Месечне архиве: март 2012

Powercat 2.12 kolekcija u prodaji u Puma Šopu

Proizvođač sportske opreme Puma šop je u prodajni program uvrstio kolekciju Powercat 1.12 koju će nositi fudbalska reprezentacija Italije na idućem Evropskom prvenstvu. Nova kolekcija je nastala na osnovu Speed kolekcije, a uključuje kopačke, dresove, šortseve, rukavice, kostobrane i lopte.

Kopačke (Puma Šop, 110€)

Puma Powercat 2.12 kopačke predstavljaju savršene kopačke za tvrđe podloge. Donose bolju kontrolu lopte, veću snagu i preciznost pri udarcu, zahvaljujući novoj tehnologiji. Jastučići na gornjem delu stopala pojačavaju snagu udarca, dok istovremeno imate odličan dodir s loptom.

Puma komapčke ATTACCANTE GC

Dres (Puma Šop, 70€)

Najnoviji dres italijanskog tima urađen je u retro stilu, sa četiri zvezdice koje označavaju četvorostrukog prvaka Evrope, grbom nacionalnog fudbalskog saveza na levoj i Puminim logotipom na desnoj strani. Uski dresovi imaju trodimenzionalni, reljefni print, izdržljive i rastegljive rukave, te mrežu na zadnjoj strani koja omogućava veću slobodu pokreta.

Šorts (Puma Šop, 40€)

Zvanični šorts italijanske reprezentacije takođe je u prodaji u Puma Šopu. Originalni grb se nalazi na desnoj nogavici, Pumin logotip na levoj, a sam šorts izrađen je od recikliranog poliestera.

Lopta (Puma Šop, 10€)

Kako je trenutno na sniženju, po vrlo povoljnoj ceni možete dobiti idealnu loptu za rekreaciju s prijateljima. Poput lopti iz kolekcije Powercat, i ova je napravljena od termoplastičnog poliuretana s poliesterskom potporom. Kao dugotrajna, lagana, solidna, sa odličnim karakteristikama pri letu, a uz sve to i jeftina, ova lopta predstavlja pravi izbor.

vogel bohinj

Bohinj idealan za zimski odmor

 Zimi na skijanje u Bohinj

Ako tražite gdje biste se zimi odmorili od posla, a uz to imali mogućnost bavljenja zimskim sportovima, Bohinj je pravo mjesto za vas. Bohinj se sastoji od tako zvane Zgornje i Spodnje bohinjske doline, a oko njih nalaze se mnoga skijališta i pruge za skijaško trčanje odnosno nordijsko skijanje. Zbog alpske klime i ugodne nadmorske visine, snijega zimi ima uvijek dovoljno, a uz to zamrzne i Bohinjsko jezero, te tako nudi ogromnu površinu leda gdje je omogućeno klizanje.

vogel bohinj

Skijališta u blizini

Bohinj ima u blizini puno skijališta koja će zadovoljiti sve vrste skijaša. Skijaški centar Vogel prostire se od 569 – 1800 metara nadmorske visine na18 km skijaških pruga in8 km pruga za nordijsko skijanje. Dostupan je gondolom i primjeren tako za početnike kako i za iskusnije skijaše. Tu su i skijalište Senožeta, Soriška planina, Biatlon centar Pokljuka i ostali. Neki od njih nude i noćno skijanje sa osvijetljenim stazama.

Dok ne skijate, odmarajte

Kada vam je dosta skijanja odmarajte u jednom od mnogobrojnih bazena ili sauni. Bohinj je pun hotela koji nude raskošnu i udobnu atmosferu, gdje se možete potpuno opustiti i na kratko zaboraviti posao koji vas čeka kod kuće. Pođite na šetnju oko Bohinjskog jezera i uživajte u zanimljivoj prirodi, koju vam Bohinj nudi u zimsko doba. Opustite se i nadišite se svježeg alpskog zraka.

izlet bohinj

Jeste li za izlet u Bohinj?

Kako stići u Bohinj

Kada planirate izlet u Bohinj, ustanovit ćete da do njega možete stići na više načina. Ako na put krenete automobilom, morate proći Ljubljanu i Kranj, te preko Bleda stižete u Bohinj. Za prijevozno sredstvo možete odabrati i vlak, koji će vas dovesti sve do sela Bohinjska Bistrica, a od tamo jednostavno sjednete u taksi ili na autobus. Autobusi voze i iz drugih gradova, tako da je Bohinj dosta dobro prepleten linijama međugradskog prometa. A ako vam je najlakše putovati avionom, sletite u Ljubljani i uhvatite autobus u zračnoj luci Jožeta Pučnika.

izlet bohinj

Gdje prespavati

Velika većina odluči prespavati u blizini Bohinjskog jezera. Istina, da je jezero jedno najljepših u tom dijelu Europe, no Bohinj nudi više od toga. Od donjeg dijela bohinjske doline pa sve do strmih Julijskih alpa možete pronaći turističku ponudu koja će vas oduševiti u svako doba godine. Na rubu Triglavskog narodnog parka nalazi se Park Hotel Bohinj, koji je prvi i za sada još jedini eko hotel visoke kategorije na tom području.

Čime zapuniti slobodno vrijeme

Par koraka od Bohinjskog jezera nalazi se lanac hotela Zlatorog, koji nude mogućnost kvalitetnog odmora u prirodnoj okolini, brojne sportske aktivnosti i relaksaciju u mnogobrojnim bazenima i saunama. Bohinj je poznat i kao centar poslovnog događanja. U raskošnom ambijentu hotela održavaju se seminari i konferencije, dok poslovni dio vašeg putovanja možete spojiti sa svježom alpskom okolinom i raznim aktivnostima na otvorenom.

puma

Puma v1.11 Spid (Speed) program dostupan u Puma Šopu

Nakon puštanja u prodaju v1.11 ljubičasto-žutih kopački sredinom prošle godine po ceni od 55 do 190€, u Puma Šopu su se pojavili i ostali delovi odeće iz ove kolekcije. Neki od poznatih fudbalera, poput Aguera, Loika i Falkaa, već koriste v1.11 Spid program. U proizvodnji je korištena poslednja tehnologija kako bi se osigurala lakoća, dobra ventilacija, te omogućila sloboda pokreta na terenu i treningu.

puma

Sportska majica (Puma Šop, 20€)

Sportska majica sa performansama koje bi trebalo da vam omoguće lakši i brži trk. Mreža s prednje strane omogućava vam bolje prozračivanje u toku treninga, a u njoj je utisnuta oznaka serije, „v1.11”, kao i Pumin logotip.

Šorts (Puma Šop, 20€)

Vezeni šorts iz ove kolekcije dizajniran je tako da omogući što bolje kretanje na terenu, sa mrežom sa strane, za bolje prozračivanje. Oznaka Pume se nalazi na levoj nogavici, a logotip serije v1.11 na desnoj nogavici. Sa širokim džepovima i elastičnim pojasom, ovakav šorts je savršen i za trening i za druženje s prijateljima u kućnoj atmosferi.

Lopta (Puma Šop, 12€)

Za obično dodavanje u parku, ili pak za ozbiljniji turnir, v5.11 lopta je dizajnirana da omogući brzinu. Ova loptu za rekreaciju napravljena je od termoplastičnog poliuretana s poliesterskom podrškom, dok je šav takav da loptu čini mekanom na dodir, solidnog oblika i sa dobrim karakteristikama pri odskakanju i letu.

Bohinj pun aktivnosti

Na planinarenje u Bohinj

Ako volite planinarenje, a dosadno vam je hodati po planinama u blizini vašeg doma, otiđite u Bohinj. Tamo vas čeka puno staza za šetnju, planinskih i tematskih putova i pruga za nordijsko hodanje. Ako pogodite pravo doba godine i u Bohinj dođete na dane planinarstva, imat ćete i puno društva. Za vrijeme dana planinarstva u Bohinj stižu turisti iz svih strana, kako bi hodali po Bohinju i divili se prirodi.

Sjednite na bicikl ili možda čak na konja

Bohinj je također poznat po biciklističkim stazama, a bicikl možete iznajmiti skoro u svakom malo većem selu. Postoji i mnogo turističkih tura po brdima i planinama uz bohinjske doline i oko Bohinjskog jezera. Ako se oduševljavate gorskim stazama i uživate u vožnji biciklom, onda je Bohinj pravo mjesto za vaš aktivni odmor. Kada vam se ne da sjesti na bicikl, probajte sjest na konja. U jahanje se ne mora ulagati toliko energije kao u gorsku vožnju biciklom, pa je to više za one koji uživaju u životinjama i prirodi nego u samom sportu.

Ribolov i vodeni sportovi

Ribolov u Bohinju poseban je doživljaj. Bohinj nudi ribolov u tri izvanredna revira sa mogućnošću stručnog nadzora i najma opreme. Za vožnju po jezeru možete iznajmiti kajak ili kanu, a ako imate pomanjkanje adrenalina otiđite na rafting, kanjoning i hidrospeed.

najk patike

Najk patike – gde kupiti?

Prodaja sportskih patika predstavlja veliko tržište, pa je jasno da neki sumnjivi prodavci žele zaraditi prodajom lažnih i izmenjenih patika poznatih robnih marki. Ukoliko tražite autentične Najk patike i drugu Najk robu, najbolje je ići na sigurno. U tekstu ispod navešćemo nekoliko internet stranica i prodavnica koje su ovlaštene za prodaju originalnih Najk patika, uključujući i one retke.

najk patike

NIKE ZOOM KOBE VII SUPREME

Najk patike na internetu

Najveći izbor Najk patika, naravno, naći ćete na oficijelnoj Najk stranici – www.niketown.com. To bi trebalo da bude prvo mesto na kom tražite najnovije i originalne Najk patike. Ukoliko zaista volite Najk robu, svideće vam se i opcija Nike iD, gde možete izmeniti patike u skladu sa svojim željama: birajte boju, materijal, ili čak dodajte svoje ime. Željeni dizajn potom sačuvate i naručite. Pored zvanične stranice, postoji još stranica koje prodaju originalne Najk patike:

www.zappos.com
www.eastbay.com

Unikatne i retke Najk patike

Navedene internet stranice su odlične za kupovinu najnovijih Najk patika, ali ako tražite unikatne patike, ili patike koje su proizvedene u ograničenim količinama, pogledajte neku od sledećih stranica. Pouzdane su i prodaju samo originalne patike.

–          www.instyleshoes.com: Iako orijentisana pre svega na Air Jordan patike, ova stranica ima veliki broj retkih, unikatnih, ili patika iz ograničenih izdanja. Osim toga, na ovoj stranici imate i mnogo informacija o falsifikovanim patikama, uz savete kako da ih prepoznate

–          www.pickyourshoes.com: Ova internet prodavnica se može pohvaliti timom eksperata i kolekcionara koji proveravaju autentičnost patika, pa kao takva, predstavlja pouzdan izvor.

bohinj

Općina Bohinj jedna je većih u Sloveniji

Općina Bohinj ustanovljena je 1994

Općina Bohinj ustanovljena je 4.10. 1994 godine i mjeri 333,7 km2. Razdijeljena je na 10 katastarskih općina i sadrži 24 manjih naselja ili sela. Upravni centar nalazi se u Bohinjskoj Bistrici, gdje se nalazi sva općinska infrastruktura. Po svojoj veličini, općina Bohinj spada među najveće općine u Sloveniji. Većina naselja leži u Bohinjskoj kotlini, koja dijeli Zgornju Bohinjsku dolinu i Spodnju Bohinjsku dolinu.

bohinj

Populacija je u konstantnom padu

Bohinj po statističkom podatku iz 2004. godine ima 5277 stanovnika, od toga 2559 muškaraca i 2718 žena. Taj omjer je jako sličan slovenskom nacionalnom prosjeku, dok je sam broj stanovništva već više godina u laganom padu. Prosječna starost muškaraca je 38 godina, a žena 43. Prosječna starost stanovništva Bohinja, koja iznosi 40,5 godina, je za jednu godinu viša od nacionalnog prosjeka. Gustoća stanovništva je 16 na km2.

bohinjsko jezero

Bohinj i gospodarstvo

2002. godine Bohinj je bio dom za 86 poduzeća koja su se bavila drvnom, metalnom građevnom, tekstilnom i tehničkom industrijom. Više od 200 malih poduzetnika bavi se različitim oblicima djelatnosti. Bohinj povezuje sa svijetom i željeznička linija, zvana Bohinjska pruga, koja povezuje Beč i Trst. Izgrađena je davne 1906. godine. Nekad je pruga bila ključna za razvoj turizma, koji je i danas primarna i najveća djelatnost u Bohinju. Za vrijeme zimske i ljetne turističke sezone, stanovništvo Bohinja gotovo se udvostruči.

Najpopularnije Puma patike

Bilo da ste zaljubljenik u sportske patike, ili su vam samo potrebne patike za trčanje, znate da su Pumine patike dobar izbor. Kombinujući udobnost i funkcionalnost s modom, Puma je uvek pri vrhu liste želja. U tekstu ispod su navedene neke od najboljih Puminih patika.

 1. Puma „Speed Cat” patike
  Kada pomislite na Puma patike, verovatno se najpre setite uvek popularnih „Speed Cat” patika, kao jedne od Puminih klasičnih patika. Dizajnirane za svakodnevno nošenje, dolaze u nekoliko zanimljivih kombinacija boja, sa kožnim vrhom.

  Puma Speed Cat

 2. Puma „Roma fader” patike
  Klasične patike iz šezdesetih godina su ponovo proizvedene, ali sa modernim elementom: trobojnom trakom u kojoj se prelivaju boje. Ove patike su među najčešćim izborima zaljubljenika u Puma patike.
 3. Puma „California” patike
  Koliko god da ime „California” odgovara ovim patikama, odlično bi im pristajalo i ime „Vesele osamdesete”. Retro patike sa elementima koje podsećaju na osamdesete godine, sa kožnim vrhom.Puma California
 4. Puma „The Suede” patike
  „The Suede” su patikeza svakodnevno nošenje, a dostupne su u mnogo različitih boja. Prvi put su proizvedene 1968. godine, imaju onaj „šmek” prošlih vremena, ali su i pored toga vrlo moderne. To ih, verovatno, i čini jednim od Puminih klasika.Puma The Suede
 5. Puma „K – street” patike
  Savremenija verzija popularnih „H – street” patika, kombinuju osobine patika za profesionalne atletičare sa modernim stilom. Dolaze u nekoliko različitih boja, a ako su vam po volji atletske patike, ove ćete obožavati.
adidas porsche design

Luksuzna sportska oprema u Adidas Šopu

Poslednja linija opreme za skijanje izašla je u desetoj sezoni saradnje Porše dizajna i Adidasa kao debi Porše dizajna na polju izrade zimske odeće. U svom debiju, Porše dizajn i Adidas su kombinovali vrhunsku tehnologiju sa elegantnim stilom da osiguraju zaštitu, tehničke performanse, kao i moderan izgled na najzahtevnijim skijaškim stazama i nepristupačnim terenima.

adidas porše dizajn

Jedan od glavnih delova nove kolekcije je skijaška jakna, koja je precizno izrađena iz prozračnog, dvoslojnog, vodootpornog i materijala otpornog na vetar, sa dobro pokrivenim šavovima. Jakna ima vodootporni rajsferšlus s pokrivačem koji omogućava sigurnu zaštitu od oštre zime. Iznutra je materijal onemogućuje odlazak toplote, pa vas drži zagrijanima, a dobijate i kapuljaču, te ušivenu skijašku masku. Ispod ruku se nalazi rajsferšlus za provetravanje, a dobijate i uređaj za pomoć u slučaju lavine, unutrašnji džep za reprodukciju zvuka sa izlazom za slušalice i uzicu za mobilni telefon. Pored toga, ZipIn jakna iz kolekcije se može prikopčati na ovu skijašku jaknu za dodatnu toplotu na ekstremnoj hladnoći.

Pantalone iz ove linije idu u paru s jaknom za potpunu zaštitu u planini. Takođe su otporne na vetar i vodu, sa prozračnim, zaštitnim omotačem koji štiti od trošenja materijala. I u pantalonama se nalazi uređaj za pomoć pri lavinama i zaštita za kolena. Na raspolaganju je titanijumsko bela i boja prirodnog kamena.

Porše Dizajn kolekcija za zimu je dostupna u Adidas Šopu, Porše Dizajn Šopovima, kao i u drugim bogato opremljenim prodavnicama.