Архиве категорија: Puma

Puma

Puma

Kompanija Puma ima dugu tradiciju u proizvodnji patika. Njihove patike su nošene čak i na Olimpijskim igrama od 1936. godine, doduše, tada se Puma još uvek nije zvala Puma, već Dassler Brothers Factory. Prvi Pumin proizvod bila je fudbalska obuća pod nazivom Puma Atom. Braća su do kraja svojih života držali u tajnosti razlog svađe, a brendovi Puma i Adidas su postali najljući konkurenti. Spor oko toga koji se prvi od braće dosetio da proizvodi kopačke sa kramponima i dalje nije rešen. Dugoročna misija brenda je da postane najtraženiji brend u kategoriji sportlifestyle. Osnovne vrednosti kompanije su posvećenost, otvorenost, vera u sebe i preduzetništvo.

Globalni brend

Puma

Puma

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

Suede/Clyde

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

Puma „Speed Cat” patike 


Kada pomislite na Puma patike, verovatno se najpre setite uvek popularnih „Speed Cat” patika, kao jedne od Puminih klasičnih patika. Dizajnirane za svakodnevno nošenje, dolaze u nekoliko zanimljivih kombinacija boja, sa kožnim vrhom.

Puma patike namenjene motociklistima Flat 2 V2

Puma je na tržište izbacila unapređenu verizju motociklističke patike flat 2. Flat 2 V2 je namenjena urbanom motociklisti kome bi predstavljalo nelagodnost da se šeta u punim motociklističkim čizmama.

Popularni brend Puma

Puma globalni brend

Globalni brend

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

Red dot i 3D Power Shooting

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma

Popularni brend Puma je još jednom pokazao da je lider na tržištu po pitanju dizajna svojih proizvoda, nakon što je dobio nagradu “Red Dot”, jedne od najvećih i najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna. Nagrađeni su njihovi proizvodi vezani za fudbal – kopačka Puma PowerCat 1.10 i dres reprezentacije Italije.

PowerCat kolekcija koristi Puma 3D Power Shooting tehnologiju koja njihovim proizvodima daje dodatnu snagu i kontrolu. Kopačke napravljene po ovoj tehnologiju ne upijaju energiju udarca već je prenose na loptu što daje veću snagu. Kopačke su napravljene od materijala i tanke kože tako da su veoma lagane dok specijalni kramponi lako prodiru u teren i daju bolje ubrzanje igračima.

Nagrađeni dres reprezentacije Italije dolazi u klasičnim bojama azura. Dres je dizajniran pomoću tehnologije 3D analize pokreta tako da su podaci prikupljeni posmatranjem igrača i njihovih kretanja upotrebljeni prilikom pravljenja dresova. Dresovi, zbog toga, štede energiju igrača, a specijalna mešavina materijala poboljšava protok vazduha.

Suede/Clyde

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

Play for Life Puma

Puma centar i očuvanje sredine

Kompanija Puma se bavi proizvodnjom sportske opreme kroz brendove Puma i Tretorn, ima svoje ogranke u preko 40 zemalja. Puma AG je u Vijetnamu otvorila novi razvojni centar za svoje proizvode, kao deo njihove strategije smanjivanja troškova i poboljšanja procesa kreiranje odeće i obuće.  Pumin novi centar u Ho Ši Minu stavlja pod jedan krov dobavljače, istraživače i razvojne timove. U skladu sa Puma Vision konceptom o očuvanje okoline, i Puma centar ima niz pogodnosti koje treba da smanje uticaj centra na okolinu. Na vrhu zgrade nalazi se rezervoar za vodu koji treba da prikuplja kišnicu koja će se koristiti za potrebe rashlađivanja, za zalivanje cveća i u toaletima. Radi očuvanje električne energije postavljeni su specijalni prozori koji odbijaju sunčevu svetlost i time smanjuju zagrevanje prostorija. Solarni paneli stvaraju eletričnu energiju za zagrevanje vode i rad uređaja za rashlađivanje.

Play for Life

Play for Life Puma

Play for Life Puma

Popularni brend sportske opreme, Puma najavila je strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Nacijama kako bi podržali njihove projekte zaštite okoline i životinja, kao i specifične inicijative u Africi. Partnerstvo pod nazivom “Play for Life” tako što će kod ljubitelja fudbala probuditi svest o potrebi očuvanja životinjskih i biljnih vrsta. Projekat “Igraj za život” koncentriše se na Afriku, kontinent koji ima ogroman broj biljnih i životinjskih vrsta zajedno sa dva velika područja divljine – Kongo basen i Savane Južne Afrike.

Nagrade za dizajn

Popularni brend Puma je još jednom pokazao da je lider na tržištu po pitanju dizajna svojih proizvoda, nakon što je dobio nagradu “Red Dot”, jedno od najvećih i najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna i međunarodno je priznata nagrada koja označava najbolji dizajn. Nagrađeni su njihovi proizvodi vezani za fudbal – kopačka Puma PowerCat 1.10 i dres reprezentacije Italije.

Puma Brand

Kompanija Puma

Očuvanje sredine

Kompanija Puma se bavi proizvodnjome sportske opreme kroz brendove Puma i Tretorn. Puma AG je u Vijetnamu otvorila novi razvojni centar za svoje proizvode, kao deo njihove strategije smanjivanja troškova i poboljšanja procesa kreiranje odeće i obuće. U skladu sa Puma Vision konceptom o očuvanje okoline, i Puma centar ima niz pogodnosti koje treba da smanje uticaj centra na okolinu. Na vrhu zgrade nalazi se rezervoar za vodu koji treba da prikuplja kišnicu koja će se koristiti za potrebe rashlađivanja, za zalivanje cveća i u toaletima. Radi očuvanje električne energije postavljeni su specijalni prozori koji odbijaju sunčevu svetlost i time smanjuju zagrevanje prostorija. Solarni paneli stvaraju eletričnu energiju za zagrevanje vode i rad uređaja za rashlađivanje.

Ekološko pakovanje

Puma Brand

Puma Ekološko pakovanje

Puma Brand

Puma Ekološko pakovanje

Brend Puma je u Londonu predstavio nova pakovanja svojih proizvoda kao sledeći korak svoje strategije koja teži smanjivanju uticaja kompanije na okolinu. Novo ekološko pakovanje koje je osmislio dizajner Yves Behar značajno će smanjiti količinu otpadaka i emisije ugljen dioksida koje stvara proizvodnja kutija za obuću i kesa za pakovanje tekstila. Yves Behar je napravio „Clever Little Bag“ koja treba da zameni kartonske kutije za obuću koristeći torbu koja služi za zaštitu obuće i kao torba za nošenje kupljenog artikla. Na taj način uklanja se potreba za dodatnim plastičnim ili papirnim kesama za nošenje kupljene robe.
Na polju tekstila Puma će svoje artikle pakovati u vreće od recikliranog materijala i na taj način iz proizvodnje ukloniti 720 tona plastičnih kesa što je drugim rečima dovoljno kesa da se u potpunosti prekrije 1.000 fudbalskih terena.

Kompanija Puma AG je objavila da će uspeti da potpuno eliminiše ili nadoknadi sopstvene emisije CO2 i drugih štetnih gasova.            Ovim je Puma postala prva kompanija u svetu proizvodnje sportske obuće, odeće i opreme koja će biti neutralna po pitanju štetnih gasova.

Brend Puma

Nastanak brenda Puma

Kompanija Puma se bavi proizvodnjom sportske opreme kroz brendove Puma i Tretorn, ima svoje ogranke u preko 40 zemalja, uključujući SAD, Francusku, Švajcarsku i Španiju, kao u 116 zemalja širom sveta. Priča o brendu počinje osnivanjem fabrike braće Dassler u bavarskom gradiću Hercogenaurah, kada je brend Dassler bio zajedničko vlasništvo Adija i Rudolfa Dasslera. Posle očeve smrti braća su se razišla, Adi je nazvao svoji firmu Addas, kasnije Adidas, a Rudi – Ruda, da bi je već kroz nekoliko meseci preimenovao u Puma.

Proizvodi

Brend Puma

Nastanak brenda Puma

Prvi Pumin proizvod bila je fudbalska obuća pod nazivom Puma Atom. Braća su do kraja svojih života držali u tajnosti razlog svađe, a brendovi Puma i Adidas su postali najljući konkurenti. Spor oko toga koji se prvi od braće dosetio da proizvodi kopačke sa kramponima i dalje nije rešen. Dugoročna misija brenda je da postane najtraženiji brend u kategoriji sportlifestyle.
Osnovne vrednosti kompanije su posvećenost, otvorenost, vera u sebe i preduzetništvo.

Puma – Aktivna zver

Logo kompanije nastao 1948. godine se uz male izmene koristi i do danas. Predstavlja kombinaciju slike pume u skoku i podebljanih slova „Puma“, dok se njihova boja i pozadina mogu menjati. Puma, koja je aktivna i danju i noću, predstavlja zver sposobnu da skoči nekoliko metara. Odabirajući baš Pumu za svoj logo i naziv kompanija je želela da istakne svoju  pouzdanost i kompetentnost na prepoznatljiv način.

Globalni brend

Puma je danas globalni sportski brend koji uspešno spaja sport, aktivan životni stil i modne uticaje. Jedinstvena kombinacija tehničkih inovacija i revolucinarnog dizajna, postiže iznenađujuće rezultate u domenu odeće i opreme za sportski način života. Filozofija brenda Puma, kombinuje sportski kredibilitet sa jedinstvenim pogledom na svet da bi oformili proizvode koji odskaču iz mase.

puma rs 100

Puma patike nekad i sad

Kompanija Puma ima dugu tradiciju u proizvodnji patika. Njihove patike su nošene čak i na Olimpijskim igrama od 1936. godine, doduše, tada se Puma još uvek nije zvala Puma, već Dassler Brothers Factory. Bilo kako bilo, koje su to Puma patike koje se pamte?

Suede

Suede su prve Puma patike koje su postigle veliku popularnost. Prvi put su puštene u prodaju 1968. godine. One se, zbog svoje popularnosti, danas ponovo proizvode. Suede imaju još jedno ime − Clyde, po priznatom bivšem košarkašu Fraizeru, koji ih je i proslavio. Ipak, prvi ih je nosio atletičar Tommie Smith na Olimpijskim igrama 1968. godine. Ove patike su danas obeležje brejkdensera, ali i skejtera.

puma suede

RS100

RS100 je još jedan od modela Puma kompanije koji bio oživljen u skorije vreme. Naime, prvi put su proizvedene 1986. godine, a što je zapravo verzija Puma patika RS Computer iz 1985. RS Computer patike su imale ugrađen aparat koji ne samo da je merio kalorije, pređene kilometre i brzinu, već je sve to moglo biti povezano sa kompjuterom Apple II, pa je tako mogao i da se prati napredak. Pošto su ovakve patike bile izuzetno skupe, brzo su se povukle iz prodaje, pa su naredne godine proizvedene RS100 Puma patike, koje su od RS Computer patika različite samo po tome što nemaju aparaturu. Sve u svemu, ove patike imaju istoriju i svoj značaj, pa su zbog toga i danas posebne.

puma rs 100

Rudolf Dassler Puma Founder

Kako je nastao Puma shop?

Puma je danas među prvim kompanijama sveta koje se bave proizvodnjom patika i ostale sportske opreme. Zbog toga, bilo bi zanimljivo pogledati kako je došlo do otvaranja prvog Puma shop-a i uspona u  prodaji ove nemačke kompanije?

Rudolf Dassler Puma Founder

Braća Dassler

Braća Dassler, Adolf i Rudolf, bili su vlasnici Fabrike obuće braće Dassler (nem. Gebrüder Dassler Schuhfabrik), koju je stvorio Adolf posle Prvog svetskog rata. Radili su naporno u staroj vešernici njihove majke. Adolf je zatim nosio patike i na Olimpijske igre, koje su se održavale u Berlinu, 1936. godine i ubedio sprintera po imenu Jesse Owen da ih nosi. Te godine, Jesse je osvojio četiri zlatne medelje, a svima je jasno i to kakva je bila reklama za patike braće Dassler i koliko je ovo značilo za budućnost Puma shop-a i Puma kompanije.

Ruda

Ruda je bilo ime Puma kompanije koje je osnovao jedan od braće Dassler, Adolf. Naime, braća su za vreme rata bila u lošim odnosima, i njihova fabrika se uskoro raspala. Zatim su obojica otvorili svoje fabrike i rivalstvo je počelo. Počeli su da se takmiče u sponzorstvima različitih sportskih zvezda širom sveta. Sponzorisali su čak i različite fudbalske klubove za koje je poznato da su rivali, na primer.

Dakle, Puma shop je nastao uspehom Rudolfa Dasslera, dok je Adidas shop nastao uspehom Adolfa Dasslera.

Puma patike

Ko je sve nosio Puma patike?

Kompanija Puma je danas jedna od najpoznatijih kompanija koje se bave proizvodnjom sportske opreme. Ali, koje su to poznate i važne osobe koje su nosile, ili još uvek nose Puma patike? Mnogo je takvih zapravo, Usein Bolt, poznati sprinter, jedan je od mnogih. Ovde će biti reči samo o ponekom.

Puma patike

Josy Barthel

Josy Barthel je verovatno prva osoba koja je nosila Puma patike na Olimpijskim igrama (1952. godine) posle 1948. godine, tj. godine kada je Rudlof Dassler osnovao kompaniju Puma, posle raspada prethodne fabrike koje je vodio zajedno sa bratom Adolfom. Josy Barhtel je bio atletičar iz Luksemburga, i tada je na Olimpijskim igrama u Finskoj osvojio zlatnu medalju. To je bilo zlato i za Puma patike.

Pelé

Pelé, bivši brazlski fudbaler, takođe je nosio Puma patike. Naime, sinovi Adolfa Dasslera (Adidas) i Rudolfa Dasslera (Puma), Horst i Armin, sklopili su dogovor koji je dobio ime  „Pelé pakt”, a koji se odnosio na to da Pelé neće nositi ni Puma ni Adidas patike na Svetskom prvenstvu 1970. godine. Ipak, Pelé je pristao na ponudu Pume i nosio je Puma patike na otvoranju Svetskog prvenstva. Što je još zanimljivije, zaustavio je sudiju sekundu pre otvaranja meča da bi zavezao pertle, što je zapravo bila reklama za patike.

Diego Maradona

Diego Maradona je još jedan legendarni fudbaler koji je nosio patike kompanije Puma.

Powercat 2.12 kolekcija u prodaji u Puma Šopu

Proizvođač sportske opreme Puma šop je u prodajni program uvrstio kolekciju Powercat 1.12 koju će nositi fudbalska reprezentacija Italije na idućem Evropskom prvenstvu. Nova kolekcija je nastala na osnovu Speed kolekcije, a uključuje kopačke, dresove, šortseve, rukavice, kostobrane i lopte.

Kopačke (Puma Šop, 110€)

Puma Powercat 2.12 kopačke predstavljaju savršene kopačke za tvrđe podloge. Donose bolju kontrolu lopte, veću snagu i preciznost pri udarcu, zahvaljujući novoj tehnologiji. Jastučići na gornjem delu stopala pojačavaju snagu udarca, dok istovremeno imate odličan dodir s loptom.

Puma komapčke ATTACCANTE GC

Dres (Puma Šop, 70€)

Najnoviji dres italijanskog tima urađen je u retro stilu, sa četiri zvezdice koje označavaju četvorostrukog prvaka Evrope, grbom nacionalnog fudbalskog saveza na levoj i Puminim logotipom na desnoj strani. Uski dresovi imaju trodimenzionalni, reljefni print, izdržljive i rastegljive rukave, te mrežu na zadnjoj strani koja omogućava veću slobodu pokreta.

Šorts (Puma Šop, 40€)

Zvanični šorts italijanske reprezentacije takođe je u prodaji u Puma Šopu. Originalni grb se nalazi na desnoj nogavici, Pumin logotip na levoj, a sam šorts izrađen je od recikliranog poliestera.

Lopta (Puma Šop, 10€)

Kako je trenutno na sniženju, po vrlo povoljnoj ceni možete dobiti idealnu loptu za rekreaciju s prijateljima. Poput lopti iz kolekcije Powercat, i ova je napravljena od termoplastičnog poliuretana s poliesterskom potporom. Kao dugotrajna, lagana, solidna, sa odličnim karakteristikama pri letu, a uz sve to i jeftina, ova lopta predstavlja pravi izbor.

puma

Puma v1.11 Spid (Speed) program dostupan u Puma Šopu

Nakon puštanja u prodaju v1.11 ljubičasto-žutih kopački sredinom prošle godine po ceni od 55 do 190€, u Puma Šopu su se pojavili i ostali delovi odeće iz ove kolekcije. Neki od poznatih fudbalera, poput Aguera, Loika i Falkaa, već koriste v1.11 Spid program. U proizvodnji je korištena poslednja tehnologija kako bi se osigurala lakoća, dobra ventilacija, te omogućila sloboda pokreta na terenu i treningu.

puma

Sportska majica (Puma Šop, 20€)

Sportska majica sa performansama koje bi trebalo da vam omoguće lakši i brži trk. Mreža s prednje strane omogućava vam bolje prozračivanje u toku treninga, a u njoj je utisnuta oznaka serije, „v1.11”, kao i Pumin logotip.

Šorts (Puma Šop, 20€)

Vezeni šorts iz ove kolekcije dizajniran je tako da omogući što bolje kretanje na terenu, sa mrežom sa strane, za bolje prozračivanje. Oznaka Pume se nalazi na levoj nogavici, a logotip serije v1.11 na desnoj nogavici. Sa širokim džepovima i elastičnim pojasom, ovakav šorts je savršen i za trening i za druženje s prijateljima u kućnoj atmosferi.

Lopta (Puma Šop, 12€)

Za obično dodavanje u parku, ili pak za ozbiljniji turnir, v5.11 lopta je dizajnirana da omogući brzinu. Ova loptu za rekreaciju napravljena je od termoplastičnog poliuretana s poliesterskom podrškom, dok je šav takav da loptu čini mekanom na dodir, solidnog oblika i sa dobrim karakteristikama pri odskakanju i letu.