Архиве ознака: atletika

Atletika

Obuća za atletiku

Atletika je kraljica sportova, to su govorili nekad i to govore i danas. Oni koji se žele baviti atletikom, odabrat će trčanje na kratke staze, trčanje na duge staze, kakvo skakanje u duljinu, visinu ili bavljenje sa nekom drugom disciplinom, ali svima tima potrebna je obuća, koja je prilagođena za atletski stadion i tartan, koji se na njemu nalazi. Obuća za atletiku vrlo je lagana, što atletima omogućava, da vrlo brzu trče, da vrlo visoko i daleko skaču, te da što lakše rade sve one stvari, zbog kojih su došli na stadion i za koje su se pripremali cijelu sezonu ili čak skoro cijeli život.

Kupovanje obuče za atletiku ipak nije tako jednostavno kao kupovanje svih ostalih tenisica, koje se kupuju za trčanje. Tu obuću ne možete naći baš u svim trgovinama, pa je tako potrebno otići u specijalizirane trgovine za atletsku obuću i tamo je potražiti. Taj dio sportske opreme napravljen je od vrlo laganih materijala i na svojem potplatu ima čepove, koji atletu omogućavaju, da na tartanu, na atletskom stadionu može imati dobar prijem sa stazom, te tako može dati sve od sebe bez straha od klizanja i nekih nepotrebnih ozljeda, koje bih se zbog toga mogle desiti i atletu skratiti sezonu, te odaljiti ga iz atletskih stadiona.

Ako je sva ostala obuća za trčanje više ili manje udobna, onda obuća za atletiku svakako nije takva. Za trčanje sa takvim tenisicama potrebno je nekoliko znanja, jer ako se noge ne dižu dovoljno i ako se ne postavljaju pravilno, može se atletu desiti, da sa čepom udari u tartan i padne, ili da sa čepom, koji je vrlo oštar potegne po svojoj nozi i ozljedi se. Stoga kupovanje takve opreme ne dolazi u obzir amaterskim trkačima, već samo onim, koji stvarno obvladaju taj sport i koji znaju kako se pravilno trči i postavlja noge.

Više informacija potražite ovdje