznimno efektnog dizajna, bila je napravljena od najkvalitetnijih materijala te je štitila stopala od vode i hladnoće.

Nakon uspjeha sa cipelama za jedriličare, Helly Hansen je pokrenuo cijelu liniju obuće te je ta tvrtka danas vrlo popularna među profesionalcima i amaterima, zapravo, među svima koji se bave fizički zahtjevnim aktivnostima. Sigurnost, pouzdanost i udobnost im je na prvom mjestu. Do sada ih po tome konkurencija nije uspjela ugroziti, a ako se pita korisnike, to se neće tako skoro promijeniti.

helly hansen odjeća

trvtka helly hansen

Helly Hansen s vama kroz zimu

Stiže zima, mraz, snijeg i hladni vjetrovi. Svoje automobile ste vjerojatno već pripremili na to, da se neće klizati po cestama i da neće smrzavati stakla, kad vani temperature padnu pod nulu. A kako ste na zimu pripremili sebe? Morat ćete na posao, kad će vani padati snijeg, morat ćete na šetnju, kako bi malo razvedrili glavu i na kraju krajeva, to je odlično doba ljeta, kad se možete zabavljati na snijegu sami na skijanju, ili sa vašom djecom na sanjkanju. Znači, dali ste spremni na sve to? Ako još niste, onda je ovdje savjet za vas, koji se zove Helly Hansen – oni imaju odgovor na sve. Stajat će uz vas i u najbolje hladnim danima, grijat će vas, da bi vi mogli uživati u onome, što ste si zamislili.

Idemo po redu – naravno, za zimu je jako važno, da u ormaru imate neku stvarno kvalitetnu bundu. Kod Helly Hansena možete pronaći stvarno ono, što mogu imati samo najbolji – bunde za šetnju, bunde za skijanje i sanjkanje, te za mnoge druge prilike. Njihove budne su napravljene iz najboljih materijala, zašivene su stvarno dobro, a pored svega toga su i jako moderne – sve to vam znači, da ćete se u njima dobro osjećati, da će vam u njima biti toplo i naravno, da ćete u njima izgledati stvarno lijepo. Naravno, nije to sve, što vam treba – za kakvo skijanje, trebat će vam i dobre hlače – eto, kod ove tvrtke imaju i za te stvari rješenje, tako da ćete stvarno moći uživati na snijegu.

Naravno, da bi vam u snijegu bilo toplo, nije dovoljno samo to, da imate na sebi bundu – pored ovoga morate imati još i jako dobru kapu i rukavice, te naravno obuću – nema smisla, da imate na sebi jako skupu i kvalitetnu bundu, a na kraju će vam biti hladno u noge, glavu i ruke – ako će biti tako, rashladit će vam se cijelo tijelo. Znači, obucite se kako treba, jer zima je doba godine, na kojeg je potrebno biti spreman – jedino tako ćete moći uživati u svim ljepotama, koje snijeg i bijela boja mogu pružati.

Helly Hansen

Da li ste ovo znali o kompaniji Helly Hansen?

Helly HansenHelly Hansen je poznata norveška firma koja je posebno poznata i priznata po svojim proizvodima sportske opreme za sportove na vodi, planinarenje, pecanje, kao i zimske sportove. Osnovana je još 1877. godine u Oslu.

Nagrada za Helly Hansen kompaniju

Ova kompanija je nedavno dobila nagradu Desnivel Gear Award 2012, koju dodeljuje jedan od najprestižnijih magazina u Španiji za ovakve sportove – Desnivel. Nagradu je dobila zbog jakne koja je dizajnirana od strane ove firme tako da može da se prilagođava temperatura. Ali, svakako, inovativnost nije bio jedini kriterijum. Ocenjivali su se i funkcionalnost, kvalitet materijala, kao i kvalitet izrade. Konkurencija je bila velika, i mnogi su imali inovativne ideje, dobru tehnologiju i sl.

Sa kime sarađuje kompanija Helly Hansen

Kompanija Helly Hansen sarađuje sa mnogim priznatim firmama i sportistima u svetu sportova kao što su skijanje, jedrenje i mnogi drugi.  Tu su, na primer, Anna Haag, poznata švedska mlada nada što se tiče skijanja, sa brojnim medaljama iza sebe, zatim Aurelien Ducroz, poznati i neobičan skijaš, jer se bavi i još mnogim stilovima i sportovima. Tu su i Bre Og Fjell, koji se bave istraživanjem prirode, organizuju mnogobrojne ekspedicije u prirodu i za ostale ljude, a sve to sa iskusnim i profesionalnim ljudima.

Dakle, kompanija Helly Hansen je veoma priznata, a posebno među sportistima. O kompaniji Helly Hansen možete naći mnogo više na njihovoj internet stranici. Tamo možete pročitati i najnovije vesti o njima, ali i kupiti ili saznati više o proizvodima koje želite kupiti.

 

Helly Hansen

Uvek u korak s vremenom!

Helly Hansen je brend poznat po izradi nepropustljive obuće i odeće za izuzetno hladno, vetrovito i kišno vreme. Helly Hansen je zaštitni sloj između čoveka i sila prirode. Njihova odeća i obuća je korisna za preživljavanje, rad i sport. Helly Hansen odeća razvija i primenjuje nove tehnologije izrade kvalitetne opreme koja se danas ponosi svojom kolekcijom odeće i obuće za vodu i sneg.

Tehnologija Helly Hansen
HellyTech XP je tehnologija koja se koristi kao standard za vodonepropustljivu obuću i suva stopala. U isto vreme, obuća omogućava optimalno disanje stopala, preusmeravajući znoj napolje. Materijal od koga je Helly Hansen obuća napravljena sastoji se od mikrovlakana, a jezik je dizajniran da spreči ulazak vode u cipelu. Konstrukcija spoljašnjeg okvira cipele dodatno pojačava stabilnost.

Helly Hansen

Helly Hansen

Freedom Tech tehnologija, ugrađena na sredini đona, je gumeni deo odvojen od sredine što omogućava stopalu imalo više prostora za gibanje. To znatno smanjuje težinu đona, a omogućava prirodnije i okretnije hodanje te pruža odličnu zaštitu od kamenja i korenja.
C-zone + tehnologija u prednjem delu đona, je deo koji služi kao jastučić i čuva energiju, upija udarce, pa su palci posebno dobro zaštićeni.
C-zone na zadnjem delu Helly Hansen  obuće, je deo koji štiti petu upijajući udarce. Napravljen od silikonskog gela koji funkcioniše kao jastučić ispod pete, štiti celo telo od udaraca prilikom dodira s tlom. Istovremeno, omogućava nežniji prelaz stopala s pete na prste.
HellyWear guma, od koga je napravljen spoljašnji deo đona, posebno dizajniran za izdržljivost po teškom terenu i vrlo je otporna na trenje.
2nd Density EVA je deo Helly Hansen obuće napravljen kako bi sprečio povrede, na način da usporava kretanje stopala napred-nazad u cipeli.


Nikad ne znaš šta se može dogoditi kad provodiš dan na planinarenju ili trekingu. S Helly Hansen obućom na nogama, možeš biti miran.

Helly Hansen

Helly Hansen

1877. godine morski kapetan Helly Juell Hansen, posle dvadeset godina pecanja u norveškom fjordu, odlučio je da učini nešto da zaštiti ribare od nemilosrdnih uslova na moru. Skupio je tovar grubog materijala i lanenog ulja, a zatim je počeo da dizajnira i šije jakne, pantalone i kape pogodne za upotrebu na okeanu. Danas su Helly Hansen proizvodi priznati za klasičan i progresivan izgled, ali najviše su cenjeni zbog jedinstvene tehnologije. Helly Hansen ukratko opisuje funkcionalnost, stil i čvrstina.

LIFA® Stay Dry tehnologija

Helly Hansen

Helly Hansen

Helly Hansen dobija priznanje za klasičan, ali progresivan izgled, ali je najviše cenjen zbog jedinstvene tehnologije. Sigurnost i izdržljivost su prisutni u svim modelima linije. Fluorescentni elementi prisutni su na jaknama, majicama i obući za vodene sportove. Najkvalitetniji proizvodi vrhunske tehnologije su namenjeni za profesionalne mornare i ljubitelje vode. LIFA® Stay Dry je tehnologija koja vam omogućava lako disanje kože i inkorporirana je u širok spektar proizvoda koji pomažu da vam bude prijatno i udobno bez obzira da li je vlažno ili je vrućina.

Kolekcije

Život na otvorenom moru je bio temeljac Helly Hansen kroz ovih 130 godina. Daju šansu svakome da se bavi profesionalnim jedrenjem, i što omogućava majstorima mora da teške pripreme pretvore u vrhunski rezultat. Helly Hansen je zaštitni sloj između čoveka i sila prirode. Njihova odeća je korisna za preživljavanje, rad i sport. Helly Hansen brend poznat je po izradi nepropusne obuće i odeće za izuzetno hladno, vetrovito i kišno vreme. Potrebno je samo 10 minuta kako bi se podleglo ledenoj vodi bez potrebne zaštite. Helly Hansen Special Product tim je kreirao posebna zaštitna odela pre više od 70 godina, pa ona prave razliku između života i smrti.