Месечне архиве: новембар 2017

Neka trčanje postane omiljena aktivnost

U toplijim mjesecima u godini, često se na ulicama i oko njih može vidjeti jako puno trkača, žena i muškaraca. Neki trče jer uživaju u toj aktivnosti, neki jer žele ostati u dobroj formi, a neki trče i zbog zdravlja. Bez obzira koji im je cilj, za trčanje vam je potrebna kvalitetna obuća, odnosno odgovarajuće tenisice za trčanje. Mnogi tome ne pridaju veliku važnost pa trče u bilo kojim tenisicama koje im dođu pod ruku. No, ako će trčanje biti vaša česta aktivnost, itekako se isplati uložiti i kupiti tenisice za trčanje.

tek v naravi

Razlike između tenisica za trčanje i običnih tenisica

Tenisice za trčanje će nekome na prvi pogled izgledati kao klasične tenisice. I tu neće puno pogriješiti. Izgled je vrlo sličan, ali razlika je u ostalim detaljima. Prije svega, tenisice za trčanje izrađuju se od nešto lakših materijala kako bi tenisice bile što lakše i kako bi se trkači što manje umarali. No, s druge strane, riječ je o materijalima koji su i dovoljno čvrsti kako bi takve tenisice imale dugi vijek trajanja. Budući da pri trčanju tenisice stalno udaraju u tlo, ako bi bila izrađene od materijala slabe kvalitete, raspale bi se vrlo brzo.

Učinkovitije trčanje

Bez obzira da li trčite samo rekreativno ili se pripremate za neko trkačko natjecanje, vrlo je važno da se što manje umarate tijekom trčanja kako biste mogli dulje održavati određeni tempo. A to je upravo ono što će vam kvalitetne tenisice za trčanje omogućiti. Kada trčiti u njima, osjetit ćete koliko su lagane i prozračne te će vam se zbog toga noge puno manje umarati. Najveću razliku uočit ćete ako pokušate trčati određeni broj kilometara u jednom danu s običnim tenisicama, a idući dan s tenisicama za trčanje. U prvom slučaju, osjetit ćete umor puno prije, dok ćete u drugom slučaju imati puno više snage za trčanje zbog manje umaranja.

U Hervisovoj online trgovini pronaći ćeš sve što ti treba. Od majica za trčanje i hlača za trčanje do tenisica za trčanje pa sve do donjeg rublja za trčanje.

Asics patike su mnogima omiljeni komad obuće

Danas na tržištu postoji mnoštvo različitih brendova koji proizvode sportsku opremu, a mnogima od njih su upravo patike najprodavaniji proizvod. Nekada se na tržištu nije moglo pronaći mnoštvo različitih modela patika, no danas je situacija bitno drugačija. Upravo zbog velike potražnje, proizvođači se stalno trude predstaviti nešto zanimljivo, inovativno. A jedan od trendova pri proizvodnji tenisica se svakako odnosi na proizvodnju tenisica za razne namjene. A upravo tvrtka Asics i Asics patike za razne namjene su među vodećim na tom polju.

asics tenisice

Asics – tenisica za razne namjene

Raznolikost Asics patika

Asics patike koje možete pronaći na tržištu razlikuju se po svojoj namjeni. Svakako najveći broj Asics patika odnosi se na one za svakodnevno nošenje, koje su često poznatije i po nazivu „casual“. Radi se o patikama izrađenim od lakših materijala kako bi bile što udobnije za često hodanje, a kako se ujedno i noge ne bi pretjerano znojile.

Svi koji se bave nekim sportom, znaju koliko je bitno imati kvalitetne patike. Tako u trgovinama danas možete pronaći Asics patike za razne sportove, primjerice nogomet. Isto tako, patike za pojedini sport se također razlikuju. Kada je riječ o nogometu, možete birati Asics patike za mali i veliki nogomet. One za veliki nogomet se često nazivaju i kopačke i one s donje strane imaju čepove koji pomažu pri igri na travi. S druge strane, Asics patike za mali nogomet izrađene su od čvrstih materijala, a donji dio im je izrađen od materijala koji sprječava klizanje.

Veliki raspon cijena

Asics patike se, osim po velikom broju raznolikih modela, razlikuju i po cijeni. Asics svake godine na tržište izbacuje mnoštvo novih modela svojih patika te je njihova cijena uvijek visoka. No, s druge strane, starijim modelima se onda često smanjuje cijena pa ukoliko vam nije bitno da kupite najnoviji model, možete po odličnoj cijeni kupiti neki stariji model.