Архиве ознака: frizure

frizure, stil Split

Frizerski salon – Split voli kratke frizure

Grad, u kojem ima više sunčanih, nego oblačnih dana, grad, u kojem ljudi veći dio godine nose kratke rukave, nego duge i grad, u kojem frizer svoje posjetitelje najčešće šišaju na kratko – to je Split. U tom gradu možete posjetiti različite frizerske salone, u kojima će vas dočekati bolji ili nekoliko slabiji frizeri, i u kojima će vas dočekati isto tako različite cijene usluga. Kad smo se malo raspitali, što sve vam može ponuditi kakav frizerski salon u Splitu, naišli smo na različite usluge – neki od njih nude samo obično šišanje, nakon toga možete pronaći i takve, u kojima su zaposleni i stilisti, koji vam mogu i savjetovati, što napraviti sa svojom kosom, a postoje i takvi, gdje ćete dobiti potpuno sve – bojanje kose, šišanje, feniranje i sve ostalo, što poželite.

Ako smo sada pisali o tome, što sve vam mogu ponuditi frizerski saloni u Splitu, onda moramo napomenuti i to, kakve cijene će vas tamo dočekati. Normalno, cijene u takvom gradu, kao što je Split, mogu biti jako različite – ako ćete otići na frizuru u sam centar grada, onda ćete sigurno za nju platiti više, što znači, da će muškarci za kakvo kratku frizuru i šišanje platiti od prilike kakvih 50 kuna, ako ćete pak otići na takvu istu frizuru negdje malo van iz centra Splita, imate šanse, da vam u džepu ostane koja kuna više! Iz svega toga možemo zaključiti, da su kraće frizure jeftinije i da je centar grada skuplji od vanjskih ulica!

Kad na kraju krajeva potegnemo crtu, možemo zaključiti, zašto se mnogi Splićani odlučuju za kratke frizure – kao prvo zbog toga, jer su te frizure puno bolje u vrućim danima, kojih u Splitu ima puno, a kao drugo, takve frizure su puno jeftinije od onih duljih, gdje potroši frizer više vremena, a pored toga i svojih materijala, kao što su gelovi, lakovi i druge stvari. Pa tako, ako živite u gradu Splitu, pametno vam je, da se ošišate na kratko – tako će vam u džepu ostati kakva kuna, a i neće vam biti vruće u glavu kroz ljeto!

Frizure za žene sa prirodnim bojama

Svakog dana na televiziji, radiju, časopisima i na mnogim drugim mjestima čitamo, kako to i ono nije zdravo. Najviše toga možemo sresti kod prehrane, gdje se u zadnje vrijeme pojavljuje sve više EKO i BIO proizvoda, jer bih oni morali biti nekoliko zdraviji. Zdraviji su zbog toga, jer se za njihovo prerađivanje ne upotrebljava toliko kemije, kao što se je upotrebljava kod druge obične hrane, koje se izrađuje sa hrpu ljudi. Isto tako je i kod boja za kos, koje se upotrebljavaju kod frizura za žene. U svim tim bojama se nalazi jako puno kemije, pa su se u posljednje vrijeme počele pojavljivati i reklame za prirodne boje, koje našoj glavi i koži ne štete tako jako.

Kad govorimo o tome, kako su štetne boje za kosu, onda je svakako potrebno reći i to, da su se na tome području radile mnoge istrage, koje su na primjer pokazale, da bojanje sa opasnim bojama može naštetiti trudnicama i njihovom plodu, nakon toga ima i dokaza, da ove opasne boje mogu trajno uništiti vašu kosu, tako da je jako bitno, da se za bojanje kose odlučujete svake toliko, kako ne bih natjerali sebi, svojoj kosi i svome zdravlju. Jer je svakako zdravlje na prvom mjestu, a žene svoje frizure vole uvijek sređivati, najbolje, da kupite ili kod frizera zahtijevate koje, koje su što više prirodne i u njima nema toliko kemije – tako ćete puno napraviti za svoju kosu i zdravlje.

Cijene takve prirodne boje za kosu će vjerojatno u različitim salonima biti različite, a to neka vas ne brine previše – puno bolje je, da danas platite za takvu boju koju kunu više, pa ćete na stare dane još imati što za bojati, nego da danas kupujete jeftinu boju, koja ima puno kemikalija, te uništava vašu kosu, pa na stare dane nećete imati više što za bojati. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu, pa tako i vi pazite na sebe, da ćete živjeti dugo i zdravo, kao što su to živjeli naši djedovi i bake!

Više informacija