Месечне архиве: јул 2017

Uživajte u noćnom skijanju na Pohorju

Mariborsko Pohorje nosi titulu jednog od najpopularnijih slovenskih skijališta. Stoga, očekuje se da skijanje na Pohorju bude jedno nevjerojatno iskustvo, ali da se uz samo skijanje nude razni drugi skijaški, ali i sadržaji koji nemaju veze samo sa skijanjem. A jedno od vrlo zanimljivih iskustava koje možete doživjeti, ako se odlučite za skijanje na Pohorju, je i noćno skijanje.

Noćno skijanje

Za noćno skijanje potrebna je staza koja je potpuno osvjetljena reflektorima. Mnoga skijališta nemaju takve osvjetljene staze pa samim time niti nemaju mogućnost noćnog skijanja. A Pohorje je otišlo korak dalje te svojim skijašima nudi stazu dugačku čak 10 km namijenjenu noćnom skijanju. To je ujedno i najduža staza takve vrste u Europi te privlači jako veliki broj skijaša svake godine. A mnogi skijaši slažu se da je noćno skijanje itekako posebno i da bi ga svakako trebalo isprobati. Noću su temperature još niže pa i to još bolje pridonosi zimskom ugođaju. A osim toga, skijanje na Pohorju po noći, po stazi potpuno osvijetljenoj, dok je svuda oko vas mrak, zaista će biti doživljaj koji ćete dugo pamtiti.

Oprema za skijanje

Nemate li svoju opremu za skijanje, a došli ste na skijanje na Pohorju, ne morate se ništa brinuti. Bez obzira za koji se skijaški centar odlučili, moći ćete na licu mjesta iznajmiti svu potrebnu opremu. Mnogi koji dolaze tek povremeno na skijanje na Pohorju, opremu isključivo iznajmljuju i ne razmišljaju o kupovinu svoje vlastite. To im se financijski puno više isplati. Naravno, oprema koje se iznajmljuje nije one kvalitete poput one kakvu biste mogli sami kupiti. No, za rekreativne skijaše, oprema koja se iznajmljuje će biti i više nego dovoljna.

Zato bez obzira imate li opremu ili ne, jednostavno dođite na Pohorje i uživajte u raznim zimskim radostima koje vam se tamo nude, sigurno se nećete razočarati.

Uživajte u raznim aktivnostima na skijalištima u Sloveniji

Neke obitelji svake godine imaju problema s odabirom svoje destinacije za odmor. Neki ljeti vole otići u toplije krajeve, okupati se u moru ili se razmaziti u nekim termama, wellness uslugama i slično. Drugi pak radije propuštaju te ljetne radosti i zimi odlaze na skijaške destinacije gdje uživaju u skijanju, sanjkanju i drugim zanimljivostima. Odlazite li u Sloveniju i ako od skijališta u Sloveniji odaberete Roglu, zimi ćete moći uživati u jednom i drugom.

Rogla nudi više od ostalih skijališta

Brojna skijališta u Sloveniji nude jako puno usluga za skijaše, no Rogla je po nečem specifična. Naime, Rogla nudi ono što i svi ostali po pitanju zimskih aktivnosti, od mnoštva različitih staza, odličnog smještaja, brojnih kafića i restorana, no nudi još nešto što će mnogima biti razlog zašto će se zaputiti baš tamo. U neposrednoj blizini Rogle, nalaze se i terme Zreće. Tako odlaskom na skijanje dobivate još i mogućnost da se koristite uslugama termi. U to spadaju nezaobilazni bazeni s termalnom vodom, ali i vrlo veliki izvor raznovrsnih wellness usluga. Svi oni koji već dugo odlaze na skijanje, znaju da unatoč tome što uživaju na snijegu tijekom dana, navečer osjećaju umor. A nema ništa boljeg za liječenje umora od opuštanja tijela u bazenima ili poneke masaže ili odlaska u saunu o sklopu wellness usluga.

Upravo zbog toga, kada se usporede skijališta u Sloveniji, nije ni čudo da Rogla postaje sve češći odabir mnogih skijaša. Tamo možda nećete pronaći vrlo dugačke staze od nekoliko kilometara kao u nekim drugim skijalištima, no mogućnost boravka u termama u neposrednoj blizini će to itekako nadoknaditi. Upravo zbog toga, brojne agencije nude kupovinu turističkih aranžmana koji uključuju boravak u Rogli i termama Zreče, odnosno kartu za oba objekta. Kupovinom takvih paketa ćete dodatno uštedjeti jer nećete morati kupovati pojedinačne karte.

www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Mnogi biciklistički rekreativci su prešli u profesionalce

Mnogi rekreativci su krenuli s vožnjom bicikla iz drugačijih razloga. Neki su se na to odlučili zbog zdravlja, zbog skidanja kila, neki su jednostavno željeli biti u formi, a neki jednostavno vole voziti bicikl i ne razmišljaju o ostalim stvarima. A kod nekih je ta ljubav prema biciklizmu prerasla u nešto više. Pa su tako neki biciklistički rekreativci prešli u profesionalce te sada ujedno i uspijevaju nešto zaraditi od onoga što vole.

Sportski biciklizam

Postoji nekoliko vrsta sportskog biciklizma. Najpoznatiji je cestovni biciklizam. On se uglavnom vozi ulicama gradova koje su za to vrijeme zatvorene za promet. Ovakva vrsta biciklizma privlači i veliki broj gledatelja koji s različitih lokacija u gradu bodre natjecatelje. Neke utrke dugačke su svega nekoliko kilometara i traju svega nekoliko sati. No, postoje i one koje traju nekoliko dana i koje uključuju i odmor. Rezultati ostvareni tijekom svakog dana se zbrajaju te se na kraju dobije konačni pobjednik.

Daleko najpopularnija cestovna biciklistička utrka je Tour de France. Organizira se svake godine i to već više od 100 godina. Nije je bilo samo onih godina u vrijeme Svjetskih ratova. Iako su se u početku natjecali samo francuski biciklisti, zbog ogromne popularosti, danas se na ovoj utrci predstavljaju biciklisti iz svih dijelova svijeta. Samo sudjelovanje na ovoj utrci za mnoge je stvar prestiža i krajnji rezultat je manje bitan. Ukupna udaljenost koju biciklisti prijeđu u nekoliko dana trajanja utrke je preko 3500 km.

Osim cestovnog biciklizma, vrlo atraktivan je i pistovni biciklizam. Biciklisti se natječu u vožnji po kružnim pistama koje su postavljene pod nagibom. Ono što je karakteristično za ovakve utrke su velike brzine koje biciklisti postižu. No, s druge strane, zbog vrlo male udaljenosti između vozača, česti su i sudari. Za ovakve utrke koriste se posebni bicikli, koji su vrlo lagani kako bi se njima mogle postizati što veće brzine.

www.hervis.hr/store/Svijet-sporta/Biciklizam/c/2_rad

Aplikacije za trčanje se prilagođavaju vama

Trčanje spada u vrlo jednostavnu aktivnost, koju možete dodatno unaprijediti korištenjem tehnologije. Budući da danas jako mnogo ljudi posjeduje pametne telefone na koje se mogu instalirati razne aplikacije, bilo je pitanje vremena kada će se na njima pojaviti i aplikacije za trčanje.

Instalacija aplikacija za trčanje

Kao i sa raznim drugim aplikacijama, dostupne su razne aplikacije za trčanje za pametni telefon. Isto tako, ove aplikacije dostupne su i za različite operativne sustave na pametnim telefonima. Dva daleko najpoznatija operativna sustava su Android i iOS, koji se koristi na iPhone uređajima. Za instalaciju aplikacije za trčanje na pametnih telefonima na Androidu, dovoljno je uputiti se u njihovu „Trgovinu Play“ te od tamo preuzeti željenu aplikaciju. S druge pak strane, imate li iPhone, aplikaciju ćete preuzeti pomoću iTunesa.

Odabir aplikacije za trčanje

Zbog velike konkurencije među tvrtkama koje proizvode aplikacije, nerijetko ćete naići na jako mnogo različitih aplikacija za istu namjenu. Isti je slučaj i s aplikacijama za trčanje. Više manje sve rade isto, razlikuju se uglavnom u dizajnu te ponekim dodatnim opcijama. Većina aplikacija za tračanje je besplatna, dok se kod nekih plaća korištenje nekih dodatnih mogućnosti. Ako se po opisu aplikacije i slikama ne možete odlučiti, jednostavno preuzmite aplikaciju za trčanje na svoj pametni telefon i isprobajte ju. Najbolje je isprobati ju u stvarnim uvjetima, odnosno tijekom trčanja. Kada pronađete aplikaciju za trčanje koja vam po svemu odgovara, od dizajna, mogućnosti koje su vam potrebne i slično, nju zadržite, a ostale nepotrebne aplikacije deinstalirajte.

Imajte na umu da za pravilan rad aplikacije morate omogućiti GPS funkciju na pametnom telefonu. Na nekim telefonima je ta opcija uključena automatski, dok ćete ju na nekim uređajima morati ručno uključiti. Ukoliko to ne učiniti, aplikacija za trčanje vam neće ispravno raditi jer se ona oslanja na podatke o lokaciji koje dobiva putem GPS sustava.

Više

Brojni sadržaji hotela u Mariborskom Pohorju

Hoteli u Mariborskom Pohorju specifični su po broju raznolikih usluga koje nude svojim gostima. Nije riječ samo o usluzi smještaja, već o raznim aktivnostima koje su gostima na raspolaganju. No, naravno, kada je riječ o samim sobama, možete očekivati veliki komfor. Većina soba posjeduje sve što bi vam moglo zatrebati, od televizora, klima uređaja, mini bara, wi-fi Interneta i sličnog. Čak i ako vam nešto nedostaje, možete to zatražiti i osoblje hotela će se potruditi da vam ispuni želju.

Sadržaji

Osim same usluga noćenja, hoteli u Mariborskom Pohorju nude i puno više. Prije svega, nude se usluge prehrane, odnosno mogućnosti korištenja jednog ili više hotelskih restorana. Takve mogućnosti birate prilikom rezervacije smještaja te se odlučujete za odgovarajuću kombinaciju. Želite li uživati u potpunosti, odnosno prepustiti kuharima da brinu o vašoj prehrani, možete odabrati uslugu punog pansiona. To znači da imate osiguran doručak, ručak i večeru. Ponuda se razlikuje ovisno o hotelu, ali uglavnom će biti riječ o nekoliko vrsta jela za svaki obrok tako da će i oni najizbirljiviji pronaći nešto za sebe.

Kada je riječ o ostalim uslugama kojima možete kratiti slobodno vrijeme, hoteli u Mariborskom Pohorju imaju što za ponuditi. Svi hoteli u Mariborskom Pohorju nude wellness usluge, a neki, svjesni važnosti i popularnosti tih usluga, otvorili su zasebne wellness centre. Naravno, te usluge wellnessa se dodatno naplaćuju, a ovakve wellness centre mogu posjetiti i oni koji nisu gosti hotela.

Kako ne biste imali problema sa smještajem svojih skija, hoteli u Mariborskom Pohorju nude i posebna, prilagođena spremišta za skije. Kada dolazite u većim grupama to je odlična mogućnost jer u svega nekoliko minuta možete predati svoje skije i nastaviti dalje. Ista stvar je i prilikom preuzimanja skija i odlaska na skijanje. Iako će se te stvari nekome možda činiti beznačajne, uvelike doprinose bezbrižnosti zimovanja.  Provjerite našu ponudu.