Месечне архиве: децембар 2017

Japanke Havaianas za udoban hod ljeti

Ljeti, kada sunce itekako zagrije, mnogi svoju dotadašnju obuću zamijene onom ljetnom – japanke. Tako se najčešće tenisice, cipele i slična obuča mijenja sa sandalama, japankama, itd. Iako postoje brojni komadi obuće koji se mogu nositi ljeti, japanke su omiljena obuća mnogim muškarcima i ženama, a također ih vole nositi i djeca. Vrlo su jednostavnog dizajna, a ujedno su vrlo jednostavne za obuvanje i udobne za nošenje. Sastoje se od gazišta i trake koja ide između prsta i drži ih na nogama. Zbog takvog dizajna, gotovo da imate osjećaj da hodate bosi, a stopala su vam istovremeno dobro zaštićena. Brojni proizvođači ih proizvode, no mnogi imaju svoje favorite. Upravo japanke Havaianas su mnogima omiljene.

havaianas japanke

Modeli za velike i male

Japanke Havaianas su karakteristične i po tome što su dostupne i za odrasle i djecu, kao i da su dostupne za oba spola. Iako su nekada možda smatralo da japanke uglavnom više nose žene, taj trend se danas promijenio i japanke vole podjednako nositi i jedni i drugi. Možda su za to zaslužne i japanke Havaianas zbog svog vrlo atraktivnog izgleda, kao i iznimne kvalitete. Naime, upravo japanke Havaianas mogu se pronaći u mnoštvo različitih boja, ali i uzoraka. Oni koji vole nešto decentnije modele mogu se odlučiti za jednobojne modele koji će lako uskladiti s ostatkom odjeće. A oni koji pak vole nešto življe boje i uzorke, također će imati što izabrati. Dostupne su i japanke Havaianas čije je gazište oslikano raznim zanimljivim uzorcima te sa šarenim trakama koje idu između prsta.

Djeca će također lako pronaći idealni model jer su modeli namijenjeni djeci izrazito atraktivni. Tome svakako doprinose živopisne boje, kao i slike brojnih likova iz dječjih omiljenih crtanih filmova i ostalog. Zbog toga nije rijetkost vidjeti cijele obitelji, od odraslih do djece, kako šetaju i ponosno pokazuje svoje japanke Havaianas.

 

Više različitih vrsta ženskih bicikala

Pogledate li ponudu neke trgovine koja prodaje bicikle, uočit ćete tri osnovne vrste bicikala. To su dječji, muški i ženski bicikli. Pogleda li se pobliže ponuda bicikala iz svake od tih kategorija, muški i ženski bicikli se mogu podijeliti u još nekoliko manjih kategorija. Također, određeni bicikli namijenjeni su za profesionalnu uporabu, odnosno u natjecateljske svrhe, dok su ostali namijenjeni u rekreativne svrhe.

Ženski brdski bicikl

Tri osnovne vrste ženskih bicikala

Ženski bicikli mogu se podijeliti u tri osnovne skupine, ovisno o tipu terena za koji su namijenjeni. Sve žene koje bicikl planiraju koristiti samo povremeno, za vožnju po gradu ili povremeno za neke duže dionice, najzadovoljnije će biti s gradskim biciklom. Riječ je o biciklu koji često posjeduje i razne korisne dodatke, poput blatobrana za vožnju pri mokrim uvjetima, ali i rado viđenu košaricu za namirnice s prednje ili stražnje strane. Što se tiče voznih svojstava, gradski ženski bicikli bit će odlični za većinom kraće vožnje po gradu, ali dobro će poslužiti i za nešto duže cestovne vožnje.

Za žene koje vole duže vožnje po cesti, najbolji izbor su cestovni ženski bicikli. Riječ je o biciklima koji u većini slučajeva nemaju većinu dodataka koje ima gradski, sve s ciljem kako bi bili što lakši. No, upravo zbog toga će duže vožnje po cesti na ovakvim biciklima biti pravo zadovoljstvo.

Žene koje ipak najviše uživaju u vožnji po prirodi, moraju se odlučiti za brdski bicikl, često poznatiji pod engleskim nazivom „mountain bike“. To je bicikl koji također ne posjeduje razne nepotrebne dodatke, ali posjeduje puno bolje amortizere i pojačani okvir. A upravo to je potrebno kako bi bicikl izdržao sve napore na raznim neravnim terenima.

Stoga, prilikom kupnje ženskog bicikla, prvo svakako odlučite po kojem se terenu planirate najviše voziti te tek onda prema tome krenite u trgovinu i odlučite se za jednu od tri osnovne vrste.