Архиве ознака: najk mag patike

Najk šalje MAG patike u serijsku proizvodnju?

Najk (Nike) je na svom zvaničnom Jutjub (YouTube) kanalu postavio kratki video u sklopu marketinške akcije koja je preplavila društvene mreže u poslednje dve sedmice. Video traje svega 14 sekundi, na sredini je ispisan datum, 19.1.2012, oko koga se boje prelivaju na način poznat obožavaocima filma „Povratak u budućnost”. Navodno, vlasnici MAG patika su dobili i poruku od Najka u kojoj su pozvani da svoje patike taj dan nameste na zelenu boju.

Patike budućnosti

Podsetimo, sredinom prošle godine, Najk je objavio ograničeno izdanje MAG patika, kakve je nosio Marti Mekflaj, odnosno, glumac Majkl Džej Foks u kultnom filmu „Povratak u budućnost 2”, kada putuje u 2012. godinu. Izdato je svega 1500 parova koje su prodavane preko Ibeja (eBay), a prihod od prodaje je išao Fondaciji Majkl Džej Foks koja se bori protiv Parkinsonove bolesti. Početna cena pojedinačnog para je iznosila 400 dolara, ali su aukcijom cene dostizale između 3500 i 37000 dolara.

Najk negira

Nike MAG patike

Nike MAG patike

Ulazak Najk mag patika u serijsku proizvodnju je danas, čini se, više izraz nade zaljubljenika u „Povratak u budućnost” serijal, nego realan plan ove multinacionalne kompanije. Tome u prilog govori i izjava kreativnog direktora Najka, Tinkera Hetfilda, koji je rekao da verna replika ovih patika, sa samovezujućim pertlama neće biti dostupna do 2015. godine. Ipak, generacije odrastale uz Martija Mekflaja i ekscentričnog profesora Emeta Brauna se hvataju za svaku slamku.