Архиве ознака: dječji bicikli

Dječji bicikli sadrže i razne dodatke

Proizvođači dječjih bicikala uvijek traže nove načine kako bi svoje modele učinili zanimljivijim i kako bi djeca birala upravo njihove modele. Budući da su danas gotovo svi dječji bicikli šarenih boja, to više nije dovoljno. Zato su se mnogi okrenuli postavljanju raznih dodataka na dječje bicikle kako bi ih učinili zanimljivijim.

Dodaci na dječjim biciklima

Mnogi dječji bicikli koje danas možete pronaći u trgovinama puni su raznih dodataka. Upravo ti dodaci ponekad će biti ključni element zbog kojeg ćete se vi ili vaše dijete odlučiti za određeni model. Jedan od najčešćih dodataka su razne košarice. Njih proizvođači postavljaju sa stražnje strane ili prednje, a ponekad ćete ih vidjeti i straga i sprijeda. Razlog zašto je ovaj dodatak tako popularan je što djeca tako imaju osjećaj da voze slične bicikle kao i njihovi roditelji, budući da bicikli za odrasle često imaju košaricu. No, dok košarica na biciklima za odrasle nerijetko služi za prijevoz raznih stvari, košarica na dječjim biciklima će često odlično poslužiti za prijevoz lutki i igračaka.

Dječji bicikli često na volanu sadrže i zvonce. Iako je riječ o vrlo jednostavnom i jeftinom dodatku, djeci se itekako sviđa. Također, zgodan dodatak su i razni dijelovi koji se montiraju na bicikl te ih okreće vjetar.

Pomoćni kotači

No, jedan od osnovnih dodataka koji ćete dobiti sa svakim dječjim biciklom za najmlađe su pomoćni kotači. Oni su montirani pokraj stražnjih kotača i pomoću njih će dijete lako održavati ravnotežu. Kako dijete bude postajalo sve bolje u vožnji, ti pomoćni kotači će se moći ukloniti te bi dijete uz vašu pomoć trebalo naučiti samostalno voziti bicikl. Nekoj djeci je potrebno više da nauče samostalno voziti bicikl, a nekoj manje. No, nikad ne biste svoje dijete trebali uspoređivati s drugom djecom niti ga forsirati da što prije samostalno vozi bicikl jer će to imati loš učinak na dijete.