Архиве ознака: vinil

polaganje laminata

Kako možete sami ugraditi PVC-vinil podne obloge?

Kad ste odlučili, da ćete u svome domu promijeniti podne obloge, odlučili ste i to, da ćete nove položiti potpuno sami. To je značilo, da ste najprije morali nove podove odabrati, a nakon toga još naučiti sistem, po kojem će se one polagati. U trgovini ste odabrali PVC-vinil podne obloge, pa da bi vam bilo lakše sve to složiti i završiti u vašem domu, evo vam nekoliko koraka, kojih se morate držati, da bi na kraju bili zadovoljnim sa onim, što ste kupili i sami položili na podove vašeg doma!

Idemo po redu – znači, prvi korak i vjerojatno najteži, bio je onaj, kad ste mogli odabrati koje podove ćete kupiti, odmah nakon toga dolazi korak, kad ste mogli odabrati izgled tog odabranog poda – kakav će biti uzorak, kad ste to odabrali, kupili i donijeli doma, slijedilo je pražnjenje svih soba, kamo ćete to položiti, a onda dolazi na red aklimatizacija podni obloga u vašem domu. To vam znači, da morate vaše podove otpakirati i za kakvih 24 sata ih položiti na pod, da bi se oni prilagodili temperaturi, koju imate u stanu ili u sobama, kamo ćete ga položiti. Sljedeći i jako važan korak je izravnanje podova, kamo ćete sve skupa položiti – potrudite se, da bi sve skupa bilo što ravnije, jer jedino tako će biti položeno dobro!

Kad sve to sredite, dolazi na red polaganje i ugrađivanje PVC-vinil podova. Ako ste kupili podove sa klik sistemom, sve skupa neće biti teško – složite ih skupa, pazite na rubovima, da će se sve skupa što bolje sjesti i to vam je to, kraj. Kad završite i ako imate u podovima ugrađeno podno grijanje, koji dan ili dva ga nemojte uključiti, da se sve skupa dobro sjedne i napravi, kako mora biti. Tek nakon toga možete nanositi u sobe sve teže stvari, te tako zaključiti vaš proces polaganja i ugradnje novih podova u vaš dom. Želimo vam puno uspjeha pri svemu tome!

http://www.floor-experts.rs/vinil-podne-obloge