Архиве категорија: Vibram FiveFingers

Jeftina sportska oprema

Kad ljudi odluče, da če se početi baviti sportom, ili to več neko vrijeme rade, potrebna jim je neka sportska oprema, koju moraju kupiti. Tu opremu danas možete kupiti u različitim trgovinama, koje su specializirane za takvu prodaju ili u nekim, koje prodaju sve što je moguče. Razlika u tim trgovinama je očita, jer u onim specializiranima možete dobiti puno informacija o onom što tražite, a u onim običnim trgovinama tih informacija nečete dobiti.

Isto tako potrebno je znati, da ako čete kupiti sportsku opremu za male pare, onda čete je morati vrlo brzo zamjeniti i kupiti novu. Razlog za to je u kvaliteti izrade i u materialima iz kakvih je takva oprema izrađena. Za male pare možete dobiti sportsku opremu, koja nije kvalitetna, zato je bolje, da za nju platite nešto više i onda znate, da na sebi nosite kvalitetu, materiale, koji su izdržljivi i koji neče u kratkom vrijemenu izgubiti boju, razpasti ili se kako drukčije uništiti.

Pored cijene, isto tako je bitno, kad odabirate nove tenisice, majicu i druge stvari, za koje možemo reči sportska oprema, da odaberete neki poznati brend, jer oni uvjek izrade dobre proizvode, koji vas nikad neče razočarati. Takvi proizvodi su testirani, provijereni iz strane različiti inspekcija i kao takvi moraju zadovoljiti različite standarde, te tako dokazati, da su kvalitetni i da če u punom mjeru zadovoljiti onog, tko če jih kupiti. Baš iz svih tih razloga nemojte kot kupovanja gledati samo na pare, več pazite i na to, da če obuča i obuka, koju nabavljate biti stvarno dobra i da če zadovoljiti vaše potrebe, koje imate u sportu.

Five Fingers

Zašto postoje Vibram Five fingers patike?

Five FingersFiveFingers je poznati proizvod kompanije Vibram. To su patike sa odvojenim prostorima za svaki prst posebno. Izumeo ih je Robert Fliri još 1999. godine, ali su prve u prodaju puštene 2005. godine. Danas slične patike proizvode Nike, Adidas i ostale vodeće sportske kompanije.

Ima ih zapravo više vrsta. Neke od njih su: FiveFingers KomodoSport, Bikila LS, Speed, FiveFingers Jaya. Proizvode se za žene, muškarce, i za decu. Veličine svakako ne spadaju u klasične, jer je potrebno prilagoditi ih i nozi i prstima.

Koja je svrha FiveFingers patika?

Oni koji su nosili ovakve patike sigurno nam mogu reći više o njima, ali može se reći da su ovakve FiveFingers patike zanimljive. Izumljene su za one koji se takmiče u vožnji jedrilica, gde je potrebna velika kontrola jedra. Na taj način, noseći ove patike, čovek bi manje klizao, a osećaj bi bio sličniji bosim nogama. Jednostavno, za ove prilike je zaista korisno imati takve patike.

Negativni efekti ovih patika?

Naravno, ovakve patike nisu dobre za svaku priliku. Baš kao što biti bos nije dobro u svakom sportu. Na primer, ne bi valjalo ako bi se direktno sa debelog đona, prešlo na trčanje u ovakvim patikama, to bi zasigurno opteretilo vaše mišiće, kosti. Prelazak na ove patike bi trebalo da bude spor. Ukoliko vam se sviđaju FiveFingers patike, i želite da ih imate i sami isprobate, danas ih možete kupiti i izabrati model koji vama odgovara i preko interneta, ili ih možete naći u nekim bolje snabdevenim radnjama.