Архиве ознака: clyde

Popularni brend Puma

Puma globalni brend

Globalni brend

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

Red dot i 3D Power Shooting

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma je još jednom pokazao da je lider na tržištu po pitanju dizajna svojih proizvoda, nakon što je dobio nagradu “Red Dot”, jedne od najvećih i najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna. Nagrađeni su njihovi proizvodi vezani za fudbal – kopačka Puma PowerCat 1.10 i dres reprezentacije Italije.

PowerCat kolekcija koristi Puma 3D Power Shooting tehnologiju koja njihovim proizvodima daje dodatnu snagu i kontrolu. Kopačke napravljene po ovoj tehnologiju ne upijaju energiju udarca već je prenose na loptu što daje veću snagu. Kopačke su napravljene od materijala i tanke kože tako da su veoma lagane dok specijalni kramponi lako prodiru u teren i daju bolje ubrzanje igračima.

Nagrađeni dres reprezentacije Italije dolazi u klasičnim bojama azura. Dres je dizajniran pomoću tehnologije 3D analize pokreta tako da su podaci prikupljeni posmatranjem igrača i njihovih kretanja upotrebljeni prilikom pravljenja dresova. Dresovi, zbog toga, štede energiju igrača, a specijalna mešavina materijala poboljšava protok vazduha.

Suede/Clyde

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.