Месечне архиве: септембар 2017

Hoteli u Mariborskom Pohorju za raznolike goste

Hoteli u Mariborskom Pohorju pogodni su za raznolike goste. Pod time se misli na broj gostiju. Dolazite li udvoje, svakako ćete uživati u prilagođenim sobama kao i raznim drugim uslugama za dvoje, poput wellnessa i slično. Ako pak dolazite kao obitelj s djecom, hoteli u Mariborskom Pohorju vam nude i sobe nešto većih dimenzija s više dodatnih ležaja kako bi svima bila udobno. Naravno, u tom slučaju će vaša djeca uživati u raznim sadržajima namijenjenima njima, poput raznih igrališta, animacijskih aktivnosti i ostalog. Dostupno je mnogo hotela u Mariborskom Pohorju, tako da ovisno o onome što vam je bitno, potražite onaj odgovarajući.

Dodatni sadržaji u hotelima

Hoteli u Mariborskom Pohorju nude i vrlo raznolike dodatne sadržaje. Neki gosti posjećuju hotele isključivo zbog odličnog smještaja i odlične gastronomske ponude, dok se neki odlučuju za hotele isključivo zbog raznih dodatnih usluga. Neke od tih usluga uključene su u cijenu smještaja, dok se neke dodatne plaćaju. Primjerice, oni koji se bave sportom i vole ostati u formi i za vrijeme odmora, redovito koriste mogućnosti boravka u hotelskoj teretani ili koriste sportske terene za bavljanje nekim sportom. Oni koji pak vole opuštanje, nerijetko se koriste uslugama wellnessa. A budući da, kao i skijanje, wellness iz godine u godinu postaje sve popularniji, hoteli u Mariborskom Pohorju se trude stalno poboljšavati svoju ponudu. Neki su otišli toliko daleko da su izgradili posebne wellness centre u kojima se nude raznolike usluge.

Blizina skijališta i staza

Hoteli u Mariborskom Pohorju se, osim po smještaju i dodatnim sadržajima, razlikuju po još jednoj važnoj stvari. A riječ je o udaljenosti od nekog skijališta ili staza. A upravo o tome često ovisi i cijena smještaja. Hoteli u Mariborskom Pohorju koji se nalaze u neposrednoj blizini nekog većeg skijališta ili staza su imaju i nešto veće cijene. Tako da svakako obratite pozornost na to prilikom rezervacije, ako vam je to bitna stvar.

Posebnost kardiovaskularnog fitnessa

Od svih vrsta aktivnosti koje spadaju u fitness, neke su ipak puno blagotvornije za zdravlje od drugih. Tako se pokazalo da se bavljenje kardiovaskularnim fitnessom najbolje odražava na naše zdravlje i dugoročno daje najbolje rezultate.

Kardiovaskularna izdržljivost pokazuje koliko nam tijelo može pružiti goriva tijekom fizičke aktivnosti kroz cirkulatorni i respiratorni sustav našega tijela. Kardiovaskularne aktivnosti one su aktivnosti zbog kojih nam se podiže brzina kucanja srca i ubrzava disanje kroz duži vremenski period. Te aktivnosti uključuju plivanje, brzo hodanje, trčanje ili vožnju biciklom. Pojedinci koji se redovito bave upravo ovim aktivnostima fizički su u boljoj formi kada je kardiovaskularna izdrživost u pitanju. Također, bitno je lagano započeti s tim aktivnostima i polako i postepeno povećavati intenzitet kako takav fitness ne bi imao kontra učinak za naše tijelo i zdravlje. Ovakva vrsta kardiovaskularnog fitnesa smanjuje rizik od srčanih bolesti, raka pluća, dijabetesa, moždanog udara te mnogih drugih stanja.

Utjecaj kardiovaskularnog fitnesa na pluća i srce

Srce se mijenja i povećava svoj kapacitet nakon redovite tjelesne aktivnosti. Također, mnoga su istraživanja pokazala da različite sportske aktivnosti različito djeluju na srce. Sve vrste fizičke aktivnosti povećavaju njegovu sveukupnu veličinu, ali svaki oblik fitnessa drugačije djeluje na srce kada su manje promjene u pitanju. Tako će srce nekog veslača dobiti na izdržljivosti, a srce nekog nogometaša na snazi. Izdržljivost srca vidi se u povećanoj lijevoj i desnoj preklijtki, dok se snaga srca vidi u većem povećanju lijeve pretklijtke.

Dok se srce kroz duži period prilagođava na fizičku aktivnost, respiratorni sustav koji uključuje pluća nema toliko veliku mogućnost prilagodbe. Iako se funkcija pluća ne mijenja, kisik koji ulazi u tijelo koje se bavi fitnessom, iskorištava se potpunije i brže nego pluća čovjeka koji se ne bavi fitnessom. Razlike su malene i potrebno je oko stručnjaka kako bi se uočile ove male razlike, ali bavljenje fitnessom ključno je za dobro zdravlje i dug te kvalitetan život.

Helly Hansen – zaslužena zvijezda industrije

Ako ste po prirodi avanturist te se bavite nekim sportom na otvorenom gdje su vremenske prilike nemilosrdne ili nekim vodenim sportom, tada ste zasigurno čuli za Helly Hansen. Ova je tvrtka postala poznata po visokokvalitetnoj odjeći za pojedince koji puno vremena provode na kiši i vjetru ili drugim zahtjevnim vremenskim uvjetima. Kasnije su svome asortimanu pridružili i obuću te su na taj način kompletirali svoju ponudu. To je dovelo do proizvodnje niza kvalitetnih komada odjeće za koju se bez puno razmišljanja odlučuju mnogi diljem svijeta.

Namijenjene za planinare, jedriličare, skijaše i slične, Helly Hansen koristi posebne materijale koji ne propuštaju vodu, vanjski sloj se brzo suši te takvi materijali pružaju mnogo topline. Napravili su opsežna istraživanja te se mnogo uložilo u inovacije kako bi se proizveo materijal takvih odlika i kvalitete. Zbog toga su se vrlo brzo probili na tržištu te pomeli konkurenciju koja nije mogla osigurati taj stupanj izdržljivosti i nepropusnosti materijala.

Helly Hansen cipele, fantastičan spoj udobnosti i sigurnosti

Posebna odlika njihove obuće i odjeće je i velika udobnost. To je posebno bitno za njihove cipele koje su se tek nedavno pojavile na tržištu. Prva cipela koja se pojavila pod Helly Hansen imenom bila je namijenjena za jedriličare. Posebna je bila po tome što je imala đon koji ne klizi te se svaki jedriličar mogao pouzdati u njezinu sigurnost. Osim iznimno efektnog dizajna, bila je napravljena od najkvalitetnijih materijala te je štitila stopala od vode i hladnoće.

Nakon uspjeha sa cipelama za jedriličare, Helly Hansen je pokrenuo cijelu liniju obuće te je ta tvrtka danas vrlo popularna među profesionalcima i amaterima, zapravo, među svima koji se bave fizički zahtjevnim aktivnostima. Sigurnost, pouzdanost i udobnost im je na prvom mjestu. Do sada ih po tome konkurencija nije uspjela ugroziti, a ako se pita korisnike, to se neće tako skoro promijeniti.

helly hansen odjeća