Месечне архиве: јун 2019

Pećnica

Pećnica je centar svake kuhinje

Pećnica je jedna od tri glavna dijela koja čine svaku kuhinju, skupa s hladnjakom i sudoperom. Dobra pećnica učinit će kuhanje lakšim, bržim i jednostavnijim. Kvalitetna, dugotrajna i pouzdana pećnica važan je dio kuhinje koji biste trebali pažljivo odabrati!

Dimenzije i načini kuhanja

Dimenzije prije svega ovise o tome koliko prostora imate u kuhinji, ali i koliko često i što kuhate. Bitno je naravno i za koliko ljudi kuhate, pa je imajući to na umu, moguće odabrati izmeðu standardne pećnice volumena od 63 l do 75 l i one kompaktne volumena od 51 l do 53 l.

Osim kapaciteta, još jedan važan odabir je i vrsta pećnice. Uobičajeno je da pećnice imaju gornji i donji grijač, koji omogućavaju konvencionalno pečenje. Ipak, sve su češće i kombinirane te multifunkcionalne pećnice, koje imaju nekoliko desetaka načina zagrijavanja i različite načine termičke obrade hrane, poput kuhanja na pari ili korištenja mikrovalova prilikom pečenja. Takve pećnice omogućavaju vam brže kuhanje, ali i raznovrsnije tipove kuhanja, tako da u svome domu možete uživati u velikom broju različitih, ali uvijek veoma slasnih jela.

Moderne funkcije

Želite li uživati u svim prednostima moderne tehnologije novosti možete pronaći i u svijetu pećnica. Osim što često dolaze s velikim brojem dodatnih funkcija i automatskim programima pečenja, mnoge moderne pećnice danas dolaze i s bazom recepata. Recepti sadrže upute za pripremu i popis potrebnih sastojaka, dok je sama pećnica programirana kako bi što je bolje moguće pripremila hranu.

S druge strane, neke pećnice nude i pečenje na više razina, što znatno štedi vrijeme i utrošenu energiju i odličan je odabir za sve koji se često koriste pećnicama. Programi za odmrzavanje i dizanje tijesta takoðer su pogodni, jer znatno ubrzavaju te procese i olakšavaju pripremu jela, no jedan od najkorisnijih funkcija svakako je brzo predgrijavanje koje omogućuje dostizanje visokih temperatura u samo nekoliko minuta.