Tagovi

Vezani clanci

Tko sve može prakticirati trčanje? Svi, mladi i stari!

 

Često među ljudima možete čuti, da oni ne mogu igrati nogomet, da oni ne mogu sa prijateljima na tenis – razloga za sve to ima stvarno puno, neki su stvarni, a opet drugi potpuno izmišljeni. Kad sve to čujete, postavite si pitanje, dali opšte postoji koji sport, sa kojim se mogu baviti stvarno svi? Naravno, da postoji, a to je trčanje! Sa njime se mogu baviti djeca, sa njime se mogu baviti svi oni, koji hodaju u školu ili na posao, a naravno, sa njime se mogu baviti i svi oni, koji su već u penziji. Ne vjerujete? Samo malo dobre volje je potrebno i stvarno može svatko, sve!

Ako krenemo od onih najmlađih – djeca vole trčanje, djeca se mogu sa njime baviti bez problema. Ako vi sami ne volite ovaj sport, predlažemo, da vaše dijete odvezete u neki atletski klub, da bi tamo izvodio treninge jednom, dva ili više puta na tjedan. Vaše će dijete na takav način razvijati svoje motoričke sposobnosti, a kad dođe doma iz treninga, stvarno će od umorenosti samo još pasti u postelju i zaspati. A nekako tako je i kod nekoliko starijih – naravno, svi oni, koji hodaju u osnovnu školu, srednju ili još dalje, mogu trenirati atletiku ili pak sami za sebe otići u neku šutu i tamo skupljati kilometre u kakvim dobrim Nike, Adidas ili Ascics tenisicama!

Sada, kad smo prošli kroz sve ove mlade noge, dolaze na red i nekoliko stariji – svi oni, koji još hodaju na posao ili oni, koji su već u penziji. Naravno i svi oni se mogu baviti sa tim sportom, ako im noge i zdravlje to omogućuju. Sve što vam treba je nekoliko slobodnog vremena, nekoliko lagane sportske opreme i tereni za uživanje. Kad ćete jednom probat i početi, nekako više nećete željeti stati, jer ovo je sport, koji će vas tako jako potegnuti unutra, da bez njega više nećete moći živjeti – ako ne vjerujete, onda probajte nekoliko puta i vidjet ćete!