Архиве ознака: zrece

Opustite se u toplicama

Mnoge obitelji, pogotovo one s djecom, često traže zaniljiva odredišta na kojima bi sa svojom djecom provela kvalitetno vrijeme. Pod time se misli da zabavu u kojoj mogu uživati djeca, ali i njihovi roditelji. Ponekad se teško sjetiti kako to ostvariti, no toplice su uvijek jedan od dobrih izbora.

Toplice pružaju zabavu i djeci i roditeljima

Toplice se danas itekako razlikuju od onih od prije nekoliko godina. Prije se pod pojmom toplica uglavnom podrazumijevalo mjesto na kojem se može uživati u kupanju u svega nekoliko bazena. Bila je riječ o bazenima koju posjetiteljima nisu pružali ništa više od mogućnosti kupanja. Isto tako, ponuda bilo kakvih dodatnih usluga je bila svedena na minimum.

Danas je situacija bitno drugačija. Na prvi spomen toplica, vjerojatno će prva asocijacija biti razni zanimljivi bazeni, nepravilnih oblika, s raznim prskalicama, toboganima i slično. Upravo zbog tih dodataka, djeca naprosto obožavaju toplice. No, roditelji također vole odlazak u toplice jer se i za njih mogu pronaći razni sadržaji. Bazeni nešto veće dubine omogućavaju im nesmetano plivanje, a i mogu uživati u brojnim dodatnim uslugama, poput raznih wellness tretmana.

Jeftinije obiteljske karte

Mnoge toplice naplaćuju ulaz po svakoj pojedinačnoj osobi, s time da su karte za djecu uglavnom jeftinije. Isto tako, toplice se razlikuju i po dobi iznad koje djeca plaćaju ulaz. Primjerice, neke toplice djeci do 5 godina osiguravaju besplatan ulaz, dok je u nekim toplicama ta granica postavljena na 6 godina. Isto tako, neke toplice imaju i posebno prilagođene pakete obiteljskih ulaznica. Riječ je o paketu koji uključuje ulaznice za oba roditelja zajedno s jednim djetetom ili više djece. Kada se zbroji cijena ulaznica u ovom paketu, ona je manja od pojedinačne kupovine ulaznica za odrasle i djecu. Stoga, kada posjećujete neke toplice, svakako provjerite da li u svojoj ponudi imaju takve pakete kako biste uštedjeli.

Terme u Sloveniji su popularne i izvan granica

Terme u Sloveniji već su dugo vremena omiljena destinacija brojnih Slovenaca. No, zbog atraktivnosti, sve više ljudi posjećuje terme u Sloveniji i iz drugih zemalja. Među stalnim gostima su i oni iz Hrvatske koji, iako postoje i terme u Hrvatskoj, često radije odlaze u terme u Sloveniji. One za relativno pristupačnu cijenu nude odličan omjer uloženog/dobivenog stoga i ne čudi porast broja gostiju iz godine u godinu.

Aranžmani u turističkim agencijama

Mnogi se možda ne bi ni sjetili odlaska u neke terme u Sloveniji da nisu vidjeli ponude u turističkim agencijama. Brojne turističke agencije tako surađuju s nekim termama u Sloveniji te nude posebno prilagođene pakete, koji nerijetko uključuju višednevni smještaj, ulazak na bazene te neke od dodatnih wellness usluga.

Ovakva kupovina uglavnom sadrži i određeni popust pa ćete kupovinom takvih aranžmana uštedjeti više nego pojedinačnom kupovinom tih usluga. Ponekad ti aranžmani sadrže i prijevoz do određenih termi tako da uplatom takvih aranžmana ne morate o ničemu brinuti, morate se samo pojaviti i uživati.

Terme Zreče su jedne od najpopularnijih

Kada je riječ o popularnim termama u Sloveniji, onda bi terme Zreče svakako bile jedne od njih. Ove terme su iznimno popularne i zbog svoje lokacije. Nalaze se vrlo blizu skijališa Rogla koje je zimi puno turista. Vrlo veliki dio tih turista slobodno vrijeme koristi za boravak u ovim termama. Zbog toga, terme Zreče spadaju u rijetke terme u Sloveniji koje imaju jako veliki broj gostiju u svim godišnjim dobima. Naravno, bitno je napomenuti da je zimi moguće koristiti samo unutranje bazene. No, ono što je također dostupno tijekom cijele godine su wellness usluge, a to je upravo razlog zbog čega se i brojni skijaši s Rogle zimi spuštaju do termi Zreče. Wellness usluge su vrlo raznolike i mnogi terme Zreče posjećuju upravo zbog tog aspekta.

Više na našoj strani.

Toplice u Sloveniji za sve uzraste

Toplice iz godine u godinu povećavaju svoju ponudu kako bi se na neki način nametnule pred konkurencijom koja je vrlo jaka. Toplice u Sloveniji nisu izuzetak. Iako je Slovenija površinom nešto manja država, ipak nudi respektabilan broj toplica. A upravo njihov sadržaj je ono što ih može izdvojiti od konkurencije.

Zabava za sve uzraste

Toplice u Sloveniji su popularne među populacijom raznih uzrasta upravo zbog raznolikosti sadržaja. To znači da će svi uzrasti, od djeca pa do onih najstarijih pronaći neke zanimljivosti u toplicama. Tako toplice u Sloveniji djeci nude razne prilagođene bazene, od onih potpuno plitkih za one koji još ne znaju plivati pa sve do onih nešto dubljih. Parovi će također uživati u toplicama u Sloveniji jer imaju mogućnost korištenja raznih wellness usluga koji su namijenjene upravo njima. To uključuje razne masaže, zajednička kupanja u jacuzziju i slično.

Toplice u Sloveniji također nude i razne bazene s masažnim svojstvima. Tako neki bazeni imaju posebne otvore na koje povremeno pod jakim pritiskom izlazi voda i boravak ispred tih otvora pruža odličan osjećaj masaže. Takva masaža može otkloniti brojne bolove u tijelu i često se u tim bazenima mogu vidjeti osobe starije životne dobi.

Ono što se može pronaći u gotovo svim toplicama u Sloveniji su tobogani raznih vrsta. To je jedan od dodataka koji obožavaju i mladi i stari. Djeca mogu uživati u toboganima nešto manje visine, dok će odrasli uživati u nešto višim toboganima. Neki su duži, neki kraći, ali svi su podjednako zanimljivi. U nekim toplicama moguće je pronaći i tobogane koji će vam pružiti pravo adrenalinsko iskustvo. Riječ je o toboganima gdje ćete prilikom spuštanja postići velike brzine i definitivno se neće svatko usuditi spuštati po tim toboganima. No, kad steknete dovoljno hrabrosti i spustite se, vjerojatno ćete će poželjeti spustiti još mnogo puta.

Svake terme u Sloveniji su posebne na neki svoj način

Svi oni koji vole uživati u životu i isprobavati nove stvari, trebali bi posjetiti različite terme u Sloveniji. Za razliku od klasičnih toplica čije usluge se uglavnom baziraju samo na kupanju u bazenima, terme u Sloveniji nude i puno više od toga. Izbor termi u Sloveniji je jako velik, a u nastavku pročitajte samo kratak opis što nude neke od njih.

Terme Zreće

Pitate li ljude koji žive u Sloveniji koje terme u Sloveniji su im najdraže, mnogi će vam odgovoriti da su to upravo terme Zreće. Nalaze se u Pohorju i smještene su na odličnoj lokaciji. Naime, na svega oko pola sata vožnje, na nadmorskoj visini od 1517m, nalazi se skijaški centar Rogla. Mnogi posjetitelji zimi kombiniraju terme Zreće i skijaški centar Roglu pa usred zime uživaju u skijanju, a kasnije se opuštaju u bazenima i wellness uslugama koje nude terme Zreće. Ljubitelji kupanja će uživati jer terme Zreće nude čak 1600m2 vodenih površina.

Terme Čatež

Ove terme u Sloveniji nude jedan od najvećih vodenih parkova u Europi sa čak oko 12 000m2 vodenih površina. U ovim termama pronaći ćete mnoštvo bazena za sve generacije, brojne tobogane i atrakcije za one mlađe, ali i one starije. Budući da imaju otvoreni i zatvoreni dio, posjećene su tijekom cijele godine. U okolici se nalaze mnogi hoteli, apartmani, ali i neke jedinstvene smještajne jedinice. Primjerice, možete se smjestiti u Indijanskom selu i boraviti u šatoru ili u Gusarskom zaljevu te uživati u jednoj od prekrasnih kućica na jezeru.

Terme Olimia

Tražite li neke terme u Sloveniji koje imaju odličnu wellness ponudu, onda je ovo odličan izbor. Uz mnoštvo bazena, ove terme imaju bogatu wellness ponudu, a najpoznatiji su po brojnim saunama. Okoliš je ljeti prekrasan, sve je puno zelenila i šuma pa će vam boravak u ovim termama u Sloveniji zasigurno dugo ostati u sjećanju.

terme zrece

Povedite djecu u terme – Slovenija ih ima mnogo!

Svaki roditelj, koji ima dijete, obožava onaj trenutak, kad mališani imaju osmjeh na licu. Do toga osmjeha najviše puta dođete tako, da im ponudite nešto lijepo, nešto što vole i što ih veseli i kupanje je sigurno jedna od onih stvari, s kojom možete razveseliti svakog mališana! Kad govorimo o kupanju, onda zapravo nemamo u mislima domaću kadu, jer svi mi znamo, da se ipak nađu djeca, kaj baš i ne vole vodu i kupanje, kad je domaća kupaona u mislima. Znači, da bi došli do veselja i osmjeha, morat ćete na put, a tu vam predlažemo, da povedete vašu djecu u kakve terme – Slovenija ih na primjer ima jako puno, a neke od njih su stvarno vrhunske!

Sada ste se sigurno zapitali, zašto smo vam predložili baš Sloveniju? Odgovor je jednostavan – ako želite stvarno nešto dobro i nešto novo, što će razveseliti vaše mališane, onda im dajte nešto više, dajte im neki izlet, dajte im sve u kompletu. Ako ćete ih na primjer povesti u terme Zreče, onda smo sigurni, da ćete dobiti puno toga i još više! Za početak su tu mnogi prekrasni bazeni, s odličnom vodom, gdje će se vaša djeca, a naravno i vi, s veseljem kupati, pored toga ćete tamo dobiti i odličnu hranu, koju baš i ne možete dobiti u svim termama, a ako vam sve to još nije dosta, onda možete dalje!

Pitate se kamo dalje? Kad ćete odraditi dan u termama Zreče u Sloveniji, onda možete još malo na kakvu šetnju. Ne daleko od njih, ako krenete po cesti prema gore je Rogla! Tamo se nalaze prekrasne šume, livade i krave na njima – sve skupa izgleda stvarno dobro i ako želite, da se vaši mališani prije spavanja još malo opuste u prirodi, onda sada znate, kamo ih povesti. Za kraj samo još to – sav taj komplet, kojeg smo sada spomenuli ima svoju cijenu, ali ne brinite – ona nije visoka!

Veče

terme zrece

Posjetite wellness, Slovenija je idealno mjesto za to!

Koliko puta ste već razmišljali o tome, da bi možda krenuli u kakvu kvalitetnu saunu ali imate problema s time, da se u domaćoj sredini ne osjećate baš najbolje? Ako je tome tako, onda morate potražiti neko mjesto, gdje vas nitko ne pozna – to je jednostavno rješenje! Isto tako je i sa svima onima, koji na primjer traže kvalitetnu masažu tijela, lica ili čega drugoga – i za sve to postoje rješenja, ako ih samo poželite! Naravno, ljudi se žele opuštati na mnoge načine ali imaju jedan problema – nemaju pojma, kamo bi išli, da bi se tamo dobro osjećali! Ako imate i vi taj problem, onda čitajte dalje, jer ćemo vam ga riješiti!

Ako ste se našli u prvim redovima i zanima vas, kako doći do rješenja, onda vam moramo reći, da morate posjetiti kakav wellness – Slovenija na primjer je idealno mjesto za to! Po jednoj strani, je ova susjedna država dosta mala ali kad dođemo do tih usluga, jako dobro razvijena, pa će vam tako biti puno lakše, ako vam predložimo kakav wellness centar u Sloveniji – na primjer jedan takvih vrlo kvalitetnih je onaj, kojeg imaju u termama Zreče. Ako do danas još niste čuli za njih, sve nam je jasno – to su jedne manje terme, koje imaju već dugu tradiciju. Ako još niste bili kod njih, morate ih posjetiti, neće vam biti žao!

Kod njih stvarno možete dobiti jako puno toga – idealno rješenje vam je sigurno, da uzmete u ovim termama kakav vikend paket, povedete sa sobom svoju voljenu osobu i doživite prekrasne dane na odličnoj lokaciji. Pored sauni, bazena i masaža, tu je i prekrasna priroda, koju ćete dobiti, ako ćete se provozati kakvih dvadesetak minuta do vrha Rogle – to vam je jedno od odličnih skijališta, a u ljetnim danima odlična destinacija za sve one, koji vole planinarenje! Provjerite i uvjerite se!

http://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness

terme zrece

Posjetite wellness! Slovenija ih ima mnogo!

Slovenci su jedan od naroda, koji u ljetnim danima na veliko dolaze na Hrvatsko more. Pa zašto onda ne bi i mi Hrvati tu i tamo otišli do njih, da bi uživali i imali se lijepo? Ako do danas još niste razmišljali o tome, onda evo vam ideje – posjetite kakav wellness, Slovenija ih ima mnogo! Za sve one, koji još ne poznate svih prednosti, koje on donosi, napisat ćemo ih u sljedećim redovima, a na kratko bi se vrlo jednostavno moglo reći, da ćete sa jednim takvim posjetom, za duže vrijeme biti preporođeni, znači, da ćete puno napraviti za svoje zdravlje, tijelo i naravno, za osobno zadovoljstvo!

Idemo po redu – velika većina wellness centrova u Sloveniji nudi slične stvari, a jedna od njih je i masaža vašeg tijela. Tih različitih masaža danas postoji stvarno puno ali bitno je samo to, da odaberete ono, za koju mislite, da će vam najviše odgovarati. Kad ćete jednom probati jednu masažu, vidjet ćete, kako pozitivno to utječe na vaše tijelo. Osjećat ćete se puno bolje, vaši mišići neće više biti napeti, pa će i vaše kretanje kroz dan biti puno bolje. Naravno, nije samo masaža ono, što ćete dobiti u tim centrovima – odmah nakon masaže, naša je preporuka, da posjetite i saune. I za njih vrijedi, da jako dobro utječu na zdravlje, pa zašto onda ne bi to iskoristili?

Ako do danas još niste bili u nijedni sauni, onda će vam prva posjeta i sva ta golotinja biti malo neugodna ali ne brinite, svi tamo se osjećaju isto kao vi. U onom trenutku, kad ste tamo, morate samo odmisliti druge, ako se tamo nalaze i uživati u tim trenucima, kad je oko vas vrućina i pregrijava vaše tijelo. Sve to će opet pozitivno utjecati na vas i vaše zdravlje. Naravno, tu su još druge usluge, koje si možete poželjeti, pa ako se vam nešto dopada, odaberite, probajte i uživajte. Sve je to dobro i pozitivno za vas, pa tako nemojte oklijevati.

Veče

terme zrece

Opustite se – wellness je pravo mjesto za to

Neki od nas rade svaki dan, moglo bi se reći cijeli dan – u ranim jutarnjim satima odlaze na posao, tvrdo rade i na večer dolaze doma. Sve to je za naše tijelo jako stresno. Isto tako za organizam znači stres, ako se bavite sa nekim sportom, bilo to na vrhunskom ili na rekreativnom nivou. A naravno i samo običan život, bez nekih velikih napora, negativno utječe na nas. Ako ćete živjeti tako naprijed i nećete ništa napraviti za sebe, znači opustiti se na neki način, prije ili kasnije ćete doći u probleme – uhvatit će vas neka bolest, ozljeda ili u glavi više nećete biti pravi.

Pa što onda učiniti, da do svega toga groznoga ne bi došlo. Jedna od mogućnosti je, da se malo zaustavite i svome tijelu priuštite malo pauze ali svi nemaju mogućnost za to, pa je tako potrebno drugo rješenje – jedna od mogućnosti je wellness. Za sve one, koji ga ne poznaju, to su najviše puta neki centrovi, bilo to u pravnim termama ili privatno. Kod njih možete dobiti razne stvari – najviše puta su ti centrovi specijalizirani za masaže, jacuzzije, znači za kupanje, a pored toga mogu ponuditi i razne užitke za vaše lice, saune i puno toga sličnoga.

Koje su sve prednosti takvih wellness centrova i uživanja? Kao prvo, jako je bitno, da možete sve te stvari dobiti na jednom mjestu, što znači, da ćete uštedjeti na vremenu, a danas je vrijeme ionako novac. Odmah nakon vremena, ovdje je vaše zdravlje – kad ćete jednom ići na masažu i vidjet ćete, kako se osjećate nakon nje, sigurni smo, da ćete redovito hodati tamo. Isto tako je i sa saunama i svim ostalim stvarima, koje pozitivno utječu na zdravlje i osjećanje čovjeka. Sve to su stvari, koje bi morao svatko probati, jer u njima se može odlično uživati i pored toga napraviti jako puno za osobno zdravlje!

terme zrece

Odaberite najbolje toplice u Sloveniji

Svake toliko, svatko od nas mora napraviti nešto za sebe, nešto za svoju dušu. Neki iz tog razloga vole opaliti cigaretu, drugi na primjer vole otići na kakvu večeru, a treći obožavaju nešto posve različito. Mogućnosti u čemu uživati imate danas stvarno puno, jer nas praktički na svakom koraku bombardiraju sa raznim reklamama, koje nam mogu poljepšati dan – ali ovdje se morate pitati, što od svega toga je stvarno kvalitetno? Ako tražite nešto stvarno dobro, onda vam je jedna od mogućnosti ona, da odaberete najbolje toplice u Sloveniji. Pitate se koje su to?

Slovenija je država, koja vam na jako malom prostoru može ponuditi jako puno toga, a pogotovo, kad su u pitanju toplice! Jedne od onih, koje vas sigurno neće razočarati su sigurno toplice u Zrečama! Dali ste već nekad bili tamo? Nalaze se u blizini Slovenskih Konjica ili možemo reći, da se nalaze između Maribora i Celja – potražite ih, neće vam biti žao! Kad ćete se jednom odlučiti za njih, onda morate znati, da tamo dobivate stvarno sve u kompletu, sve ono, što traže oni, koji žele stvarno uživati, pa bilo to samo za jedan dan na dnevnom kupanju ili možda za cijeli tjedan, ako ćete se tako odlučiti. Pa pogledajmo što sve vam mogu ponuditi …

Kao prvo, ovdje je sigurno jako bitna cijena – najbolje toplice u Sloveniji imaju cijene, koje su stvarno dostupne svima onima, koji si požele malo relaksacije i uživanja. Odmah nakon cijene valja ispostaviti prekrasne bazene i sve ostalo, što se nalazi kod njih. Pored toga, još je bitno, da se spomenu mogućnosti za druge načine uživanja, a to je hodanje po šumama ili vožnja biciklom po prekrasnim stazama i prirodi. Naime, u blizini Zreča nalazi se Rogla, jako poznato slovensko skijalište, pa ako imate mogućnost, krenite do Rogle, tamo imate što za vidjeti, iako nema snijega!

http://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness/termalni-bazeni