Архиве ознака: trlanje

Kako izvesti trčanje po kiši? Savjetujemo!

Svatko od nas ima neku ljubav, ima neki hobi – jedino se vole družiti sa prijateljima u kafićima, te tamo popiti koje pivo, drugi vole odlaziti na tenis, a u posljednje vrijeme ima sve više takvih, koji obožavaju trčanje. Ako ste i vi jedan od onih, koji su zavoljeli ovaj sport, onda vam je sigurno jako dobro poznato, do kakvog problema dođete, ako ste planirali trening za neki dan pred spavanje, a vani počne padati kiša. Što uraditi u takvim situacijama, pitaju se mnogi? Dali se ipak obuči i otići van na kišu? Ili je možda bolje ostati ispred televizora? Ali ipak postoji rješenje za takvu situaciju!

Znači, ako ste došli na ideju, da bi željeli trčati u kiši, onda morate znati nekoliko stvari. Jako bitno u takvoj situaciji je, da se jako dobro obučete i na noge stavite stvarno dobre tenisice, po mogućnosti one, koje ne propuštaju vodu. Na sebe morate obavezno staviti neku jaknu, koja će zadržati kišu, a pod nju stavite barem još dva sloja obuke – na takav način ćete se zaštititi, a vaše tijelo će možda čak i do kraja treninga ostati toplo i ne mokro! Pored svega ovoga, još je jedna stvar jako bitna – prije nego odete van, dobro se zagrijte – napravite neko rastezanje doma, rastegnite se – na takav način ćete spriječiti mnoge ozljede, do kojih može doći, ako trenirate hladni.

Ali naravno, postoji još jedno rješenje, koje je puno elegantnije, ali za njega vam treba ulaznica za teretanu. U svim teretanama naime imaju staze za trčanje, pa eto, ako vam se ne ide van na kišu, ipak možete spakirati torbu, u nju staviti ručnik, kratke hlače i tenisice i otići na trening. Naravno, mnogi oni, koji vole ovaj sport, bave se sa njime baš iz razloga, da su vani, na zraku, u prirodi – pa eto, sada vi razmislite, što vam je bolje ili da ostanete doma ili da odete van na kišu ili da odaberete zadnje rješenje i odradite suhi trening na stazi u teretani. I kako ste se odlučili?