Zašto posetiti Bled u Sloveniji? сеп23

Tagovi

Vezani clanci

Zašto posetiti Bled u Sloveniji?

BledBled je jedno od najpoznatijih turističkih mesta u Sloveniji, upravo zbog Bledskog jezera koje ga krasi. Posećivala su ga i dinastija Karađorđevića, a i Tito. Osim prirodnih lepota, u današnje vreme mnogo je toga što možete videti u mestu Bled.

Bledsko jezero

Bledsko jezero je nastalo tektonskim poremećajima nakon poslednjeg ledenog doba, i kasnije kada se topio led, kotlina se punila vodom. Dugačko je 2120 m, a široko 1380 m. Na Bledskom jezeru je osim plivanja moguće i baviti se drugim znanimljivim sportovima. Moguće je, na primer, voziti se kanuom, kajakom, ali se isto tako praktikuju i neki od novijih adrenalinskih sportova kao što je hydrospeed, i još mnogi drugi.

Gde odsesti u Bledu?

U Bledu postoje brojni hoteli, apartmani, pansioni, koji odgovaraju različitim posetiocima. Kvalitet varira. Ukoliko želite, pruža vam se mogućnost i da odsednete u hotelu sa pet zvezdica – Hotel Grand Toplice, ali tu su svakako i druge brojne mogućnosti. Vaš izbor može biti i kamp.

Drugi razlozi?

Drugi razlozi da posetite Bled, pored toga što imate mogućnost da vidite Bledsko jezero i imate gde da odsednete, jesu i to što se Nacionalni park Triglav nalazi u neposrednoj blizini Bleda, što imate mogućnost da vidite netaknutu prirodu, što postoje i mnogobrojna kulturna dešavanja, kao i mnoge druge znamenitosti koje su vredne ogleda. Ne čudi što je Bled popularan i zimi i leti, jer postoje i skijališta u blizini, a organizuju se i mnogi drugi zimski sportovi.

Konačno, osim što je priroda očuvana i vredna posete, ljudi su je učinili još boljim mestom za odmor i posetiocima danas nude mnogo toga za zabavu ili opuštanje.