Архиве ознака: trening

Runkeeper je jedna od najpopularnijih aplikacija za trčanje

Postoji veliki broj aplikacija za trčanje dostupnih za korištenje na pametnom telefonu. Ali jedna od njih stekla je najveću popularnost tijekom godina, a radi se o aplikaciji za trčanje Runkeeper. Ova aplikacija za trčanje je besplatna i dostupna je za iPhone pametne telefone te pametne telefone temeljene na Android operacijskom sustavu.

Mogućnosti

Runkeeper nudi pregršt mogućnosti koje možete koristiti prilikom trčanja. Neke od njih dostupne su i u drugim aplikacijama za trčanje, no kod Runkeeper-a su vrlo lijepo i logično prezentirane pa ih je vrlo jednostavno koristiti. S druge pak strane, ova aplikacija za trčanje nudi i neke originalne mogućnosti kojih nema u drugim aplikacijama.

Tako će ova aplikacija za trčanje putem GPS signala bilježiti rutu kojom ste trčali dajući vam detaljni prikaz o tome koliko ste kilometara prošli. Isto tako, tu rutu ćete moći podijeliti s prijateljima. Runkeeper će vam nakon završetka trčanja prikazati grafikon kako se mijenjala vaša brzina tijekom trčanja te vam dati savjete kako biste idući put unaprijedili trčanje. Vidjeti ćete i razne druge zanimljive podatke, o tome koliko ste prosječno kalorija potrošili tijekom trčanja, koliko ste napravili koraka i slično.

Ova aplikacija za trčanje ima odlično razvijenu društvenu komponentu što znači da ćete sve svoje podatke moći pohraniti na njihov server te ih tamo čuvati za sebe ili podijeliti s drugima. Uspoređujući svoje rezultate s drugima koji su prošli slične ili iste rute, saznati ćete više o vašem fizičkom stanju i u tome na čemu trebate još raditi. Također, Runkeeper nudi stvaranje različitih ciljanih ruta za trčanje te stvaranje različitih izazova koje možete podijeliti s prijateljima. Tako primjerice možete odabrati neki određenu rutu i odrediti vremenski period u kojem ju treba pretrčati. To će biti odlična motivacija i stvoriti će natjecateljski duh zbog kojeg ćete se još više truditi, a istodobno uživati u trčanju.

Veče

Sandale Havaianas sa vama na kupalištu

Svima je dobro poznato, da sandale Havaianas ne možete baš nositi cijelu godinu, ali ako vam jako dobru sjednu na vašu nogu, zašto bi ih onda kroz zimu i hladne dane pospremali, ako pak ih možete još negdje iskoristiti. Kad je vani mraz i temperature se spuste, a sunca nema na nebu, mnogi još uvije imaju želju po nekom kupanju ili plivanju, a to u hladnim danima možete napraviti samo u kupalištima. Znaci, kad odete na neko kupalište, bez problema možete sa sobom uzeti i Havaianas sandale, koje ce vam biti u pomoc, da se vam ne kliže kada idete do bazena ili kako drugacije.

Znaci, kad cete kroz zimu željeti, da se malo okupate, izmasirate ili odete odraditi neki trening plivanja u bazen, onda cete sa sobom trebati neku opremu, koja ce vam kod svega toga koristiti. Za kupanje kao prvo trebate kupace gace, ali kako bih te gace mogli donijeti do kupališta, potrebna vam je i kakva torba, u koju možete pored toga staviti i Havaianasove sandale, naocale za plivanje, brisacu, i još mnoge druge stvari koje ce vam koristiti. Ako ste vec zaboravili, gdje su vam Havaianasove sandale, onda ih potražite jer ce vam sigurno koristiti, kad cete se kretati po kupalištu.

Kupanje u kupalištima može biti stvarno lijepo, tamo se možete opustiti, a vaša djeca, ako je imate, mogu se ludi zabavljati u vodi. Jer su kupališta puna razlicitih ljudi, morate svoje noge i zaštititi pred raznim bolestima, koje se tamo mogu množiti i baš zato vam mogu pomoci Havaianas sandale. Zdravlje je uvijek vrlo bitno, tako da gdje god se krecete morate paziti na sebe, jer život imate samo jedan, noge samo jedna, pa zašto ih onda ne bih zaštitili sa Havaianas sandalama, koje vam kod svega ovoga mogu jako pomoci.

Trčanje

Trčanje na godišnjem odmoru

Kad dođe ljeto i sa njime visoke temperature, onda je to znak, da se mnogi ljudi odluče za godišnji odmor. Neki od njih odlaze u planine, neku u toplice, a većina od njih pođe na more. Kad ste na godišnjem odmoru, onda vam već sama riječ kaže, da morate odmarati, tada sve stvari ostavite iza sebe, zaboravite ih. Ali neki od vas ne mogu izdržati bez treninga, pa je tako trčanje i na godišnjem odmoru uz njih, a svakako idu sa njima i tenisice, kape, majice, kratke hlače i sva druga oprema, koju nose i doma, kako bih mogli trenirati trčanje i uz more, te tako postati još bolji trkači.

Ali nije baš tako – kad se odlučite za odmor, onda je stvarno dobro, da svome tijelu omogućite odmor, jer tijelo ga treba. Na takav način odmorit će se vaši mišići, vaša glava i tako čete najlakše zaboraviti na sve, što radite i što vas muči svakog drugog dana, kad ste kod kuče ili na poslu. Trčati uz more ili negdje drugdje u prirodi stvarno je lijepo, ali ako već do njega dođe na odmoru, onda neka bude taj trening trčanja lagan, u laganoj opremi, u kojoj čete uživati, i svojem tijelu omogućiti relaksirajući trening, poslije kojeg čete stvarno biti zadovoljni.

Isto tako vrlo bitna stvar je, kad ste na godišnjem odmoru, onda je oko vas uvijek velika vrućina i trčanje u takvim okolnostima nije baš najbolje, baš zbog toga odlučite se za lagani trening ranu ujutro, kad temperature još nisu počele rasti i vani je mir i nema mnogo turista, jer oni još spavaju. Ona stavite na svoje noge tenisice, kapu, laganu majicu i uzmite sa sobom nekoliko vode, takvo trčanje će vam stvarno biti u užitak i na kraju čete kući doći odmoreni i moči čete se dalje baviti tim prekrasnim sportom na visokoj razini i početi postizati nove, još bolje rezultate, kao prije godišnjem odmora.