Архиве ознака: facebook facebook oglašavanje

oglašavanje na facebooku

Što odabrati – Facebook oglašavanje ili nešto drugo?

Ponekad se kod vas, u vašoj tvrtki pojavi potreba, da bih morali napraviti neko oglašavanje na internetu. Ako malo bolje pomislite, mogućnosti imate mnogo, ali koju od njih odabrati – dali je to Facebook oglašavanje, ili možda staviti neki banner na neku stranicu, da se tamo vrti, ili možda upotrijebiti Google AdWordse? Naš vam je savjet, da odaberite socijalnu mrežu, jer mogućnosti, koje vam ona omogućava, vrlo teško ćete dobiti kod kojeg drugog načina oglašavanja.

Ako malo bolje pogledamo, što možete dobiti kod Facebook oglašavanja, a kod drugih načine ne, bit će vam brzo jasno, da je to pravi način za trošenje vašeg novca. Kad kreirate oglas na toj socijalnoj mreži, možete vrlo jednostavno doći do ljudi, kojima je interes takav, kakav je i vaš oglas – na primjer, ako se vaša Internet stranica bavi sa ribolovom i prodajete proizvode za taj sport, možete kod ciljanja u oglasu odabrati interes „fishing“ i tako vrlo jednostavno doći do ljudi, koji vas zanimaju. Ako taj način usporedimo sa Google AdWords – tamo je potrebno jako dobro specificirati ključne riječi, da bih došli do ljudi, koje želite – znači, malo teže je to sve skupa!

Kad smo već napravili prvu usporedbu sa Googlovim AdWords oglasima, napravimo još jednu – kod Google možete u oglas staviti samo tekst, a kod Facebooka može se oglašavati i sa jako velikim slikama – a to svi jako dobro znamo – jedna slika reći će više neko tisuću riječi. Naravno, ovdje su još mnoge druge mogućnosti, koje imaju svoje prednosti na socijalnoj mreži – na primjer, ako imate neku trgovinu u Zagrebu, možete vaš oglas lokacijski kreirati, znači, da će se prikazivati samo onima, koji žive u Zagrebu ili tek nekoliko milja izvan njega – zar nije točno to ono, što će vrlo pojednostaviti sve skupa? Naravno, da je – sada znate, što odabrati, kad će vam zatrebati oglas na internetu!