Архиве ознака: online marketing

internet optimizacija i digitalni marketing

„Long tail“ optimizacija za tražilice

Kad ste postavljali svoju internet stranicu, na što sve ste razmišljali, da bih moglo biti obavezno? Na izgled stranice? Na slike, koje će je krasiti? Na opis vaše tvrtke? Ako ste i vi jedan od onih, koji nemaju pojma, što je bitno, da bih stranica stvarno bila tamo zbog toga, da bih je ljudi pronašli, onda se nadamo, da ste barem imali čovjeka, koji vam je radio stranicu, a da je znao, kako se radi optimizacija za tražilice. To je proces, koji se započne, kad stranicu postavljate, pa ju je tako potrebno srediti, da bih što bolje odgovarala Googlu i ostalima tražilicama, a nakon toga su ovdje još stvari, koje morate znati, kad jednom stranicu već imate i na nju stavljate sadržaj.
Pored kvalitetnih slika, redovitog ažuriranja stranice, ovdje su i jako bitni naslovi stranica – oni moraju sadržavati ključne riječi, koje su za vas bitne. Pa nakon toga bitno je, da se te ključne riječi nalaze i u opisima stranice, a na kraju, potrebno ih je i upisati u polja koja služe za upis ključnih riječi. Sve to je super, ako znate koje ključne riječi su one, koje je potrebno upotrebljavati, kako bih vam donosile što više koristi – što su one krače, to će za njih biti više traženja, ali ćete za njih teže rangirati visoko u tražilicama – pa ako imate neku novu stranicu, onda vam je sigurno, da probate sa tako zvanim „long tail“ ključnim riječima.
Ako odmah krenemo na primjer – tvrtka sta, koja prodaje automobile – u takvom primjeru radite ćete optimizaciju vaše stranice za tražilice sa dugim ključnim riječima, kao što su na primjer – „prodaja jeftinih automobila“ ili možda probate sa riječima, koje već sadrže neke marke, kao na primjer – „automobil Fiat Punto“. Sve to su različite kombinacije, koje su puno bolje targetirane, što znači, da će na vašu stranicu donijeti ljude, koji ciljano nešto traže, a vi im to možete ponuditi – sa takvim riječima ćete u tražilicama rangirati više, a naravno, puno ste bliže i prodaji, ako će netko takav sadržaj sa takvom kombinacijom pronaći i doći do vaše stranice – probajte i vidjet ćete, da je tako puno bolje i korisno!

Više informacija