Архиве категорија: Lifestyle

Japanke Havaianas za udoban hod ljeti

Ljeti, kada sunce itekako zagrije, mnogi svoju dotadašnju obuću zamijene onom ljetnom – japanke. Tako se najčešće tenisice, cipele i slična obuča mijenja sa sandalama, japankama, itd. Iako postoje brojni komadi obuće koji se mogu nositi ljeti, japanke su omiljena obuća mnogim muškarcima i ženama, a također ih vole nositi i djeca. Vrlo su jednostavnog dizajna, a ujedno su vrlo jednostavne za obuvanje i udobne za nošenje. Sastoje se od gazišta i trake koja ide između prsta i drži ih na nogama. Zbog takvog dizajna, gotovo da imate osjećaj da hodate bosi, a stopala su vam istovremeno dobro zaštićena. Brojni proizvođači ih proizvode, no mnogi imaju svoje favorite. Upravo japanke Havaianas su mnogima omiljene.

havaianas japanke

Modeli za velike i male

Japanke Havaianas su karakteristične i po tome što su dostupne i za odrasle i djecu, kao i da su dostupne za oba spola. Iako su nekada možda smatralo da japanke uglavnom više nose žene, taj trend se danas promijenio i japanke vole podjednako nositi i jedni i drugi. Možda su za to zaslužne i japanke Havaianas zbog svog vrlo atraktivnog izgleda, kao i iznimne kvalitete. Naime, upravo japanke Havaianas mogu se pronaći u mnoštvo različitih boja, ali i uzoraka. Oni koji vole nešto decentnije modele mogu se odlučiti za jednobojne modele koji će lako uskladiti s ostatkom odjeće. A oni koji pak vole nešto življe boje i uzorke, također će imati što izabrati. Dostupne su i japanke Havaianas čije je gazište oslikano raznim zanimljivim uzorcima te sa šarenim trakama koje idu između prsta.

Djeca će također lako pronaći idealni model jer su modeli namijenjeni djeci izrazito atraktivni. Tome svakako doprinose živopisne boje, kao i slike brojnih likova iz dječjih omiljenih crtanih filmova i ostalog. Zbog toga nije rijetkost vidjeti cijele obitelji, od odraslih do djece, kako šetaju i ponosno pokazuje svoje japanke Havaianas.

 

terme zrece

Povedite djecu u terme – Slovenija ih ima mnogo!

Svaki roditelj, koji ima dijete, obožava onaj trenutak, kad mališani imaju osmjeh na licu. Do toga osmjeha najviše puta dođete tako, da im ponudite nešto lijepo, nešto što vole i što ih veseli i kupanje je sigurno jedna od onih stvari, s kojom možete razveseliti svakog mališana! Kad govorimo o kupanju, onda zapravo nemamo u mislima domaću kadu, jer svi mi znamo, da se ipak nađu djeca, kaj baš i ne vole vodu i kupanje, kad je domaća kupaona u mislima. Znači, da bi došli do veselja i osmjeha, morat ćete na put, a tu vam predlažemo, da povedete vašu djecu u kakve terme – Slovenija ih na primjer ima jako puno, a neke od njih su stvarno vrhunske!

Sada ste se sigurno zapitali, zašto smo vam predložili baš Sloveniju? Odgovor je jednostavan – ako želite stvarno nešto dobro i nešto novo, što će razveseliti vaše mališane, onda im dajte nešto više, dajte im neki izlet, dajte im sve u kompletu. Ako ćete ih na primjer povesti u terme Zreče, onda smo sigurni, da ćete dobiti puno toga i još više! Za početak su tu mnogi prekrasni bazeni, s odličnom vodom, gdje će se vaša djeca, a naravno i vi, s veseljem kupati, pored toga ćete tamo dobiti i odličnu hranu, koju baš i ne možete dobiti u svim termama, a ako vam sve to još nije dosta, onda možete dalje!

Pitate se kamo dalje? Kad ćete odraditi dan u termama Zreče u Sloveniji, onda možete još malo na kakvu šetnju. Ne daleko od njih, ako krenete po cesti prema gore je Rogla! Tamo se nalaze prekrasne šume, livade i krave na njima – sve skupa izgleda stvarno dobro i ako želite, da se vaši mališani prije spavanja još malo opuste u prirodi, onda sada znate, kamo ih povesti. Za kraj samo još to – sav taj komplet, kojeg smo sada spomenuli ima svoju cijenu, ali ne brinite – ona nije visoka!

Veče

terme zrece

Posjetite wellness, Slovenija je idealno mjesto za to!

Koliko puta ste već razmišljali o tome, da bi možda krenuli u kakvu kvalitetnu saunu ali imate problema s time, da se u domaćoj sredini ne osjećate baš najbolje? Ako je tome tako, onda morate potražiti neko mjesto, gdje vas nitko ne pozna – to je jednostavno rješenje! Isto tako je i sa svima onima, koji na primjer traže kvalitetnu masažu tijela, lica ili čega drugoga – i za sve to postoje rješenja, ako ih samo poželite! Naravno, ljudi se žele opuštati na mnoge načine ali imaju jedan problema – nemaju pojma, kamo bi išli, da bi se tamo dobro osjećali! Ako imate i vi taj problem, onda čitajte dalje, jer ćemo vam ga riješiti!

Ako ste se našli u prvim redovima i zanima vas, kako doći do rješenja, onda vam moramo reći, da morate posjetiti kakav wellness – Slovenija na primjer je idealno mjesto za to! Po jednoj strani, je ova susjedna država dosta mala ali kad dođemo do tih usluga, jako dobro razvijena, pa će vam tako biti puno lakše, ako vam predložimo kakav wellness centar u Sloveniji – na primjer jedan takvih vrlo kvalitetnih je onaj, kojeg imaju u termama Zreče. Ako do danas još niste čuli za njih, sve nam je jasno – to su jedne manje terme, koje imaju već dugu tradiciju. Ako još niste bili kod njih, morate ih posjetiti, neće vam biti žao!

Kod njih stvarno možete dobiti jako puno toga – idealno rješenje vam je sigurno, da uzmete u ovim termama kakav vikend paket, povedete sa sobom svoju voljenu osobu i doživite prekrasne dane na odličnoj lokaciji. Pored sauni, bazena i masaža, tu je i prekrasna priroda, koju ćete dobiti, ako ćete se provozati kakvih dvadesetak minuta do vrha Rogle – to vam je jedno od odličnih skijališta, a u ljetnim danima odlična destinacija za sve one, koji vole planinarenje! Provjerite i uvjerite se!

http://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness

rogla potovanje

Koča na Jurgovem – apartmani, koji će vam ostati u sjećanju

Sjećate se možda, kako vam je bilo, dok ste s roditeljima išli na vaše prvo more? Ili se možda više sjećate, kako vam je bilo, dok su vas prvi put postavili na skije i spustili vas na dolje? Čovjeku u sjećanju uvijek ostaju one lijepe stvari, koje je doživio, a baš iz tog razloga svi mi toliko volimo putovati – neki kreću na put samo u ljetnim danima, neki kreću na put samo u zimskim danima, kad zapadne snijeg ali ipak na svijetu postoje i takve destinacije, gdje nema veze, kad ćete krenuti do njih, uvijek će vam tamo biti prekrasno, lijepo i za uvijek će vam sve skupa ostati u glavi!

Ako i vi tražite nešto takvo, onda morate u Sloveniju, točnije na Roglu. Tamo se nalazi Koča na Jurgovem – apartmani, koji se nalaze praktički usred skijališta, pa su kao takvi idealna prilika za sve one, koji se na primjer žele u jutarnjim satima probuditi, nešto dobro pojesti, popiti kavu i već za nekoliko minuta biti na skijama i spuštati se po prekrasnim stazama! Da, baš sve to možete dobiti kod njih ali samo u zimskim danima, u ljeti je sve skupa malo drugačije – Koča na Jurgovem će biti još tamo i apartmani isto tako ali neće biti snijega – a što sad?

Ako ste mislili, da je ova koča upotrebljiva samo u zimskim danima, onda ste pogriješili – kao što smo rekli, ona se nalazi na Rogli, a tamo možete vidjeti puno toga i u ljetnim danima. Prekrasna priroda, koja će vam ponuditi duge šumske staze, po kojima možete trčati i šetati se, pa naravno se voziti i biciklom ili uživati u nekim drugim sportovima, koje ste si zamislili – da, baš sve to možete dobiti u Sloveniji, a kad ćete sve to jednom isprobati, sigurni smo, da će vam sav taj doživljaj za uvijek ostati u glavi, baš kao i vaše prvo more ili prvo skijanje, dok ste bili mali!

http://www.rogla.eu/hr/

rogla potovanje

Najbolji apartmani na Rogli – Koča na Jurgovem

Godina 2016 ide polako kraju, a to znači, da je uz to došla u naše prostore i zima. Prije ili kasnije će se zbog svega toga dogoditi, da će pasti veće količine snijega, a sve to će razveseliti one, koji vole skijanje! Svi oni, će na brzinu iz podruma dovući skije, pregledati ih i poželjeti kakav prekrasan vikend na nekoj dobroj lokaciji. Ali kad će početi razmišljati o tome, trebat će im neka ideja, kamo krenuti? Jedna od super mogućnosti su sigurno apartmani u Koči na Jurgovem – dali ste već ikad čuli za ovu destinaciju? Ako niste, onda ćete je morati potražiti na Rogli, koja se nalazi u Sloveniji u blizini Celja, Zreča i sličnih krajeva!

Što zapravo možete dobiti na Rogli? Kao prvo, su tu prekrasni apartmani – Koča na Jurgovem. To vam je koča, koja se nalazi praktički na skijalištu, a to vam svakako znači, da ćete se u ranim jutarnjim satima moći probuditi, stati u pancerice, uzeti skije i krenuti na stazu – ona će se nalaziti odmah pored vas. To, što smo sada spomenuli je samo jedna prednost ove destinacije – naravno, kod njih ćete dobiti odlično pripremljene staze, na kojima ćete se moči skijati cijeli dan. Pored odličnih staza, tu su i sve ostale stvari, koje idu uz to – odlična hrana, odlično piće i naravno, prekrasna priroda, koja će se nalaziti svugdje oko vas!

Za sve one, kojima je nekoliko sata skijanja dovoljno, tu su i mnoge druge stvari, koje možete dobiti na Rogli ili ako se spustite iz nje. Ako krenete prema dolje, možete doći u terme Zreče, gdje ćete pronaći odlične mogućnosti za opuštanje – prekrasni bazeni i wellness centar! Kad ćete jednom odraditi takav dan – najprije na skijama, pa nakon toga još opuštanje u bazenima, na večer ćete samo još doći do postelje i pasti u nju. Ako do sada još niste probali sve to, onda morate obavezno i to što prije!

Veče

terme zrece

Posjetite wellness! Slovenija ih ima mnogo!

Slovenci su jedan od naroda, koji u ljetnim danima na veliko dolaze na Hrvatsko more. Pa zašto onda ne bi i mi Hrvati tu i tamo otišli do njih, da bi uživali i imali se lijepo? Ako do danas još niste razmišljali o tome, onda evo vam ideje – posjetite kakav wellness, Slovenija ih ima mnogo! Za sve one, koji još ne poznate svih prednosti, koje on donosi, napisat ćemo ih u sljedećim redovima, a na kratko bi se vrlo jednostavno moglo reći, da ćete sa jednim takvim posjetom, za duže vrijeme biti preporođeni, znači, da ćete puno napraviti za svoje zdravlje, tijelo i naravno, za osobno zadovoljstvo!

Idemo po redu – velika većina wellness centrova u Sloveniji nudi slične stvari, a jedna od njih je i masaža vašeg tijela. Tih različitih masaža danas postoji stvarno puno ali bitno je samo to, da odaberete ono, za koju mislite, da će vam najviše odgovarati. Kad ćete jednom probati jednu masažu, vidjet ćete, kako pozitivno to utječe na vaše tijelo. Osjećat ćete se puno bolje, vaši mišići neće više biti napeti, pa će i vaše kretanje kroz dan biti puno bolje. Naravno, nije samo masaža ono, što ćete dobiti u tim centrovima – odmah nakon masaže, naša je preporuka, da posjetite i saune. I za njih vrijedi, da jako dobro utječu na zdravlje, pa zašto onda ne bi to iskoristili?

Ako do danas još niste bili u nijedni sauni, onda će vam prva posjeta i sva ta golotinja biti malo neugodna ali ne brinite, svi tamo se osjećaju isto kao vi. U onom trenutku, kad ste tamo, morate samo odmisliti druge, ako se tamo nalaze i uživati u tim trenucima, kad je oko vas vrućina i pregrijava vaše tijelo. Sve to će opet pozitivno utjecati na vas i vaše zdravlje. Naravno, tu su još druge usluge, koje si možete poželjeti, pa ako se vam nešto dopada, odaberite, probajte i uživajte. Sve je to dobro i pozitivno za vas, pa tako nemojte oklijevati.

Veče

terme zrece

Opustite se – wellness je pravo mjesto za to

Neki od nas rade svaki dan, moglo bi se reći cijeli dan – u ranim jutarnjim satima odlaze na posao, tvrdo rade i na večer dolaze doma. Sve to je za naše tijelo jako stresno. Isto tako za organizam znači stres, ako se bavite sa nekim sportom, bilo to na vrhunskom ili na rekreativnom nivou. A naravno i samo običan život, bez nekih velikih napora, negativno utječe na nas. Ako ćete živjeti tako naprijed i nećete ništa napraviti za sebe, znači opustiti se na neki način, prije ili kasnije ćete doći u probleme – uhvatit će vas neka bolest, ozljeda ili u glavi više nećete biti pravi.

Pa što onda učiniti, da do svega toga groznoga ne bi došlo. Jedna od mogućnosti je, da se malo zaustavite i svome tijelu priuštite malo pauze ali svi nemaju mogućnost za to, pa je tako potrebno drugo rješenje – jedna od mogućnosti je wellness. Za sve one, koji ga ne poznaju, to su najviše puta neki centrovi, bilo to u pravnim termama ili privatno. Kod njih možete dobiti razne stvari – najviše puta su ti centrovi specijalizirani za masaže, jacuzzije, znači za kupanje, a pored toga mogu ponuditi i razne užitke za vaše lice, saune i puno toga sličnoga.

Koje su sve prednosti takvih wellness centrova i uživanja? Kao prvo, jako je bitno, da možete sve te stvari dobiti na jednom mjestu, što znači, da ćete uštedjeti na vremenu, a danas je vrijeme ionako novac. Odmah nakon vremena, ovdje je vaše zdravlje – kad ćete jednom ići na masažu i vidjet ćete, kako se osjećate nakon nje, sigurni smo, da ćete redovito hodati tamo. Isto tako je i sa saunama i svim ostalim stvarima, koje pozitivno utječu na zdravlje i osjećanje čovjeka. Sve to su stvari, koje bi morao svatko probati, jer u njima se može odlično uživati i pored toga napraviti jako puno za osobno zdravlje!

terme zrece

Odaberite najbolje toplice u Sloveniji

Svake toliko, svatko od nas mora napraviti nešto za sebe, nešto za svoju dušu. Neki iz tog razloga vole opaliti cigaretu, drugi na primjer vole otići na kakvu večeru, a treći obožavaju nešto posve različito. Mogućnosti u čemu uživati imate danas stvarno puno, jer nas praktički na svakom koraku bombardiraju sa raznim reklamama, koje nam mogu poljepšati dan – ali ovdje se morate pitati, što od svega toga je stvarno kvalitetno? Ako tražite nešto stvarno dobro, onda vam je jedna od mogućnosti ona, da odaberete najbolje toplice u Sloveniji. Pitate se koje su to?

Slovenija je država, koja vam na jako malom prostoru može ponuditi jako puno toga, a pogotovo, kad su u pitanju toplice! Jedne od onih, koje vas sigurno neće razočarati su sigurno toplice u Zrečama! Dali ste već nekad bili tamo? Nalaze se u blizini Slovenskih Konjica ili možemo reći, da se nalaze između Maribora i Celja – potražite ih, neće vam biti žao! Kad ćete se jednom odlučiti za njih, onda morate znati, da tamo dobivate stvarno sve u kompletu, sve ono, što traže oni, koji žele stvarno uživati, pa bilo to samo za jedan dan na dnevnom kupanju ili možda za cijeli tjedan, ako ćete se tako odlučiti. Pa pogledajmo što sve vam mogu ponuditi …

Kao prvo, ovdje je sigurno jako bitna cijena – najbolje toplice u Sloveniji imaju cijene, koje su stvarno dostupne svima onima, koji si požele malo relaksacije i uživanja. Odmah nakon cijene valja ispostaviti prekrasne bazene i sve ostalo, što se nalazi kod njih. Pored toga, još je bitno, da se spomenu mogućnosti za druge načine uživanja, a to je hodanje po šumama ili vožnja biciklom po prekrasnim stazama i prirodi. Naime, u blizini Zreča nalazi se Rogla, jako poznato slovensko skijalište, pa ako imate mogućnost, krenite do Rogle, tamo imate što za vidjeti, iako nema snijega!

http://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness/termalni-bazeni

Kako može Crocs djeci poljepšati dan?

Svaki roditelj ima želju, da bi se njihovo dijete osjećalo što bolje, da bi bilo što više vremena nasmijano, te da bi u svemu tome uživalo. Neki roditelji do toga dođu tako, da svome djetetu u ruke stave telefon ili tablično računalo, te imaju tako vremena za sebe za kakav sat ili dva – crtani naprave svoje. Drugi roditelji pak stvari rade malo drugačije – sa svojom djecom rade lude stvari, zabavljaju se, odlaze van, druže se, postaju sa njima dobri prijatelji. Ali da bi tome bilo tako, potrebna je za vaše mališane i dobra obuća, u kojoj će se oni dobro osjećati i uživati. Ako tražite nešto za njih, onda je ovdje svakako Crocs, koji vam može ponuditi mnogo.

Pitate se, kako sa vašim djetetom biti malo lud? Jednostavno – pričekajte prvu kišu, dijete toplo obucite, a na noge mu stavite Crocsove čizmice i idemo, akcija van, skakati i ludovati po vodama, koje je napravila kiša. Nešto takvo mnogi roditelji gledaju samo po televiziji i nikada ne izvedu sa svojim mališanima, ali zašto ne? To je za malene nešto najljepše, nešto jako ludo, gdje se zabavljaju i jako uživaju. Naravno, nije to jedini način – možete vi u toplim danima vašem mališanu na noge staviti neke lagane sandale od ove tvrtke i krenuti van – kad će im noge disati i korak biti udoban, sve će biti kao u snu i uživat će maksimalno!

Ovo dvoje, što samo sada spomenuli, samo su dva načina, kako se možete zabavljati sa vašim djetetom, a načina naravno postoji još mnogo. Malo uključite glavu, zatvorite televizor, pospremite tehnikalije i krenite van. Vani je priroda, vani je sve puno ljepše, a kad ćete se jednom vratiti kući, vaše će dijete biti umoreno, pa će nakon toga zaspati, a vaš će dan biti miran. Znači, ako želite dijete, koje je veselo i koje jako dobro spava, kada je naravno to potrebno, onda sada znate što van treba na njihovim nogama i kamo krenuti i kako ih zabavljati. Probajte, vidjet ćete, da to djeluje!

Kako izvesti trčanje po kiši? Savjetujemo!

Svatko od nas ima neku ljubav, ima neki hobi – jedino se vole družiti sa prijateljima u kafićima, te tamo popiti koje pivo, drugi vole odlaziti na tenis, a u posljednje vrijeme ima sve više takvih, koji obožavaju trčanje. Ako ste i vi jedan od onih, koji su zavoljeli ovaj sport, onda vam je sigurno jako dobro poznato, do kakvog problema dođete, ako ste planirali trening za neki dan pred spavanje, a vani počne padati kiša. Što uraditi u takvim situacijama, pitaju se mnogi? Dali se ipak obuči i otići van na kišu? Ili je možda bolje ostati ispred televizora? Ali ipak postoji rješenje za takvu situaciju!

Znači, ako ste došli na ideju, da bi željeli trčati u kiši, onda morate znati nekoliko stvari. Jako bitno u takvoj situaciji je, da se jako dobro obučete i na noge stavite stvarno dobre tenisice, po mogućnosti one, koje ne propuštaju vodu. Na sebe morate obavezno staviti neku jaknu, koja će zadržati kišu, a pod nju stavite barem još dva sloja obuke – na takav način ćete se zaštititi, a vaše tijelo će možda čak i do kraja treninga ostati toplo i ne mokro! Pored svega ovoga, još je jedna stvar jako bitna – prije nego odete van, dobro se zagrijte – napravite neko rastezanje doma, rastegnite se – na takav način ćete spriječiti mnoge ozljede, do kojih može doći, ako trenirate hladni.

Ali naravno, postoji još jedno rješenje, koje je puno elegantnije, ali za njega vam treba ulaznica za teretanu. U svim teretanama naime imaju staze za trčanje, pa eto, ako vam se ne ide van na kišu, ipak možete spakirati torbu, u nju staviti ručnik, kratke hlače i tenisice i otići na trening. Naravno, mnogi oni, koji vole ovaj sport, bave se sa njime baš iz razloga, da su vani, na zraku, u prirodi – pa eto, sada vi razmislite, što vam je bolje ili da ostanete doma ili da odete van na kišu ili da odaberete zadnje rješenje i odradite suhi trening na stazi u teretani. I kako ste se odlučili?