Архиве ознака: ženski bicikli

Više različitih vrsta ženskih bicikala

Pogledate li ponudu neke trgovine koja prodaje bicikle, uočit ćete tri osnovne vrste bicikala. To su dječji, muški i ženski bicikli. Pogleda li se pobliže ponuda bicikala iz svake od tih kategorija, muški i ženski bicikli se mogu podijeliti u još nekoliko manjih kategorija. Također, određeni bicikli namijenjeni su za profesionalnu uporabu, odnosno u natjecateljske svrhe, dok su ostali namijenjeni u rekreativne svrhe.

Ženski brdski bicikl

Tri osnovne vrste ženskih bicikala

Ženski bicikli mogu se podijeliti u tri osnovne skupine, ovisno o tipu terena za koji su namijenjeni. Sve žene koje bicikl planiraju koristiti samo povremeno, za vožnju po gradu ili povremeno za neke duže dionice, najzadovoljnije će biti s gradskim biciklom. Riječ je o biciklu koji često posjeduje i razne korisne dodatke, poput blatobrana za vožnju pri mokrim uvjetima, ali i rado viđenu košaricu za namirnice s prednje ili stražnje strane. Što se tiče voznih svojstava, gradski ženski bicikli bit će odlični za većinom kraće vožnje po gradu, ali dobro će poslužiti i za nešto duže cestovne vožnje.

Za žene koje vole duže vožnje po cesti, najbolji izbor su cestovni ženski bicikli. Riječ je o biciklima koji u većini slučajeva nemaju većinu dodataka koje ima gradski, sve s ciljem kako bi bili što lakši. No, upravo zbog toga će duže vožnje po cesti na ovakvim biciklima biti pravo zadovoljstvo.

Žene koje ipak najviše uživaju u vožnji po prirodi, moraju se odlučiti za brdski bicikl, često poznatiji pod engleskim nazivom „mountain bike“. To je bicikl koji također ne posjeduje razne nepotrebne dodatke, ali posjeduje puno bolje amortizere i pojačani okvir. A upravo to je potrebno kako bi bicikl izdržao sve napore na raznim neravnim terenima.

Stoga, prilikom kupnje ženskog bicikla, prvo svakako odlučite po kojem se terenu planirate najviše voziti te tek onda prema tome krenite u trgovinu i odlučite se za jednu od tri osnovne vrste.