Месечне архиве: јануар 2020

Usisavači za uredniji dom

Čist i uredan dom veoma je bitan kako biste se kod kuće mogli osjećati ugodno. Čišćenje mnogima ipak nije najdraži posao, a kako bi bio lakši i jednostavniji, važno je imati dobre alate – prije svega, usisavač! U mnoštvu ponuda ponekad je moguće izgubiti kompas, no uz nekoliko trikova lakše ćete pronaći savršen usisavač za sebe.

usisavači

Različiti modeli za različite potrebe

Ako nemate mnogo mjesta u domu, onda su uspravni usisavači savršeno rješenje za vas, jer se lako mogu pospremiti u razne prostore. Ipak, iako ne zauzimaju mnogo prostora, uspravni usisavači nezgodni su jer zbog svoje konstrukcije ne mogu doprijeti do svih mjesta u kući, kao na primjer ispod stola, između namještaja i u uske kutove.
Klasični usisavač multifunkcionalan je, jer njime osim ravne podloge možete doprijeti i do teško dokučivih područja. Ipak, klasičan usisavač može biti pomalo nezgrapan za kretanje u prostoru. Ručni usisavač odličan je dodatak za manji nered, kao, na primjer, za mrvice u blagovaoni i kuhinji ili pepeo, no njime ne možete počistiti dom temeljito. Na kraju, tu je usisavač na vodu, koji je teži od klasičnih modela i nezgrapniji za kretanje, no savršen za dubinsko temeljito čišćenje.

Skupite prljavštinu na jedno mjesto

Osim izgleda usisavača, važno je provjeriti i kako se prljavština koja je usisana prikuplja u usisavaču. S jedne strane, tu su usisavači na vodu, kod kojih se prljavština skuplja u spremnik s vodom, što je najčišća opcija za sve koji su alergični na prašinu. Usisavači s vrećicom druga su najbolja opcija za asmatičare, ali ipak, vrećice je potrebno mijenjati kada se napune, što trebate imati na umu.

Na kraju, tu su usisavači koji nemaju vrećice, već se sva prljavština skuplja u pretincu. Ovakvi usisavači su najjednostavniji za održavanje, jer je pretinac potrebno svako toliko isprazniti, no otpuštaju najveću količinu prašine u zrak prilikom usisavanja, pa nisu idealan izbor za asmatičare.

Provjerite veliku ponudu različitih usisavača ovdje.